• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Padł system

Rozmowy o wszystkim innym niż motoryzacja.
Awatar użytkownika
choinka
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Padł system

Postautor: choinka » pn 14 kwie, 2014

siemanko.
Mam problem z kompem. Padł mi system. Przy włączaniu wyświetla mi się komunikat ze nie można odnaleźć lub plik jest uszkodzony windows\system32\config\system. Trochę sam się starałem to naprawić i nic nie zdziałałem. W konsoli odzyskiwania wpisywałem ten sposób http://support.microsoft.com/kb/307545/pl ale nic nie działało bo pisał przy pierwszym poleceniu że nie można skopiować czy coś w tym stylu. Robiłem też komendą chkdsk c: /p i też nic nie dało ;/ Jak mogę przywrócić system? Najlepiej bez formata. System to windows xp na sp3

Awatar użytkownika
dominix36
Majster
Majster

Re: Padł system

Postautor: dominix36 » pn 14 kwie, 2014

No ciężko będzię sam miałem taki problem męczyłem się z tym na różne sposoby ale nic z tego nie wychodziło, to już wolałem przeinstalować cały system.

Awatar użytkownika
Daniel557
Weteran
Weteran

Postautor: Daniel557 » pn 14 kwie, 2014

Generalnie jak masz jak, możesz podłączyć ten dysk pod inny komputer z Win XP i skopiować brakujący plik na swój dysk. Jeśli nie działa to spróbuj po prostu zapisać potrzebne dane i przeinstalować system. Ewentualnie wejdź w tryb awaryjny i cofnij system do ostatniego działającego punktu, znajdziesz to chyba w akcesoriach. :D

Awatar użytkownika
kedzior96
Weteran
Weteran

Postautor: kedzior96 » pn 14 kwie, 2014

hym radzę przeinstalować system bo już xp nie będzie działać poprawnie

http://stylzycia.newsweek.pl/microsoft- ... 701,1.html jak potrzebujesz win 7 pisz na pw bo mam 64 bitową wersję. i gdzieś bym ją wrzucił i byś pobrał lub jakoś inaczej :)
quattro !!
a4 b5 us 2.8 q :] <okok>

Awatar użytkownika
choinka
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: choinka » wt 15 kwie, 2014

Mam oryginalnego XP i nie chcę się go pozbywać :P
Windows jak na razie wgl nie działa i jedyne co to mogę wejść w konsolę odzyskiwania :P Spróbuję przeinstalować system bez utraty jakichkolwiek danych.

Awatar użytkownika
pavaczek
Administator
Administator
Pojazd: Ogar 900 110cc

Postautor: pavaczek » wt 15 kwie, 2014

robiłem tym sposobem co podałeś kilka XPeków i poszło, ale z jednym był problem bo był uszkodzony dysk, jak nie zadziała to zrób tak jak piszesz, podczas instalacji w oknie gdzie pokaże Ci się lista zainstalowanych systemów naciskasz R i system stawia się bez usuwania programów itd ;)

Awatar użytkownika
Nahirek
Weteran
Weteran

Postautor: Nahirek » wt 15 kwie, 2014

jest to laptop czy stacjonarny?
jak laptop i kupiles z orginalnym win xp to musisz miec partycje o nazwie 'Recovery' dzieki ktorej powinienes odzyskac system(partycja ukryta z poziomu systemu)

Awatar użytkownika
choinka
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: choinka » wt 15 kwie, 2014

pavaczek, właśnie nie wiem dlaczego ale nie było tej opcji napraw ;/ Tak czy inaczej ogarnąłem już. Zrobiłem sobie liveCD z linuxa skopiowałem dokumenty i wgrałem system na nowo.

Wróć do „Off-topic”