• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Wybór szkoły -> Studia -> Późniejsza praca.

Rozmowy o wszystkim innym niż motoryzacja.
Awatar użytkownika
Alpen
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Wybór szkoły -> Studia -> Późniejsza praca.

Postautor: Alpen » czw 15 wrz, 2011

Witam.
Wiem, wiem był już taki temat ale z tego co pamiętam było tam trochę syfu, zresztą nie chce mi się go szukać.
To tak: Utworzyłem ten temat ponieważ chciałbym zapytać się czy przyjmą mnie do Policji z wadą wzroku -1.5 na oba oka. Proszę mnie tu nie wyśmiewać tekstami typu "JP","CHWDP", "pies" ponieważ jak na razie widzę się tylko w tym zawodzie, i bardzo mi on odpowiada. Jak niektórzy wiedzą mam przed sobą cały rok do ukończenia gimnazjum, dlatego też powstał ten temat (późniejszy dobór szkoły). Teraz trochę o policji: Państwowa praca, szybka możliwość pójścia na emeryturę, dobre zarobki i nietykalność ( ja na przykład czuję respekt do policji 8). Czyli jest w miarę ok.

No to powróćmy do pytanka:
Czy przyjmą mnie do policji z wadą oczu -1.5?
modó³ wm mugen sport cdti

Spidi67
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Re: Wybór szkoły -> Studia -> Późniejsza praca.

Postautor: Spidi67 » czw 15 wrz, 2011

Alp3n pisze: dobre zarobki
:> to chyba, że jak pokończysz wszystkie szkołe policyjne, bo za takiego zwykłego burka w gminie czy to kokosów nie zarobisz xd
<troll>

Awatar użytkownika
Alpen
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Spidi67, Myślę że ze 3000zł + będzie miesięcznie. Nie oczekuję tu 10 000zł.

Awatar użytkownika
Bastian
Specjalista
Specjalista

Postautor: Bastian » czw 15 wrz, 2011

Z tą wadą powinni cię przyjąć. Mój brat teraz się stara o przyjęcie do policji i ma o wiele większą i nikt się nie czepia, a w razie czego zostają ci soczewki .

Awatar użytkownika
Darvix
Weteran
Weteran
Kontaktowanie:

Postautor: Darvix » czw 15 wrz, 2011

Alp3n, wiecej jak 2k nie wyciagniesz :D chyba ze sie na cos dobrego zalapiesz i bedziesz miał wysoki stopien :) a co do wzroku to chyba nie powinien byc problem pojdziesz najwyzej np na drogowke bo yam sie malo uzywa broni i git :D

Awatar użytkownika
Alpen
Stały Bywalec
Stały Bywalec

U mnie w mieście mieszka policjant, kolega taty i tata ma jeszcze 2 kolegów policjantów, ich zarobki są +/- równe 3500-4000zł :)

Awatar użytkownika
Darvix
Weteran
Weteran
Kontaktowanie:

Pierwsze sześć miesięcy w policji to nieustanne szkolenia, treningi i testy. Każdy kursant ma zapewniony nocleg, jedzenie i ubranie. Do tego co miesiąc na jego konto wpływa 1337 zł netto. Mało? Może i tak, ale już po przebyciu szkolenia ten sam uczeń (który staje się w międzyczasie pełnoprawnym funkcjonariuszem) dostanie prawie tysiąc złotych więcej, a dokładnie rzecz ujmując 2219 zł. Trzeba jednak nadmienić, że po przebytym szkoleniu musi już samemu zadbać o dach nad głową i ciepły posiłek. Jakie obowiązki wykonuje policjant drugiej grupy uposażenia? Są to głównie patrole piesze i szeroko pojęta prewencja.

Kolejnym szczeblem w karierze mundurowego jest posada referenta, czyli osoby, która archiwizuje dane, prowadzi ewidencję dokumentów i sporządza bieżące sprawozdania. Na tym stanowisku można zarobić już 2643 zł.

Czwarta grupa uposażenia należy do dzielnicowych i kontrolerów ruchu drogowego. Za swe codzienne zmagania funkcjonariusze dostają „na rękę” prawie trzy tysiące złotych – a konkretnie 2872 zł.

Na ponad trzy tysiące mogą liczyć detektywi i ich asystenci. Za swoją cenną pracę dostają całe 3135 zł. Trochę lepiej mają specjaliści i dyżurni komend – na ich konto wpływa co miesiąc 3604 zł netto.

Kolejną, siódmą już grupę uposażenia reprezentują kierownicy sekcji (każdy wydział podzielony jest na kilka sekcji), którzy zarabiają niecałe cztery tysiące.

Naczelnicy wydziałów i doświadczeni eksperci dostają już ponad 600 zł więcej – z racji tego, że mają dużo większe kompetencje i odpowiedzialność.

Ostatnią, dziesiątą grupę uposażenia, stanowią "grube ryby" wśród mundurowych, czyli komendanci. Ale i tu jest znaczna różnica między zarobkami "szeryfów" powiatowych a wojewódzkich. I tak KPP dostaje do ręki 6356 zł, KWP - 8146 zł., a szef wszystkich szefów, czyli Komendant Główny Policji zgarnia co miesiąc aż 14206 zł (znacznie więcej niż zasadnicza pensja prezydenta RP).

Spidi67
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: Spidi67 » czw 15 wrz, 2011

Alp3n pisze:Myślę że ze 3000zł + będzie miesięcznie

DamixRacing pisze:Na ponad trzy tysiące mogą liczyć detektywi i ich asystenci

wlasnie wiedziałem, ze cos mi tu nie pasuje policja nie ma tak wysokich zarobków ;] ja tam sie do wojska wybieram ;P
<troll>

Awatar użytkownika
Diabolo
Weteran
Weteran

Postautor: Diabolo » czw 15 wrz, 2011

Alp3n, o w du** to mnie na streecie złapiesz i mi moto zaholujesz :D
Moja ulubiona pozycja?
To pozycja za kierownicÂą mojego motoru
:D

Moja bestia xD
http://www.polskajazda.pl/Motocykle/GB/Street/109128

Obrazek

Awatar użytkownika
Alpen
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Zależy jak leży. Dla mnie jak będziesz jechał 60km/h to lipton, ale jak będziesz jechał 80-100km/h to oczywiście że machnę lizakiem :P Mogę też kogoś puścić jak będzie miły, a jak zacznie chamsko wyjeżdżać to mandacik :)

Awatar użytkownika
Darvix
Weteran
Weteran
Kontaktowanie:

Alp3n, Strach się bac xd :D Nie no zarcik. W sumie isc na plicjanta to nie jest zle sam nad tym myslalem ale to nie dla mnie ;/ boje sie ze mnie ktos postrzekli czy cos i bedzie lipa ;/

Awatar użytkownika
Szczepan
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Postautor: Szczepan » czw 15 wrz, 2011

Może i ja pójdę na policjanta <mysli> A w tym roku już trzeba szkołę wybrać niestety :D

Awatar użytkownika
Lukas995
Zasłużony
Zasłużony

Postautor: Lukas995 » czw 15 wrz, 2011

Szczepan, i tak ty do zawodówki pójdziesz na Fryzjerke :P:P xD

Awatar użytkownika
Szczepan
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Postautor: Szczepan » czw 15 wrz, 2011

Lukas16, powiem to mojemu koledze bo chciał iść na fryzjera :D A generalnie to mechanik chyba będzie :D Oczywiście technikum :D

Awatar użytkownika
Brunon K ver. 205
Weteran
Weteran

Postautor: Brunon K ver. 205 » czw 15 wrz, 2011

Jeśli chodzi o wadę wzroku, to można to operacyjnie wyleczyć, ale koszt takiej operacji to około 2000 zł. Ja też kiedyś myślałem żeby zostać policjantem, ale do tego trzeba skończyć szkołę średnią i zdać maturę, a to już znacznie wykracza poza moje ambicje. :)
Obrazek
EMO

Wróć do „Off-topic”