• Administrator
  •  

    Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>
     

Dzisiaj jest pn 18 sty, 2021

  • Nie masz uprawnień do korzystania z czatu.
@ blackpowder « 17 sty 2021 23:55 »
odpowiedział w temacie: Re: Moretti 72cc vs Moretti 110cc (88cc)
@ JOSEMORALES « 17 sty 2021 21:34 »
odpowiedział w temacie: Re: [video] Kulawy 139fmb szuka Pomocy!
@ w3nr7u « 17 sty 2021 15:05 »
założył nowy temat: [video] Kulawy 139fmb szuka Pomocy!
@ to&owo « 16 sty 2021 08:58 »
odpowiedział w temacie: Re: Zmiana cylindra 72ccm
@ JOSEMORALES « 16 sty 2021 00:19 »
odpowiedział w temacie: Re: Zmiana cylindra 72ccm
@ Żaba Rider « 15 sty 2021 22:14 »
założył nowy temat: Zmiana cylindra 72ccm
@ blackpowder « 13 sty 2021 20:50 »
odpowiedział w temacie: Re: Moretti 72cc vs Moretti 110cc (88cc)
@ JOSEMORALES « 13 sty 2021 00:15 »
odpowiedział w temacie: Re: Moretti 72cc vs Moretti 110cc (88cc)
@ Żaba Rider « 12 sty 2021 23:56 »
odpowiedział w temacie: Re: Moretti 72cc vs Moretti 110cc (88cc)
@ blackpowder « 12 sty 2021 23:02 »
odpowiedział w temacie: Re: Moretti 72cc vs Moretti 110cc (88cc)
@ Żaba Rider « 12 sty 2021 18:05 »
założył nowy temat: Witam wszystkich tu zebranych ;)
@ Żaba Rider « 12 sty 2021 18:01 »
odpowiedział w temacie: Re: Problem z silnikiem 139fmb
@ Żaba Rider « 12 sty 2021 17:49 »
odpowiedział w temacie: Re: Moretti 72cc vs Moretti 110cc (88cc)
@ blackpowder « 12 sty 2021 04:29 »
założył nowy temat: Moretti 72cc vs Moretti 110cc (88cc)
@ blackpowder « 12 sty 2021 04:24 »
odpowiedział w temacie: Re: Wzmocnienie 139fmb
@ Kuaczozor « 11 sty 2021 13:22 »
odpowiedział w temacie: Re: Wzmocnienie 139fmb
@ blackpowder « 11 sty 2021 05:06 »
odpowiedział w temacie: Re: Wzmocnienie 139fmb
@ Kuaczozor « 10 sty 2021 10:55 »
odpowiedział w temacie: Re: Wzmocnienie 139fmb
@ blackpowder « 10 sty 2021 03:32 »
założył nowy temat: Wzmocnienie 139fmb
@ blackpowder « 07 sty 2021 22:32 »
@ Kuaczozor « 03 sty 2021 01:09 »
odpowiedział w temacie: Re: Zwarcie w instalacji
@ Yautja « 01 sty 2021 20:28 »
założył nowy temat: Zwarcie w instalacji
@ Yautja « 01 sty 2021 20:14 »
odpowiedział w temacie: Re: 154fmi czarna świeca
@ to&owo « 30 gru 2020 16:20 »
tutaj popieram twoje uprzedzenia :D
@ Kuaczozor « 30 gru 2020 11:56 »
Może i masz rację. Jestem z różnych powodów uprzedzony do soli na drogach, więc pewnie dlatego od razu ją podejrzewam.
@ Kuaczozor « 30 gru 2020 11:54 »
Na razie testuję teorię o za dużym ciśnieniu, ale od tego czasu nie było jeszcze tak złych warunków.
@ to&owo « 29 gru 2020 20:37 »
a mozę twardsze zawieszenie? chcesz to mam fajne z regulacją za dwie setki.
@ to&owo « 29 gru 2020 20:36 »
ja bym się tym nie przejmowal w takim wypadku. jest tak wiele czynników, soli bym raczej nie obstawiał, aczkolwiek sprzedaje ją od kilku lat, też drogowcom i czasem są partei czystsze, czasem mniej czyste
@ Kuaczozor « 29 gru 2020 13:58 »
W związku z tym ani motocykl, ani rodzaj ogumienia nie są właściwie zmiennymi.
@ Kuaczozor « 29 gru 2020 13:58 »
Skoro dalej chcemy o tym rozmawiać to może przestańmy traktować to jako sytuację bez kontekstu (ktoś wsiada na motor, jedzie w nieznane warunki i narzeka) tylko odnieśmy się do tego, że obserwacja jest taka: przy tym samym motorcyklu, na tych samych oponach, w podobnych warunkach pogodowych było dobrze, a tu nagle jest źle.
@ Kuaczozor « 29 gru 2020 13:56 »
O, teraz mój sprzęt się słabo prowadzi.
@ to&owo « 28 gru 2020 14:50 »
powinniśmy zacząć o tego, że mówimy o chińczyku, który fabrycznie słabo się prowadzi.
@ Kuaczozor « 27 gru 2020 22:43 »
I oczywiście, że trzeba jeździć bardziej zachowawczo zarówno ze względu na warunki jak i na opony, które nie są typowo szosowe (ani zimowe, tak swoją drogą). Nigdy tego nie podważałem. Twierdzę tylko, na podstawie swojego doświadczenia i opinii innych użytkowników tego modelu opon, że nie powinny były się tak zachować w danych okolicznościach, a raczej, że poślizg nie był winą modelu opony.
@ Kuaczozor « 27 gru 2020 22:39 »
Sam również swoje przejeździłem w różnych okolicznościach na różnych oponach tego typu. O ile niekoniecznie polecam ponad 10letnie Bridgestony z którymi miałem do czynienia, to inne, nawet niekoniecznie firmowe, nie miały specjalnych problemów na mokrym asfalcie.
@ Kuaczozor « 27 gru 2020 22:35 »
K. Wciąż wolę oprzeć się na opinii człowieka, który jeździł na tym samym modelu co moja w różnych warunkach.
@ to&owo « 27 gru 2020 16:46 »
taka oppona bardzo słabo rogrzewa się, a biorąc pod uwagę panujące warunki nie rozgrzewa się wcale :D
@ to&owo « 27 gru 2020 16:32 »
od 8 lat nie mam licznika w moto :D więc nie wiem. na tego typu opinie to przelatałem sezon. potem przeszedłem na mitasa h12, który dobrze sobie radził w zimę i w terenie. i całkiem okey na asfalcie. na motocykl jest ciężko znaleźć dobrą oponę zimową. W moej opini taki typ bieznika jak "szosowa" kostka sprawdza się tylko na sychym szytrze, suchym piachu, na śniegu i błocie pośniegowym już nie, nie wspominając o mokrym asfalcie
@ Kuaczozor « 26 gru 2020 18:41 »
I przypomnienie dla mniej uważnych czytelników: nie mówiłem tutaj o jeździe nie-powoli i nie-rozważnie.
@ Kuaczozor « 26 gru 2020 18:40 »
No ok, dzięki za opinię. A przy okazji - ile kilometrów przejechałeś na ,,takich" oponach?
@ to&owo « 26 gru 2020 16:51 »
taka opona jest beznadziejna na tą pogodę. Wiesz, nie ma co porównywać tego z innym modelem motocykla, bo różnią się wagą, rozstawem osi, systemem amortyzowania i tak dalej. Ja jeździłem dużo w zimę, w zimy, kiedy na drogach było pełno śniegu. I nie ma co się czarować, w takiej temepraturze trzeba jeździć bardzo powoli i rozważnie. A najlepiej wcale. Niestety, ale takie mam wnioski po kilku zimach na moto.
@ JOSEMORALES « 24 gru 2020 14:58 »
Wesołych świąt
@ Kuaczozor « 24 gru 2020 10:10 »
Przypominasz mi sytuację, kiedy pytałem na forum o ewentualne przyczyny zwiększonego spalania, ponieważ uważałem, że mój sprzęt za dużo pali. Pojawiła się grupka specjalistów, którzy zmienili temat na powtarzanie (nie żeby tam były jakieś argumenty) tezy, że 4,6l/100km to normalne spalanie dla silnika 200cc.
@ grzejnik777 « 24 gru 2020 06:54 »
To jak kiepskie warunki to nie stekaj że nie trzymają
@ Kuaczozor « 24 gru 2020 01:16 »
Na posolonym asflacie przy 5 celcjuszach? gratuluję.
@ grzejnik777 « 24 gru 2020 00:34 »
U mnie w temacie jest jakie mam opony przycieram podnóżkami aż milo
@ grzejnik777 « 24 gru 2020 00:33 »
Zapodaj coś drogowego a nie pseudo kostkę wtedy można zapierdalać
@ Kuaczozor « 23 gru 2020 21:19 »
https://www.youtube.com/watch?v=mxTOTI-Npt4 - na komplecie takich opon (ja mam z tyłu inną) ludzie jeżdżą w gorszych warunkach i nie mają takich problemów.
@ to&owo « 23 gru 2020 20:22 »
na takich oponach to dziwne, żeby coś się nie działo :D
@ Kuaczozor « 22 gru 2020 00:30 »
Za radą z YT zmniejszyłem ciśnienie w kołach. Póki co na plus, ale przejechałem dopiero jakiś kilometr. W dodatku padał deszcz i mam wrażenie, że zmył częściowo sól, bo jeszcze przed wizytą na CPNie miałem wrażenie, że jest lepiej.
@ Kuaczozor « 22 gru 2020 00:13 »
dualsporty mam. Przód 60/40, Kenda K270
@ JOSEMORALES « 22 gru 2020 00:09 »
Kuaczozor pisze: I to przy niewielkim przehyle i umiarkowanej prędkości. Strach skręcać.
A nie masz przypadkiem opon w kostkę?
@ Kuaczozor « 21 gru 2020 23:33 »
I to przy niewielkim przehyle i umiarkowanej prędkości. Strach skręcać.
@ Kuaczozor « 21 gru 2020 16:27 »
Nie wiem czy jakiś nowy rodzaj soli chyba zaczęli sypać, czy co, ale przednie koło mi ucieka na zakrętach. Nawet leżałem ostatnio na rondzie. Przeanalizowałem ewentualne problemy w technice, ale to raczej nie to. Za wysokie ciśnienie raczej też nie. ani krzywe koło, bo ślizga się w obie strony podobnie.
@ to&owo « 20 gru 2020 23:16 »
oprócz dźwięków typu szum czy zgrzytanie takie łożysko kręci się wyczuwalnie cieżej lub lżej niż nowe.
@ Kuaczozor « 19 gru 2020 10:13 »
Ok, dzięki! Po czym poznam łożysko wymagające wymiany po otwarciu silnika?
@ lukasz « 18 gru 2020 19:01 »
@Kuaczozor :  w pewnej Sandero był pisk tylko na piątym biegu przy wciśniętym pedale przyspieszenia, pod obciążeniem głośniejszy. Do wymiany było łożysko piątego biegu, więc popieram zdanie @JOSEMORALESa. ;)
@ Kuaczozor « 16 gru 2020 19:53 »
Ok, nowa obserwacja: wiec cos trze na 3ce, że az wstyd (coś podobnie jak maluch na 1ce) ale tylko przy otwartej przepustnicy. Jak jedzie z rozpędu (nie na sprzęgle ofc) to nie ma tego efektu. Jakieś pomysły co to może być?
@ to&owo « 16 gru 2020 10:53 »
@ JOSEMORALES « 15 gru 2020 02:23 »
@ blackpowder « 14 gru 2020 23:12 »

Kto jest online


  • Tematy
    Posty
    Ostatni post
  • Tematy
    Posty
    Ostatni post
  • Tematy
    Posty
    Ostatni post

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Kto jest online

Użytkownicy online: 82 :: 2 zarejestrowanych, 0 ukrytych i 80 gości (wg danych z ostatnich 5 minut)
Najwięcej użytkowników (300) było online ndz 11 sie, 2019

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot], Google [Bot]
Legenda – kolory grup: Administratorzy, Junior Administrator, Moderatorzy globalni, Donator, Zasłużony, Przyjaciel Forum, Zarejestrowani użytkownicy, Nowo zarejestrowani użytkownicy, Boty, Zarejestrowani użytkownicy (COPPA)

Urodziny

Nikt dzisiaj nie obchodzi urodzin

Statystyki

Liczba postów: 138854 • Liczba tematów: 9784 • Liczba użytkowników: 4310 • Ostatnio zarejestrowany użytkownik: w3nr7u


Created by Matti from StylesFactory.pl modified by Moto-4t
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
phpBB Xmas © PhpBB3 BBCodes
modified by Prelude
©2010-2019 Moto-4t.pl