Wilku1122 pisze:Yautja, A co niby 15w40 nie może być ?
Spidi67 pisze:łeee tym to bym sie raczej nie sugerowałYautja pisze: żeby był to specjalny olej do motocyklija kiedyś kupywałem własnie "dedykowany" do moto z saloniku zipp za 35zł 10w40. Teraz kupiłem samochodowy Mobil Super 2000 10w40 za 20zł
![]()
Nawet sprzedawca mówił, że one się niczym nie różniaważne aby do benzyny kupić i tyle. Mój brat do skutera od nowośći leje samochodowy, i w związku z tym nie miał żadnych awari

Po prostu olej samochodowy ma za zadanie smarować wyłącznie cylinder,w motocyklu trzeba smarować również skrzynię i sprzęgło więc oleje motocyklowe mają specjalne dodatki dzięki którym biegi wchodzą płynnie a sprzęgło nie szarpie
To się nazywa "Trizone Technology".Yautja pisze:Zapomniałem o tymPo prostu olej samochodowy ma za zadanie smarować wyłącznie cylinder,w motocyklu trzeba smarować również skrzynię i sprzęgło więc oleje motocyklowe mają specjalne dodatki dzięki którym biegi wchodzą płynnie a sprzęgło nie szarpie
[/URL]
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 13 gości