• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Derbi Senda Supermoto baj Alex

Zaprezentuj swoją maszynę.
Awatar użytkownika
Pawlos312
Weteran
Weteran

Re: Derbi Senda Supermoto baj Alex

Postautor: Pawlos312 » ndz 12 maja, 2013

Outer, człowieku daj sobie spokój, bo ciebie już nikt nie słucha, jeździj sobie tym swoim k125 i daj ludziom żyć. Co do sendy, to zaje*ista okleina, ogólnie moto ładnie odpicowałeś, tylko ten dolny wydech mi nie pasi ;/.
Obrazek

michau_ek
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: michau_ek » ndz 12 maja, 2013

okleina taka sobie się wydaje na zdjęciach - moze w realu wygląda lepiej :P

powiem ci, że kawał dobrej roboty odjebałeś "odnawiając" ją samemu - a jak wyszło to cenowo ? lepiej było robić samemu czy przy zakupie dołożyć i zrobić mniej?

Awatar użytkownika
Bumek
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: Bumek » ndz 12 maja, 2013

A dla mnie za***iście wyszło :) Moto miodzio, dużo w niego pracy włożyłeś <brawo> :)
Obrazek

to&owo
Junior Administrator
Junior Administrator
Pojazd: Ogar 900
Podziękował : razy
Otrzymał podziękowań: razy

Postautor: to&owo » ndz 12 maja, 2013

wydech kosa i tablica megaśna :) jest dokładnie tak jak u brata z ksr :P jest potencjał ,ale pracy sporo :P ładna maszynka :)
Outer tak wiemy ,seryjny k125 niszczy wszystko ,jesteś super

Awatar użytkownika
BarneY
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: BarneY » pn 13 maja, 2013

Od razu inne moto :) Piękna jest !
JeÂśli pomogÂłem - postaw browarka :D

DziĂŞki :)

Alex
Majster
Majster

Postautor: Alex » pn 13 maja, 2013

Po kilku dniach nie obecności widzę kilka komentarzy w końcu ;p Nie lubię żadnych kłótni internetowych więc na wszystkie pytania sukcesywnie postaram się odpowiadać. Co do pytania Outera. Tak moto kupiłem do roboty bo nie było mnie stać na kupno nowego ani też na kupno w bdb stanie w obecnej chwili i w sumie nie żałuję bo wiele mnie nauczyła i jeszcze wiele nauczy. Na ten moment nic się z nią nie dzieje i w sumie wszystko chodzi jak powinno z tym że jestem perfekcjonistą i staram się robić porządnie wszystko na bieżąco. K125? Wręcz nie zniszczalny motorek. Brzydki i trochę tandetny ale jednak wytrzymały i oszczędny to on jest i nic do niego nie mam. ;) Hmm jakie jeszcze pytanka.
Okleina w rzeczywistości jest bardziej zielona, zdjęcie tego nie oddaje ale jest mega kozacka.
Dolny wydech? Nie narzekam bo to i tak nie jest dorosłe supermoto którym można skakać po schodach bez obaw. Szukam wydechu na wymianę ale interesuje mnie tylko mocniejszy wydech typu yasuni r2 lub mk thrower. Dolny lub górny niema znaczenia wielkiego. Plusy dolnego są takie że mocniejszy i nie zajmuje dostępu do silnika który w sendzie jest tragiczny i do czyszczenia gaźnika najlepiej by było wyjąć bak... ale kombinuje się chwile i jest ok.

Było też pytanie o koszta. Nie kupiłem jej w okazyjnej cenie patrząc na to ile do zrobienia było a ile jeszcze jest. Powiem tak. Za te pieniądze miałbym serię z tego roku lub rok młodszą w gorszym stanie technicznym. Co jak co te części są warte trochę floty. Seria derbi czy am6 nie jadą niestety :)
Ale się rozpisałem. Chce się komuś czytać? to dobrze. Jutro może podrzucę jakieś fotki bo jadę kupić kranik nowy
Senda xrace SM 2004R

Awatar użytkownika
Pawlos312
Weteran
Weteran

Postautor: Pawlos312 » wt 14 maja, 2013

Alex, dziwne mój jedzie :P. A tak naprawdę nie narzekam. Powodzenia w następnych pracach przy moto.
Obrazek

Alex
Majster
Majster

Postautor: Alex » śr 15 maja, 2013

Powiem takPawlos312, Jazda jeździe nie równa. jazda poniżej rezo w 2t nie daje emocji, ot takie zwykłe toczenie. Ale w rezo,szczególnie do 4 biegu jest dość przyjemnie bo ciągnie żwawo. Tak samo podoba mi się fakt że po wstępnym poderegulowaniu na 1-2 jak trzymam w rezo na lekkim żwirku zamiata tyłem :p
Senda xrace SM 2004R

Awatar użytkownika
Pawlos312
Weteran
Weteran

Postautor: Pawlos312 » czw 16 maja, 2013

Alex, trzeba poprostu lubić 2T, bo jeżeli kupujesz takie moto jeżdżąc "nie" w rezo to bezsens. Co do zamiatania tyłem u mnie na serii też zamiata, a jak ty masz 80cm3 to musi być zaje*iście.
Obrazek

Alex
Majster
Majster

Postautor: Alex » czw 16 maja, 2013

to jest 70 nie 80 :p Na 80 trzymając w rezo ciągle to z 8-9l by spalał. Ja jeżdżę w rezo ale nie cały czas bo rezo mam długie 7.5-12.5k i niema w nim kopnięcia więc luźno w rezo się jedzie chociaż przy 12k już moto mocno nosi <lol>
Senda xrace SM 2004R

Awatar użytkownika
StreetoOo
Weteran
Weteran

Postautor: StreetoOo » czw 16 maja, 2013

Mi na 3jce potrafi dupą zamiatać, też 70ccm, ale zębatki na przyśpieche więc wiesz :] Ogólnie moto bardzo mi się podoba :] Lewa.
Pozdrawiam LwG

Alex
Majster
Majster

Postautor: Alex » ndz 19 maja, 2013

Dobra widzę że dalej cisza w temacie bo nic nie aktualizowałem. Pyknąłem dzisiaj dla was kilka nowych fotek i przepolerowałem trochę wydech ale muszę poprawić. Kolejny up już przyszedł ale nie miałem kiedy zamontować. Mianowicie tarczki sprzęgłowe Stage 6 carbon :P Moje sprzęgło potwornie ślizga więc akurat się przyda. :E BTW: ZAMIENIĘ WYDECH NA MOCNIEJSZY CHR,R2,Metrakit itd
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

I jeszcze z dziś:
Sora że tylko kilka i to marnych zdjęć, ale miałem uszkodzoną kartę i błąd wyskakiwał. No to takie kilka foteczek z dzisiaj.Mała panorama na RZ, razem z Merdoo
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Oraz Merdoo na spinie :E
Obrazek
Senda xrace SM 2004R

Awatar użytkownika
Bumek
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: Bumek » wt 25 cze, 2013

Doszły mnie niefajne plotki, że miałeś jakiś wypadek na sendzie, to prawda? ;/
Obrazek

Alex
Majster
Majster

Postautor: Alex » śr 26 cze, 2013

No niestety prawda. 4czerwca koło 17:30 wyjechałem z domu jak zwykle tą samą drogą. Jadąc osiedlową drogą około 30km/h typ z bmw 5 (e39) nie widział mnie, wymusił pierwszeństwo i zajechał mi drogę. Uderzyłem w błotnik lewy, przeleciałem przez kierownicę i przez maskę. Zabrała mnie karetka, zaraz na miejscu policja i wszystko. Ja pęknięta strzałkowa w prawej nodze, krwiak wielkości kolana na lewej. Stłuczone kostki i prawy nadgarstek. Masa siniaków i kilka rozcięć. Senda ma krzywe lagi i parę pierdół. :>
Senda xrace SM 2004R

Awatar użytkownika
Bumek
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: Bumek » śr 26 cze, 2013

Nie zazdroszczę, bo się napracowałeś przy tym potworze ;/ Ale ważne że jesteś cały :) Jakie plany dot. derbi? ;p
Obrazek

Wróć do „Nasze motocykle”