Póki co to pogody za oknami na jazdę nie ma,więc trzeba jeszcze trochę pogrzebać.
Kolejny wymysł to długie światła na xenonie. Max 10 minut roboty. Wystarczyło tylko wywalić przesłonę z soczewki i git.
Porównanie działania krótkich i długich świateł(póki co to w piwnicy,ale jak zrobi się ciepło to wrzucę filmik jak to działa w realu)
Długie:
Krótkie:
Niestety umarł mi chiński akumulator,więc trzeba było wsadzić coś lepszego.
Wybór padł na 7ah żelówkę. Jest ona dość duża i był problem ze wsadzeniem tego.
Z okazji takiej,iż posiadam do ogara sakwy(materiałowe) wsadziłem do nich ten akumulator.
Pewnie teraz będą głosy,że ktoś mi go ukradnie itd,ale trzeba było go tam po prostu wsadzić.
Kolejna sprawa to system "antywibracyjny" na wydechu. Może zbyt profesjonalnie to ująłem,ale sprawa jest prosta. A efekty zaskakujące. Muszę jeszcze trochę poprawić to wszystko,bo delikatnie zmuliło to przepływ spalin,ale po przeróbkach powinno to wręcz pomóc i ich wylocie. Z zewnątrz wygląda to tak. Jak nie zapomnę to wrzucę zdjęcia wnętrza tego wszystkiego i wytłumaczę jak to zrobić następnym razem:
A tutaj jeszcze dwa zdjęcia całości podczas ostatniej przejażdżki :
Czekam na pytania

ale wchodzi baaaardzo ciężko
ale są plusy bo już 4 zimę w moto siedzi i działa git
Co do xenonu to policja ma już na niego całkowicie wywalone. 1/4 aut nawala z tym i to bez jakichkolwiek samopoziomów itd, a problemów im żadnych nie robią,więc praktycznie nie ma się czego bać
//speeder

Pozdrawiam,Szczepan!
, z tymi soczewkami to miazga , sam bym chciał takie włożyć bo oryginalne światła to kupa jakaś , dużo było z tym pracy ? , a ksenon , da się go wyjąć z jakiegoś bitego samochody ? czy trzeba go kupić osobno , wiem ze głupie pytanie ale tak z ciekawości