• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Problem z rodzicami

Rozmowy o wszystkim innym niż motoryzacja.
olddriver
Praktykant
Praktykant

Re: Problem z rodzicami

Postautor: olddriver » pt 13 maja, 2011

Ziom97 pisze:Wczoraj gadałem z ojcem na ten temat. Spytałem w czym leży główny problem. Niby chodzi mu o to, że na sąsiedniej wsi za długo byłem...

Ok. Może trzeba było zadzwonić lub puścić smsa? Negocjuj w nim wspólnika. Zawsze to inaczej niż postawienie przed go przed faktem dokonanym.
Ziom97 pisze:Za 4+ jest wielkie ale. Bo 5 powinno być zawsze...

To przegięcie. Rozmawiaj. Poproś o pokazanie świadectw jakie mieli w szkole. Zmiękną. To jest tylko kwestia czasu.
w sezonie 2011 - 1850 km na 72

Awatar użytkownika
ZiomeK
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: ZiomeK » pt 13 maja, 2011

Oni wrócili wczoraj z roboty ok. 21.00 i ja chciałem przed nimi wrócić 5 min i by było git a wróciłem 5 min po i było jak było. Teraz już nie mówię o ocenach gorszych niż 5 bo i tak się nie dowiedzą o cząstkowych ocenach tylko tych proponowanych na koniec. A ojciec jest dwulicowiec. Przy mnie jak dostanę 4 to mówi że to jest w miarę dobra ocena i że nie ma co się matką przejmować bo taka zawsze była, a przy niej już siedzi cicho albo jest po jej stronie...
"Z religiÂą czy bez, dobrzy ludzie bĂŞdÂą postĂŞpowaĂŚ dobrze, a Âźli – Âźle, ale zÂłe postĂŞpowanie dobrych ludzi jest zasÂługÂą religii." - Steven Weinberg

stepien0601

Postautor: stepien0601 » pt 13 maja, 2011

to wygranij że jak byliśmy sami to mówiłeś co innego... śmiało.

Awatar użytkownika
Prelude
Administator
Administator
Pojazd: Corsa C FL
Podziękował : razy
Kontaktowanie:

Postautor: Prelude » pt 13 maja, 2011

Ziom97, skończ się przejmować po prostu powiedz co ty uważasz i jakie jest twoje zdanie. Bo to ku*wa przegięcie jest. Trzymam za Ciebie kciuki, nie bądź "pedał" xd tylko wyjaw im swoje zdanie i już.

Awatar użytkownika
ZiomeK
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Ja bym się z chęcią postawił, parę razy przyjechałem o 20.30 jak miałem być o 20.00 i nic nie gderali... Postawiłbym się, ale się boje jak cholera...
"Z religiÂą czy bez, dobrzy ludzie bĂŞdÂą postĂŞpowaĂŚ dobrze, a Âźli – Âźle, ale zÂłe postĂŞpowanie dobrych ludzi jest zasÂługÂą religii." - Steven Weinberg

Spidi67
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: Spidi67 » pt 13 maja, 2011

Ziom97, no to sobie tak siedz i czekaj , a zapewne nic sie nie zmieni... ;)
<troll>

Awatar użytkownika
Brunon K ver. 205
Weteran
Weteran

Postautor: Brunon K ver. 205 » pt 13 maja, 2011

Ziom97, u mnie jest identyczna sytuacja. Jak wrócę 5 minut za późno, to darcie mordy, jak 5 minut za wcześnie to też bo mówią że ciągle tylko w domu siedzę i oni nie mają czasu na odpoczynek. Blokady z Ogara zdjąć mi nie pozwolili (pie***lę, zdjąłem i wstawiłem 72ccm) komputer tylko godzinę dziennie (siedzę już trzecią godzinę) Broń boże grać w gry 18+ (ledwo co skończyłem grać w GTA San Andereas) Mam prawo chodzić tylko do szkoły, na korepetycje i na basen, bo tak mi codziennie czas rozpisali, że nie mam prawie na nic czasu. Wykupili sobie dziennik elektroniczny i co godzinę lekcyjną sprawdzają czy nie uciekłem z lekcji. Codziennie przeszukują cały mój pokój. Ja muszę już tylko wytrzymać 11 miesięcy, ale Ty, szanowny Ziomie97 masz jeszcze przed sobą kilka lat męczarni, więc po prostu olej sobie rodziców. Mogę cię zapewnić że da się żyć ze szlabanem na wszystko.
Ostatnio zmieniony pt 13 maja, 2011 przez Brunon K ver. 205, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
EMO

Awatar użytkownika
Prelude
Administator
Administator
Pojazd: Corsa C FL
Podziękował : razy
Kontaktowanie:

Postautor: Prelude » pt 13 maja, 2011

Marcin 205, o ku*wa <szok>
Ostatnio zmieniony pt 13 maja, 2011 przez Prelude, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
ZiomeK
Stały Bywalec
Stały Bywalec

U mnie jak wrócę wcześniej to pytają: a czemu tak wcześnie, przecież masz czas...

Awatar użytkownika
Bastian
Specjalista
Specjalista

Postautor: Bastian » pt 13 maja, 2011

Ziom97, To w takim razie odpowiedz: Bo jak wracam za późno to jest źle i po prostu idź dalej i nie wdawaj się w dyskusje.

Awatar użytkownika
n0r3k
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: n0r3k » pt 13 maja, 2011

mam to samo, co bym nie zrobil to i tak cos zrobie zle, najdrobniejszy szcezgol zle zrobie z duzej roboty i afera. teraz ot olewam, powiedzialem matce, ze jak nie pasuje, to niech sobie sama np. sprząta. i teraz sprzatanie calego domu zajmuje mi 15 minut i nikt sie o nic nie czepia :D moja matka wie ze chocby mi dała kare na wszystko to i tak sie nie zaczne uczyc, więc lece sobie na trójach i jest pięknie, jak nei mam roboty w domu lub na podwórku to moge caly dzien byc poza domem. juz wiem ze matka sra w gacie jak jest ciemno a mnie nie ma wiec przewqaznie wracam przed zmrokiem.
z tymi ocenami to przegina, ja tez kiedys mialem same 5, potem same 4, teraz mam same 3, ale juz 2 dwójki, (srednia ok. 3,5) a w przyszlkym roku o 3,00 sie bede musiał starać.
musisz sie psotawic i tyle, nie bądź ci*a krótko mówiac. powiedz ze jak im nei pasują 4 to mozesz sie nei uczyc wcale bo wszyscy całe dnie siedza u znajomnych itp a ty siedzisz przed ksiazkami. masakra.
OGAR 900 R > NSR 125 > CBR 600 F3 :)

Awatar użytkownika
choinka
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: choinka » pt 13 maja, 2011

Nosi mnie... Nie mam siły na to już, załamka ;/ Dobrze że ja nie mam takiego problemu, Jak wychodzę na dwór dajmy na to o 21 to mi powiedzą nie wracaj za późno i tak mniej więcej o 22 jestem jak idę na następny dzień do szkoły a jak nie idę to wracam nawet o 23.
Musisz się postawić zastosuj właśnie rozmowę musisz działać im na psychikę, w najgorszym razie wróć napierdolony do domu i jak zaczną się drzeć to powiedz żeby Ciebie uszanowali i jutro z Tobą pogadali (jak już każdy wie na kacu się nic nie chce :P ) Ale ten sposób już jest mega drastyczny ;d
I podziękowałem już jej :)

Blu
Weteran
Weteran
Kontaktowanie:

Postautor: Blu » pt 13 maja, 2011

Sry ze to napisze, ale masz popie*dolonych rodzicow ktorzy by chcieli malego robocika a nie syna...

choinka pisze:wróć napierdolony do domu i jak zaczną się drzeć to powiedz żeby Ciebie uszanowali i jutro z Tobą pogadali

Miałem napisać to samo.
[center] Obrazek [/center]

FERROSRIDER
Uczeń
Uczeń

Postautor: FERROSRIDER » pt 13 maja, 2011

Ziom97, Jak będziesz miał 20lat będziesz bez dziewczyny, kiedy będą cię nazywac Frajer. Twoja mama dopiero zrozumie że źle cię wychowała..Ja bym na twoim miejscu robił coś takiego..załóżmy twoja mama mówi masz byc o 21:00 no to 20:50 dzwonisz..mamo czy mogę byc do 21:20,, grzecznie poproś nie krzycz..i jedziesz gdzieś albo idziesz popykac w piłe z kolegami dzwonisz 10min wcześniej czy możesz dłużej i tak za każdym razem.Wkońcu zrozumieją że jesteś odpowiedzialny i konsekwętny.

Ja takich problemów nie mam.Średnia 4.00 . jak są jakieś złe ocenki to mówią podciągnij się itd..miałem dostac jakieś tanie buty do 100zł bo miałem złe oceny ..to jak pojechaliśmy do sklepu to dostałem takie za 180zł. Kieszonkowe na tankowanie i do siebie 100zł więc źle nie jest. A z zachowaniem też nie tak kolorowo bo czasem popyskuje itd to mi tata powie że mam tak więcej nie robic i koniec pieśni.Oczywiście nie mam tego za darmo bo muszę 2 samochody umyc i skosic trawę więc to jakieś 2,5h pracy na tydzień. Przychodzic do domu mogę tak do 22:00 bo poźniej to troszkę tłumaczenia mam, ale nie krzyczą. Staram sięprzedewszystkim nie przeginac z wypadami z kumplami. nie przeklinam w domu itd.
Obrazek

Awatar użytkownika
n0r3k
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: n0r3k » pt 13 maja, 2011

ja tam nawet nie mowie o takim czyms jak mycie samochodu, koszenie trawy, czy inne (np ja mam taka maleńką szklarnie z pomidorami, troche truskawek itp) o to tez musze zadbac. zeby ogara wysępic od ojca to caly tydzien w wakacje od 10 do 16 non stop na podwórku robilismy porzadki w garazu itp.
ja co mowie, jak sie nei postawisz to nic z tego nie bedzie.
OGAR 900 R > NSR 125 > CBR 600 F3 :)

Wróć do „Off-topic”