• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

125cm3 w 4t ;] Porównanie motorów ;d

Rozmowy o motoryzacji.
Awatar użytkownika
Szczepan
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Re: 125cm3 w 4t ;] Porównanie motorów ;d

Postautor: Szczepan » czw 14 lip, 2011

RADI, nie boj się o plastiki jak umiesz jeździć to nie połamiesz, a po drugie to plastiki Hondy :P Gdybym mógł to też bym kupił Varadero jak bym miał A1 :) U mnie Barton po polnych drogach jedzie super i nie narzekam :P A takie Varadero to nie ma żadnego problemu, a jest bardzo wygodne :)

Awatar użytkownika
kuba2354
Weteran
Weteran
Kontaktowanie:

Postautor: kuba2354 » czw 14 lip, 2011

No Varadero jest wysokie i nigdzie nie zahaczysz. Umiesz jeździć? Jak tak to się nie wywalisz. A jak chcesz szaleć to kup sobie Husqvarne. ;D I tyle. ;P
HONDA !

2T mooooc xd

http://zyciebikera.blogspot.com/ <-- mĂłj blog. : )

Awatar użytkownika
RADI
Weteran
Weteran

Postautor: RADI » pt 15 lip, 2011

Mi chodzi oto ze jak w jakas dziure wjdzie to czy plastiki czaskac nie beda ;p umiem jezdzic nie wywale sie :D Ale wiadomo ze w niektorych momentach nic innego nie mozna zrobic :P

No i mam problem bo varadero to motor turystyczny a ja bd go uzywal do wszystkiego innego tylko nie do tuystyki :P
A przyspieszenie CBR a VARADERO jest duza roznica .
Varadero 22sek z tego co obliczylem na filmiku a CBR 10 sek :D
A ja lubie czasami sobie przycisnac wiec dlatego nad CBR tez sie zastanawiam .
Najlepiej bedzie jak zobacze jak bd wygladac na CBR jak na rowerze to biore varadero i sie nie zastanawiam .

Czy jest mozliwe ze CBR spali 2-2,5l ??? Na wstysku oczywiscie ;p

Awatar użytkownika
Szczepan
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Postautor: Szczepan » pt 15 lip, 2011

RADI, CBR pali średnio 3-4 litry czuli może przy spokojnej jeździe spali 2,5-3 :)

Awatar użytkownika
kuba2354
Weteran
Weteran
Kontaktowanie:

Postautor: kuba2354 » wt 19 lip, 2011

Szczepan pisze:RADI, CBR pali średnio 3-4 litry czuli może przy spokojnej jeździe spali 2,5-3 :)

Cebeerka to nie 3-4L/100km , bo tyle to Kawasaki ZZR 250 pali. ;D Do 3L/100km. Więcej nie powinna.
HONDA !

2T mooooc xd

http://zyciebikera.blogspot.com/ <-- mĂłj blog. : )

Outer
Weteran
Weteran

Postautor: Outer » wt 19 lip, 2011

RADI

Wiadro do 100 bierze cbr jak chce i przyśpiesza podobnie do hyosunga. Varadero ma max prędkość 115 km/h, świetny licznik, cbr ma max prędkość pewnie też około 115-120 i gówniany licznik. Jednak nie polecam tobie wiadra, bo jesteś jeszcze niedojrzałym dzieckiem co patrzy na osiągi. Nie porównuj cbr do varadero, to nie ta klasa, cena, jakość, trwałość, moc i komfort podróżowania. Cbr przy wiadrze, to jakiś gówniany chińczyk. Poza tym wiadro kręci się do 13 tyś obr i posiada mniejszy silnik transalpa i afryki, myślę, że 120 tyś km bez niczego przejeździ. Cbr dla mnie to śmieszna zabaweczka, dla śmiesznych młodych Rossi. IMO badziewie, jedzie max 120 i więcej nie chciej lepiej, 0-100 bardzo długo długo jak na ahahahah przeznaczenie jej i ma okropny dźwięk rzędowej jedynki. Poza tym wiadro nowe 23 tyś, cbr nowa 10 tyś, proszę cię... Porównujesz gówno do transalpa z mniejszym silnikiem. Chcesz turystykę i jesteś dojrzały? Wiadro jest dla ciebie, jesteś gówniarzem, co chce vmax nie wiadomo po co, weź "składak", bo rowerem to nazwać nie można, cbr 125. Będzie szpan. <brawo>

Wiadro nie spali więcej niż 3,5 litra na sto i jest zasilana dwoma keihinami. I TO JEST transalp 650, z mniejszym silnikiem, innymi plastikami i jednym hamulcem z przodu. Pomiędzy nowymi a starymi wiadrami nie ma róznicy, każde wiadro bierze cbr jak chce do 100. Wybierasz pomiędzy kaszlakiem 4,2 litra, a audi a8 6.0 w12. Tak to wygląda.

A ja lubie czasami sobie przycisnac wiec dlatego nad CBR tez sie zastanawiam .

Obrazek

Też sobie lubię przycisnąć.

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony wt 19 lip, 2011 przez Outer, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Szczepan
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Postautor: Szczepan » śr 20 lip, 2011

kuba2354, no ja mówię tak ogólnie bo jednemu koledze pali 3L a drugiemu 3,5 ;) Outer, bardzo ciekawa wypowiedź ;)

Awatar użytkownika
RADI
Weteran
Weteran

Postautor: RADI » śr 20 lip, 2011

Outer, OJ zeby Viadro wzielo cbr to bym sie zastanowil .
CBR po prostej 130, przy dobrych warunkach 135
A varadero o 10km/h mniej :P

Kurde, wy nie rozumiece co dla mnie znaczy "przycisnac " ze powyprzedzac lekko i itp ale bez przesady ja wiem ze to nie przyspiesza jak RS 125 i itp ale chociaz aby dalo sie wyprzedzic cczasami :P

Co do mojej jazdy, patrze teraz na osiagi bo reszte juz wiem i oto mi chodzi :P

Outer, Z twojej wypowiedzi wynika ze varadero i translap sa na tej samej ramie :}

to&owo
Junior Administrator
Junior Administrator
Pojazd: Ogar 900
Podziękował : razy
Otrzymał podziękowań: razy

Postautor: to&owo » śr 20 lip, 2011

u nas taki bananek ma viaderko i dla mnie no revelation ,i nie widziałem aby miało jkaiegoś nieziemskiego buta.

Awatar użytkownika
RADI
Weteran
Weteran

Postautor: RADI » śr 20 lip, 2011

No wkoncu tylko 15km ;) Mi zalezy na tym aby ladnie sie zbieral do 100 i starczy ;d

Awatar użytkownika
Prelude
Administator
Administator
Pojazd: Corsa C FL
Kontaktowanie:

Postautor: Prelude » śr 20 lip, 2011

speeder, weź pod uwagę wagę wiadra. To jest turystyk nie pseudo ścig.

to&owo
Junior Administrator
Junior Administrator
Pojazd: Ogar 900
Otrzymał podziękowań: razy

Postautor: to&owo » śr 20 lip, 2011

powiem szczerze ,że wolałbym wziąć ybr 125 niż którykolwiek z tych

Outer
Weteran
Weteran

Postautor: Outer » śr 20 lip, 2011

Jak do 100 to wiadro jest szbysze od cbr, oczywiście, że ma słabe osiągi, mogę powiedzieć, że beznadziejne, dla tego też pali 3 litry i pozwala jechać 90-100 przelotowo. Wspomniałem, że kręci się do 13 tyś obr, przy 9 tyś obr ma drugi oddech dopiero, wtedy tworzy się moc i moment v2. Głownie obroty i przełożenia robią, że varadero jest lepsze od 0-100 od cbr i innych. Bo cbr ma dłuższe przełożenia, ale tylko głupiec patrzy na vmax. Co do ramy, wiadro ma ramę jak transalp 650, ale oczywistym jest, ze trampek i jego rama jest dostosowana do innych przeciążeń i jest mocniejsza, ale konstrukcja jest ta sama. Po prostu "wzmocniona" rama jest. Jak chcesz liczyć 0-100 i cbr i varadero, to licz lepiej przy wiadrze 0-102 przy cbr 0-110. Dodaj sobie oszukiwanie licznika. Wiadro ma przełożenia 1k obr-10 km/h, jadąc 100 km/h, ma się 9,8 k obr, co daje oszukiwanie na poziomie 2 km/h. Obrotów się nie oszuka. W cbr pewnie jest 8% jak nie więcej. (typowy licznik)

że wolałbym wziąć ybr 125

Bardzo fajny motocykl.
Ostatnio zmieniony śr 20 lip, 2011 przez Outer, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Żaba
Weteran
Weteran

Postautor: Żaba » śr 20 lip, 2011

Kup Wiadro i tyle cbr jest nie wygodne i tyle a wiadro jest po prostu mięciutkie przyjemne w dotyku itp. Nie patrz na osiągi jesteś jeszcze młody i będzie duża strata jak zginiesz przez głupotę. Po co ci osiągi liczy się frajda z jazdy a jak chcesz przycisnąć to jedź na tor nie wiem już czym :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Szczepan
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Postautor: Szczepan » śr 20 lip, 2011

Ostatnio gadałem z gościem co ma Varadero :) Spotkałem go na skrzyżowaniu u mnie na wsi i zjechaliśmy na pobocze. Powiedział że jeździł na CBR 125 ale zmienił na Varadero gdyż ubił pojechać w dłuższe trasy, na CBR podobno bolały go nadgarstki a na Varadero nic :) Właśnie też mówił że prędkości przelotowe to on trzyma 90-100 i motorek jest nie do zajeżdżenia.
Ale miły był z niego facet :) Fajnie że chociaż pogadał ze mną, na pewno zainteresował go nowy tłumik kolegi co ma GB bo akurat przelot założył i się nas pytał czy to też 125 :)

Wróć do „Moto-topic”