• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Wygląd forum

Istotne sprawy dotyczące forum.
Awatar użytkownika
c64club
Uczeń
Uczeń
Kontaktowanie:

Wygląd forum

Postautor: c64club » śr 26 sty, 2011

Heyah.
Forum fajne poza jedną kwestią. Ciemnoszare tło i nieco-mniej-ciemnoszare drobne czcionki to makabra. Bardzo się męczy wzrok na tym.
Jakby wgrać inny, bardziej kontrastowy "temat", to w panelu użytkownika pojawi się on do wyboru. Albo chociaż w tym zwiększyć kontrast dając jaśniejsze litery.

Sytuację trochę ratuje stara Opera (ma tryby wyświetlania z własnym zesatwem kolorów) albo Firefox z pluginem Firebug, w którym sobie na żywca zmieniam CSS, ale naprawdę lepiej się dyskutuje przy jakimś ludzkim kontraście bez takiego kombinowania.
Ostatnio zmieniony śr 26 sty, 2011 przez c64club, łącznie zmieniany 1 raz.
Po co siwieĂŚ o jakieÂś pierdoÂły?
Kingway Naked 50 (fabrycznie 72cc) - 9700 km po kraju. Bezawaryjnie w kaÂżdyc warunkach - 2 osoby + bagaÂż, w gĂłry, w deszcz i mrĂłz :D
Romet "Ogar 339" Autorska hybryda: Ogar 200 r. 1987 z silnikiem DAX-a 49cc. 6500 km.
http://www.polskajazda.pl/Profil,Romet,Ogar_200,Romet,Komar,Kingway,Naked_50,Romet,K-125/35377

Awatar użytkownika
piotrek350
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Re: Wygląd forum

Postautor: piotrek350 » śr 26 sty, 2011

Ja ci powiem tak, na tym forum jest bardzo dużo pomysłów, dużo zapału ale jakoś wszystko kończy się na słowach i obietnicach. oklaski
Miało być:
- Radio
- Chat
- Portal
I czekam tylko kto jeszcze da jakiś inny pomysł, wystarczy tylko poczytać sobie te tematy i każdy przyzna mi rację, bo wszyscy niby na tak, nawet modzi i administratorzy są na tak ale co dalej?
Może jeszcze się doczekam tych ciekawych rozwiązań technicznych :)

Awatar użytkownika
dyzio0394
Weteran
Weteran

Postautor: dyzio0394 » śr 26 sty, 2011

piotrek350, no radio by się przydało. Czat nie potrzebny jest SpamBox a jak coś prywatnego do danej osoby to PW lub GG.
Obrazek
Moje SalmiÂątko ;D
http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Zipp/Salmo/117212
Zapraszam!!! Komentarze mile widziane, na pewno siĂŞ odwdziĂŞczĂŞ. ;)

Spidi67
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: Spidi67 » śr 26 sty, 2011

piotrek350 pisze:- Chat
mój pomysł <cwaniak2> spokojnie, nie mozna od adminaow wymagac tak duzo, tez maja swoje sprawy, i nie zawsze maja czas by podogrywac te mody :P

[ Dodano: Sro 26 Sty, 2011 ]
dyzio0394 pisze:no radio by się przydało.
dla mnie akurat to jest zbędne :D bo potem komus nie bedzie pasila taka muza, a pozatym Ci co maja nety z limitem to moze byc dla nich klopot, masz PC'ta to se odpal mp3 i tyle ;)
Ostatnio zmieniony śr 26 sty, 2011 przez Spidi67, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
piotrek350
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

dyzio0394 pisze:Czat nie potrzebny

Sp3dIII pisze:akurat to jest zbędne

To ja się pytam czemu tyle osób było na tak, jokoś nikt nie napisał w tych tematach swojej opinii tylko odrazu na TAK ale jak to się przemyśli to się zawsze dochodzi do wniosku że to nie jest potrzebne. Ja jak chce posłuchać muzy to włączam gg i open fm stacja Impreza. a z tym chatem to wogle poroniony pomysł i ztym portalem tak samo, chyba że wkońcu Admin techniczny weźmie się do roboty.
Jaki¿ to motor piêkny i m³ody? I jaka to na nim dziewica? Zje¿d¿aj¹ z drogi im samochody, Œmigaj¹ przy œwietle ksiê¿yca. Ona mu krêci manet¹ do koùca, a on wci¹¿ podnosi obroty; Pewnie ju¿ rura jest ca³kiem gor¹ca, Pewnie znów wpadn¹ w k³opoty.

Spidi67
Stały Bywalec
Stały Bywalec

piotrek350 pisze:To ja się pytam czemu tyle osób było na tak,
nie glosowalem na radio...

piotrek350 pisze: Ja jak chce posłuchać muzy to włączam gg i open fm stacja
dokladnie...
piotrek350 pisze:a z tym chatem to wogle poroniony
daj cwaniaczku lepszy, a nie tylko wszystko krytykujesz...
<troll>

Awatar użytkownika
piotrek350
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Sp3dIII pisze:daj cwaniaczku lepszy, a nie tylko wszystko krytykujesz...

Nie dam bo wiem że i tak nic z tego nie będzie a tak wogle to po co to?
I ja nie krytykuje tylko stwierdzam fakt, pomysl sobie, mamy spambox to po co chat? przecierz to to samo, miałeś pomysł to dobrze ale czemu wszyscy są za tym a później co do czego to to niepotrzebne.
Za wszelką obrazę i naruszenie godności osobistej przepraszam :)
Jaki¿ to motor piêkny i m³ody? I jaka to na nim dziewica? Zje¿d¿aj¹ z drogi im samochody, Œmigaj¹ przy œwietle ksiê¿yca. Ona mu krêci manet¹ do koùca, a on wci¹¿ podnosi obroty; Pewnie ju¿ rura jest ca³kiem gor¹ca, Pewnie znów wpadn¹ w k³opoty.

Awatar użytkownika
pavaczek
Administator
Administator
Pojazd: Ogar 900 110cc

Postautor: pavaczek » śr 26 sty, 2011

piotrek350, jak jesteś taki cwany to zrób za mnie ten portal, czat i radio... Chyba mam prawo do życia prywatnego a nie mam tylko siedzieć na forum i robić jakieś modyfikacje... Nie mam ferii tak jak wszyscy więc nie mogę sobie siedzieć cały dzień na forum, po szkole też człowiek jest zmęczony.
Radia nie będę robić bo to mija sie z celem bo jak ktoś chce sobie muzyki słuchać to sobie włączy muzykę z kompa czy jakiekolwiek radio o internetowe. Czat zrobię jeśli głos ludu będzie tak chciał. Portal to nie jest kwestia jednego wieczoru tylko kilku d dni więc nie pi***ol głupot ze mam sie wziąć do roboty bo zwyczajnie nie mam czasu..wszystkim zajmę sie w ferie...

edit:
propozycją kolegi c64club zajmę się w ferie przy okazji robienia portalu, popoprawiam styl by był bardziej czytelniejszy i poprawię grafikę na forum
Ostatnio zmieniony śr 26 sty, 2011 przez pavaczek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
prezes
Zasłużony
Zasłużony

Postautor: prezes » śr 26 sty, 2011

Co do portalu to ja będę zajmował się prowadzeniem. Tylko to dopiero za 3 tygodnie jak będę miał ferie. Teraz nie mam na to czasu.
piotrek350 pisze:Miało być:
- Radio
- Chat
- Portal

Radio - Nie ma żadnego skryptu który można wgrać na forum żeby to działało. a poza tym każdy ma inny gust. W dodatku radio strasznie obciąża serwer.
Chat - Sp3dIII był pomysłodawcą tego i chciał to zrobić, dużo osób było na TAK. Napisałem w temacie czy robi to czy nie. Nic nie odpisał. gdyby to było takie pilne to ktoś by pisał w temacie.
c64club, styl który jest aktualnie wgrany jest według mnie bardzo dobry. nie mam problemów z czytaniem postów itp. Jedyne jakie mam "ale" to do tego jak się pisze w Spamboxie - słabo widać literki podczas pisania wiadomości.
Ostatnio zmieniony śr 26 sty, 2011 przez prezes, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
c64club
Uczeń
Uczeń
Kontaktowanie:

Postautor: c64club » śr 26 sty, 2011

Radio, czaty i inne wynalazki pochłaniają masę czasu i wiedzy na przygotowanie. Nie wnoszą też za wiele do forum. Do wypisywania bzdur na szybkensa mamy okienko na dole :D

Natomiast kontrast sam mógłbym poprawić w kilka minut, ale do tego potrzebne jest hasło do FTP na którym leży forum. Jak powszechnie wiadomo, nikt przy zdrowych zmysłach obcemu gościowi nie powierzy hasła. Stąd prośba na forum
Po co siwieĂŚ o jakieÂś pierdoÂły?

Kingway Naked 50 (fabrycznie 72cc) - 9700 km po kraju. Bezawaryjnie w kaÂżdyc warunkach - 2 osoby + bagaÂż, w gĂłry, w deszcz i mrĂłz :D

Romet "Ogar 339" Autorska hybryda: Ogar 200 r. 1987 z silnikiem DAX-a 49cc. 6500 km.

http://www.polskajazda.pl/Profil,Romet,Ogar_200,Romet,Komar,Kingway,Naked_50,Romet,K-125/35377

Spidi67
Stały Bywalec
Stały Bywalec

prezes, sorki ze nie odpisalem wtedy :/ bo wgl jakos musilalem zaznaczyc ze przeczytalem i jakos tak wyszlo... Ale jak ja mam go zalozyc? :) mi chodzi o to zeby czat byl na forum, a ja nie mam admina zeby go wgrac :P

[ Dodano: Sro 26 Sty, 2011 ]
a i nie mam tu zadnego zalu do admina jak inni!
a co do czatu to jesli bedzie to ja moge sie nim zajmowac tzn miec na nim admina, bo tam tez sa takie rangi xd
<troll>

Awatar użytkownika
Stunti
Weteran
Weteran

Postautor: Stunti » śr 26 sty, 2011

c64club, twój pomysł jest zbędny ponieważ nie każdemu męczą się oczy
Obrazek

Awatar użytkownika
Pawlos312
Weteran
Weteran

Postautor: Pawlos312 » śr 26 sty, 2011

Dla mnie to jest zbędne. Mi się oczy nie męczą.
Obrazek

Awatar użytkownika
Bastian
Specjalista
Specjalista

Postautor: Bastian » śr 26 sty, 2011

Tylko, że koledze tam chodziło żeby wgrać jakieś inne i by było do wyboru, bo niektórym bardziej odpowiada taki styl a niektórym inny. I przyznam się, że mi się też średnio czyta w tych kolorach forum.

Awatar użytkownika
piotrek350
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

c64club, Jak ci się oczy męczą to daj im odpocząć <lol> A nie cały dzień komp zapewne :)

Wróć do „Sprawy forum”