dziś do zaprezentowania jest mój Łosiek po na razie małych modach... Na razie... Bo brakuje mi czasu i jeszcze kolejnej wypłaty.
Samego Łośka kupiłem za 650zł... Był to rupieć wykatowany przez młodzików po polnych drogach. Ale... Mimo to potrafił przejechać pierwsze 40 kilometrów o własnych kołach, do nowego domu. Czyli do mnie! Z początku posiedziałem kilka godzin, ogarnąłem kilka rzeczy no i jeździłem... Jeździłem... To do pracy, to na trasy... Kilka dni przed wypłatą gdy byłem go ubezpieczyć, padł rozrząd... Na 2 biegu ledwo do domu 10 kilometrów pokonałem, w czasie gdy tłok obijał się o zawór ssący. Tłok sklepało, ale zawór był cały! Zakupiłem łańcuszek i napinacz który nawalił, no i na razie silniczek od tego czasu przejechał 2k, w tym ok. 600km temu wrzuciłem mu 72ccm.
W między czasie zakup opony do tyłu (kiepsko trafiłem, bo od skutera niestety, ale da się jeździć i trzyma się bardzo dobrze), przełączniki lewy i prawy, moduł z niby jakąś dodatkową regulacją wyprzedzenia zapłonu (chyba fake, albo nw), świeca irydowa (polecam wydać te 12zł na tanią irydówkę! Odpala dużo lepiej, i lepiej też się wkręca na obroty), W sumie, więcej rzeczy wymieniać nie będę, bo jest tego już sporo... W skrócie, 700zł wydane na części silnikowe i części ramy. A co mnie martwi, wiele zmian po Łośku nie widać. Ale może dlatego, że głównie przydało by się go pomalować...
I tutaj pytanie też, jaki większy bak do Łośka dobrze pasuje? Ktoś coś może o tym wie?
Bo koła już na forum tutaj czytałem, że od Rebelki fajnie pasują i wyglądają.
Po za tym, co ktoś chce więcej wiedzieć to pytać!
A dla fanów nie czytania, odsyłam na mój kanał na YT do przejrzenia filmików, no i subowania jeżeli się podoba i chce być na bieżąco... (filmy pojawiają się nie regularnie, czasem kilka w jeden dzień, czasem nic przez miesiąc. To zależy od tego czy mam nagrany materiał, i czy mam CO nagrać. No i czy mam jakiś względny aparat pod ręką...)
A i dużo pojawi się teraz materiałów nagrywanych z kasku słabej klasy kamerką MD-80. (720/480)
Tutaj link do mojego kanału (by Bosz)
Tutaj aktualne fotki:

umyć,umyć,umyć,umyć. spawy oszlifować,pomalować ładnie. jest taki jakby zaśniedziały caly.

widziałem bardziej zajechane bestie