• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Szukam telefonu :D

Rozmowy o wszystkim innym niż motoryzacja.
Awatar użytkownika
Daniel557
Weteran
Weteran

Szukam telefonu :D

Postautor: Daniel557 » pn 21 kwie, 2014

Czołem :D Szukam jakiegoś telefonu do 200 zł. Wygrzebałem Sonego Ericssona Xperie X10 mini pro za 150 zł, dość ładnie to wygląda, ale też widziałem w śmiesznych cenach Xperie X8. Co sądzicie o tych telefonach? Poleca mi znajomy bardzo X10 mini pro, bo sam ją miał, x8 z kolei jest tańsza. Tylko też trochę negatywów na forach poczytałem. Coś ktoś poleci ciekawego jeszcze? :D

Awatar użytkownika
kaccerski
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Re: Szukam telefonu :D

Postautor: kaccerski » pn 21 kwie, 2014

ja mam samsunga galaxy mini I , mama go od 3 lat , wypadł mi podczas jazdy , zalałem go wodą , przez przypadek uderzyłem nożem do tapet w niego , wiele razy mi spadł i inne a mimo to działa :D , jest on na androidzie , tym starczym 2,3,6 , ale mi wystarcza , chyba ze jesteś jakimś fanatykiem różnych aplikacji to go ni polecam bo jest słaby :)
"Prowizorka Trzyma Lata ! "
"nie sztuka jest kupiĂŚ i jeÂździĂŚ "
JeÂśli pomogÂłem, Postaw piwo ! :)

http://forum.moto-4t.pl/viewtopic.php?t=9069

router A500 140 ccm By Kaccerski, zapraszam :D

Pozdrawiam :)

Awatar użytkownika
Daniel557
Weteran
Weteran

kaccerski, Nie akurat apki mnie nie jarają jakoś szczególnie :D Generalnie na tą xperię się napaliłem ale jeszcze galaxy obadam :D

Awatar użytkownika
KucaQ
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Postautor: KucaQ » pn 21 kwie, 2014

Ja mam Xperię E, ogólnie telefon ok, ale jak najebiesz za dużo apek to potrafi się ściąć i przez 15 minut się nie odmulić, więc -. Aparat nie ma stabilizacji obrazu i żeby zrobić dobre zdjęcie musisz minimum 5 sekund trzymać nieruchomo rękę, żeby obraz wyszedł w miarę ostry, ale cholera jest czuła, bo delikatnie ręka Ci zadrży i obraz się rozmazuje, tak więc kolejny -. Jedynym chyba plusem jest zajebiście wytrzymała bateria. Bez użytku potrafi wytrzymać nawet 3 tygodnie, a jak się non stop słucha muzy i siedzi w necie to na tydzień spokojnie wystarcza.
Powiem tak - gdybym miał go wziąć drugi raz... to poszukałbym czegoś innego.
Bayeriche Motoren Werke

Awatar użytkownika
ThC_PoProstuJa
Weteran
Weteran

Postautor: ThC_PoProstuJa » pn 21 kwie, 2014

Ja mam LG L5.
Do aplikacji to sie w ogóle nie nadaje :/
Mam tylko Speedometr i już się cały telefon zacina..
Najlepiej to brać LG L3.Dobry telefon.Aparat robi ładne zdjęcia itp itd :D
Jest bardzo szybki,do aplikacji sie nadaje,nic nie tnie itp.
Polecam właśnie tą L3 :)
Haotian Flash > Romet Ogar900 > Barton Fighter ECO > Yamaha TZR 50 2001r > ?

Awatar użytkownika
Daniel557
Weteran
Weteran

Piwka lecą Pany :D Niedługo chyba moja umowa się kończy i myślę o abonamencie, wiadomo lepsze telefony w ofertach za trochę mniejsze pieniądze przy odbiorze. Bo mój Wave 533 łapie zwiechy i coś mu odwala. :D

Awatar użytkownika
KucaQ
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Postautor: KucaQ » pn 21 kwie, 2014

Daniel557, niby abonament lepszy, bo lepsze telefony, ale dam sobie ręke uciąć, że będziesz klął niedługo na niego :D
Ja miałem na abonament kilka umów, w końcu sie przeniosłem na Mixa, bo na abonamencie zawsze był krzyk: "Patryk, znowu przejebałeś rachunek, dopłacasz ze swoich!". A to nie były małe kwoty przekroczone, tylko zwykle od 5 dych w górę. A tak, mam Mixa w Plusie (choć następna umowę planuję przejść do Play'a), doładowuję sobie za 4 dychy, mam 80 minut, 125MB neta i 2000MMS za 2 dychy, co miesiąc samo pobiera sobie. Kasa mi się kończy, czekam do końca miesiąca, ale teraz na tym Mixie to już jestem taki oszczędny, że jak za 4 dychy doładuje i 2 dychy weźmie na pakiet, to 2 dychy potrafią przeleżeć na koncie nietknięte :D
Powiem tak, abonament spoko, ale jak już jesteś pracujący, najlepiej z własną działalnością. Bierzesz na firmę, telefony tańsze, abonament tak samo ;)
Bayeriche Motoren Werke

Awatar użytkownika
Mirek
Weteran
Weteran

Postautor: Mirek » pn 21 kwie, 2014

A może Samsung Galaxy Mini 2 ? Mam taki telefon i się sprawuje dość dobrze spadł kilka razy, wykąpał się nie raz ale mimo to jest w bdb stanie. Jak chcesz mieć tel pancerny i nie zawodny to polecam nokię 3310. Bo jak tylko chcesz używać telefonu do dzwonienia, pisania, wi-fi, czy jakiś aplikacji czy muzyki to galaxy mini 2 powinien ci wystarczyć.
Zapraszam do tematu o moim Torosie viewtopic.php?t=10371

Zapraszam do tematy o mojej Motorynce viewtopic.php?p=140430#140430

Awatar użytkownika
konami1997
Majster
Majster

Postautor: konami1997 » pn 21 kwie, 2014

A ja polecam SE live walkamana ,chodizl mi w każdych warunkach,extra zdjęcia i nagrywanie 720p :),ale wpadł pod tira,i dużo z niego mi nie zostało :F

Awatar użytkownika
Daniel557
Weteran
Weteran

KucaQ, A ja mam mixa w playu i mogę Ci polecić operatora, niby mam internet ale szału nie ma, fakt faktem w abonamenice play daje bardzo fajne promocje. Swoją drogą nie gadam nie wiadomo jak dużo, tyle co głównie ustawić się z kimś czy coś w tym guście, dziewczyny nie mam więc też nie wygadam niewiadomo ile xD Głównie mi chodzi o jakieś gratisy w guście darmowe połączenia w sieci i lepsze telefony.

Awatar użytkownika
sebastian_16
Specjalista
Specjalista

Postautor: sebastian_16 » wt 22 kwie, 2014

Ja polecam Lg l3, mam go rok i spisuje się dobrze. Mam z 5 aplikacji i śmiga dobrze, aparat trochę słaby ale mi wystarcza.

Awatar użytkownika
LukMoto
Moderator
Moderator

Postautor: LukMoto » wt 22 kwie, 2014

Ja od siebie polecam Samsung Galaxy ACE II
Miałem przez 2 lata i kilka dni temu zmieniłem na inny.
Procesor 2x800mhz. Dzięki dwóm rdzeniom tworzy to go dużo szybszym od konkurencji
Pamięci ram 786mb bodajże, wbudowane 4GB, android 2.3
Nigdy mi się nie ściął. Zdjęcia jak na taki telefon dobre, stabilizacja obrazu, LED błyskowa... Bateria trzyma bez użytku ponad tydzień a katowanie internet i apki 3 dni około. Cena ? 200-300zł :)

Jeżeli już jednak byś miał więcej money na telefon polecam LG L9 II. Kupiłem sobie go teraz i jest niesamowity. Myślałem, że po L5 ( miałem przed ACE II ) nigdy nie kupię LG. Ale od teraz nie mogę złego powiedzieć. Jedne z flagowych modeli są wykonywane dużo lepiej i taki jest L9 II... 2x1.4Ghz 1GB ramu 8mpx aparat FHD... i Ekran True HD 4.7" :)
Romet 50T-1(2007-2010) -> Benzer Texas 72(2010-2012) -> Barton Fighter 110(2013-2015)
->
Toyota Avensis T22(2015-?) -> Toyota Corolla E11(2016-2016) -> Audi A3 8L(2016-?) -> ?

Awatar użytkownika
Alpen
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: Alpen » wt 22 kwie, 2014

Jak chcesz to mogę sprzedać Xperię P. :))
modó³ wm mugen sport cdti

Awatar użytkownika
mariusz954
Specjalista
Specjalista

Postautor: mariusz954 » wt 22 kwie, 2014

Nie kupuj tylko lg l3 bardzo słaby wyświetlacz lipne kolory juz lepsza xperia. Ja bym dozbieral jakies 50zl i kupił samsunga galaxy s (i9000) wyswietlacz super amoled 4cale aparat 5mpx dobry procek i gpu
Toros El Clasico SWAP Lifan 120cc

http://forum.moto-4t.pl/viewtopic.php?t=10231

ZAPRASZAM! :D

Awatar użytkownika
Bumek
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: Bumek » wt 22 kwie, 2014

Ja bym wziął używaną z xperii tych nowszych, typu miro, P ew. tipo. Dużo lepsze rzeczy Ci uciągnie niż te x10, lepszy dotyk itp :D
Obrazek

Wróć do „Off-topic”