• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Spot: DamixRacing & Ziom97

Szykuje się ciekawe spotkanie motocyklowe? Nie masz z kim polatać w sobotnie popołudnie? Napisz tutaj :)
Awatar użytkownika
ZiomeK
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Spot: DamixRacing & Ziom97

Postautor: ZiomeK » ndz 15 lip, 2012

No więc... ;D Od dłuższego czasu planowaliśmy jakieś spotkanie, bodaj od poprzednich wakacji ;) Ale jak zwykle NIE MOGŁEM, głównie (nie kłamiąc) przez moich rodziców ("a daj spokój", "nie pojedziesz", "za daleko", "niebezpiecznie" itp.). I tak było w tym roku, tzn. planowaliśmy coś przez gadu, ale bałem się spytać rodziców. Wreszcie w czwartek znów się zgadaliśmy i uznaliśmy, że kiedyś trzeba wreszcie, bo zastanie nas śmierć. :D Pasowałoby oczywiście niedzielne popołudnie (tj. dziś ;) ), ale zważywszy na to, iż po weselu (ja) to w razie nieprzewidzianych zdarzeń tata by po mnie nie przyjechał. Został więc sobotni ranek;) Spytałem więc rodziców czy mogę, tata powiedział: ja się zgadzam, ale przekonaj matkę xd No z nią było więcej 'problemów', ale po długich rozmowach udało się ją namówić ;) Tak więc w sobotę (14.07) punkt 9:00 wyruszyliśmy każdy od siebie do Kocka, na pl. Jabłonowskiej. Ja miałem do pokonania ~30km, Damian ~40. Ale w domu byliśmy o tych samych porach ;D Moja średnia prędkość to 60km/h, Damiana - coś koło 80 :D Porozmawialiśmy, zjedliśmy 'Deser Firmowy', 2 godzinki zleciały i musieliśmy wracać.
Gdy przyszliśmy do motorków, okazało się, że Damianowi ktoś wyrwał kierunkowskaz z zaczepu :( , na szczęście kable zostały w środku. Jako, że nie dało się tego przyczepić 'ręcznie', pomocna okazała się KROPELKA :] :>
Poniżej fotki ;)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio zmieniony ndz 15 lip, 2012 przez ZiomeK, łącznie zmieniany 4 razy.
"Z religiÂą czy bez, dobrzy ludzie bĂŞdÂą postĂŞpowaĂŚ dobrze, a Âźli – Âźle, ale zÂłe postĂŞpowanie dobrych ludzi jest zasÂługÂą religii." - Steven Weinberg

Awatar użytkownika
Darvix
Weteran
Weteran
Kontaktowanie:

Re: Spot: DamixRacing & Ziom97

Postautor: Darvix » ndz 15 lip, 2012

No Fajnie było trzeba kiedyś powtórzyć :D
No i najlepsze było kropelka PAŁER :D Co kropelka sklei tego nikt nie rozpierdzieli :d

Awatar użytkownika
stepien0601
Weteran
Weteran

Postautor: stepien0601 » ndz 15 lip, 2012

Wielkiiiiiiiiiiiiiii minussssssss za brak błotnika w ferro.

Awatar użytkownika
n0r3k
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: n0r3k » ndz 15 lip, 2012

no to faktycznie wyprawa, 30km.. my z kumplami bez planowania robimy 3-4 razy więcej jak nam sie nudzi..
a tak szczerze to współczuje rodziców, naprawde... ja jakbym leciał minimum 100km w jedna strone to moze bym powiedział, tak to wsiadam i jade.
PS. damix masz taki sam kask jak mój kumpel, za***isty jest ;)
Ostatnio zmieniony ndz 15 lip, 2012 przez n0r3k, łącznie zmieniany 2 razy.
OGAR 900 R > NSR 125 > CBR 600 F3 :)

Awatar użytkownika
BeNeK
Stały Bywalec
Stały Bywalec
Kontaktowanie:

Postautor: BeNeK » ndz 15 lip, 2012

Jak to mówią "nie można mieć wszystkiego" :>

Ziom97, rodziców trochę okłam i jedziesz prawie gdzie chcesz :> a poza tym 30km to w niedziele można zrobić przed kościołem a nadopiekuńczy rodzice boją się wypuścić <simfacepalm> mam to samo...
ale jak jak jadę to mówię że jadę gdzieś blisko a jadę na dłuugą wycieczkę :> jak jechałem na rozpoczęcie na kalwarie to powiedziałem mamie że jadę do dynowa i zamiast 30 km zrobiliśmy 150+ chyba czy 200 nie pamiętam szag :/
Motocykl - uzaleÂżnia, pochÂłania czas i pieniÂądze, a czasem i nawet jest waÂżniejszy niÂż wÂłasna kobieta...

Pozdrawiam BeNeK
Lewa !!

Awatar użytkownika
n0r3k
Stały Bywalec
Stały Bywalec

ja poprostu mówie że ide na ogara i koniec. mama tylko powie swoją formułke: ''tylko ostrożnie i żebyś nie zginął'' co oznacza zebym nie wrócił w nocy i tyle :D

Awatar użytkownika
BeNeK
Stały Bywalec
Stały Bywalec
Kontaktowanie:

Postautor: BeNeK » ndz 15 lip, 2012

moja też wiecznie prawi "jedź ostrożnie" "tylko powoli tam" "hamuj przed fotorarem" itd itd itd <simfacepalm> a rozpierdziela mnie tekst ojca "tylko tam wiesz 60-70 góra" <troll>
jak ja legalnie 90 w niezabudowanym mogę cisnąc + 10km/h mamy tego "wolnego" czyli legalnie 100 mogę cisnąc a nie 60 <facepalm>

a z mamą się umówiłem że wysyłam jej pustego sms co jakiś czas żeby wiedziała że żyję...
ale gdy jedzie gdzieś pogotowie i mama usłyszy to jak nie odbiorę to jestem żywym trupem <simfacepalm> z tego to powodu w kymco zamontowałem kontrolkę dzwoniącego telefonu... po mojej modyfikacji działa nawet na odległości 8-9m więc sporo ;)
Motocykl - uzaleÂżnia, pochÂłania czas i pieniÂądze, a czasem i nawet jest waÂżniejszy niÂż wÂłasna kobieta...

Pozdrawiam BeNeK

Lewa !!

Awatar użytkownika
Olo
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: Olo » ndz 15 lip, 2012

BeNeK pisze: a poza tym 30km to w niedziele można zrobić przed kościołem a nadopiekuńczy rodzice boją się wypuścić <simfacepalm> mam to samo...

Pewnie się boją o niedzielnych kierowców :D
http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Zipp/Shock/109607
Obrazek[/URL]
Motocykl jest bogiem,
prêdkoœÌ na³ogiem
Pal gumĂŞ i szalej,
nie myÂśl co dalej

Awatar użytkownika
Darvix
Weteran
Weteran
Kontaktowanie:

Postautor: Darvix » ndz 15 lip, 2012

no wielka wyprawa to nie była ale tak wyszło że długo czekaliśmy ze wzgledu na to ze Ziom97 przekonywał rodziców. ja ogołem wtedy 80km zrobiłem a czasem nawet 150km robiłem wiec daleko nie miałem ale w Kocku byłem pierwszy raz. z rodzicami to kazdy chyba ma problem ale ja jak mowie ze jade pojedzdzic to jade na 2-3godz i robie 50-100km a rodzice mysla ze mniej, dopiero jak daleko jade to im mowie gdzie jadf zeby w razie co jak zadzwonie ojciec mógł przyjechac.

Awatar użytkownika
Maciek
Weteran
Weteran

Postautor: Maciek » ndz 15 lip, 2012

BeNeK pisze:ale gdy jedzie gdzieś pogotowie i mama usłyszy to jak nie odbiorę to jestem żywym trupem
skad ja to znam :D

ja tam sobie jeżdze traski 40-50km i mowie tylko, ze jade, jak cos sie stanie to mam telefon i zadzwonie po tate czy cos :)

Załóż błotnik do ferro bo szpeci jego brak :) pozdro :D
Obrazek

Awatar użytkownika
ZiomeK
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Pęka mi ciągle coraz bardziej i bardziej...
"Z religiÂą czy bez, dobrzy ludzie bĂŞdÂą postĂŞpowaĂŚ dobrze, a Âźli – Âźle, ale zÂłe postĂŞpowanie dobrych ludzi jest zasÂługÂą religii." - Steven Weinberg

Awatar użytkownika
ZiomeK
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Szukam gdzies blaszanego, ale nie wiem czy jakiś podpasuje, a 70zł na nowy nie będę na pewno wydawał.

Spidi67
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: Spidi67 » ndz 15 lip, 2012

n0r3k pisze:30km
w obie strony to 60km co chcesz xd
A wam koledzy Ziom97, DamixRacing, gratuluję udanego styku ;)
<troll>

Awatar użytkownika
n0r3k
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Ziom97, no bo takie coś cięzko nazwać jakimś wypadem czy coś... fajnie ze sie spotkaliscie i wogóle, ale jakbym miał zakładac temat po kazdym spotkaniu z ziomkiem z forum to bym wszędzie moje tematy były ;)
Ja tras 100-150km nie opisuje tak jak ty tą 30 km :D
Nie zebym sie smiał, rozumiem cie bo moi rodzice też są dziwni, jeszcze rok temu nie pozwalali mi jechac 20km na bemowo a jak pojechałem i wróciłem to nic nie mówili... a ostatnio jak miałem jechać do płocka 100km w jedną strone na DMP to sie pytali czy jade z kolegom samochodem czy ogarem :D a teraz kłopot zeby cbr kupic... takze współczuje bo wiem co to znaczy :D

Spidi67
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: Spidi67 » ndz 15 lip, 2012

Spidi67, nie docinam , bo w obie strony wychodzi 60km a to juz cos :]
A gratulacji udzieliłem szczerze a nie z jakimś sarkazmem czy coś :(
<troll>

Wróć do „Zloty i spotkania”