• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Ogar 900 R by Kocyk

Zaprezentuj swoją maszynę
Awatar użytkownika
KucaQ
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Re: Ogar 900 R by Kocyk

Postautor: KucaQ » ndz 09 lut, 2014

skoda41 pisze:mycie nie ma sensu bo i tak zaraz brudny będzie bo jest błoto

A dupę po co podcierasz? :D
Sorka, ale dla mnie zima, nie zima, błoto nie błoto, moto musi być czyste i choćby było -40 to wezmę wiadro z ciepłą woda i umyję go, co z tego, że wyjadę na drogę i będzie znów uj***ny, ale mam świadomość, że wyjadę czystym moto, a weź potem na wiosnę zmywaj zaschniętą 10-centymetrową warstwę błota z silnika xD
W zeszłą zimę, to chociaż co tydzień na myjnię jeździłem :D
Bayeriche Motoren Werke

Awatar użytkownika
Kurzac
Weteran
Weteran

Postautor: Kurzac » ndz 09 lut, 2014

moto ładny kolorek ma w oczy się rzuca chociaż xd
i jak z żarówkami białymi się zastanowiłeś ;d ?

KucaQ, ja tak samo zawsze moto czyszczę , po każdej jeździe po wodzie czy czymś.

wczoraj z 5 przejażdżek zrobiłem i po każdej z 10 min trzeba było przetrzeć szmatką bo jak by zeschło to dno by było xd

Awatar użytkownika
Pogromcakocy
Majster
Majster

Postautor: Pogromcakocy » ndz 09 lut, 2014

Uchwyciłem go z lepszej strony (Osłona łańcucha jest cała z błota jak i lotka (pod silnikiem ,która nie mogłem odkręcić bo błoto zaschło w śrubie :D)

Co do świateł to będą normalne ,nie będę nic kombinował :P

A teraz taki problem ,ale tutaj ojciec mówi ,że nie i lipna jest dysza (według mnie regulacja) .
Więc tak wykręcamy gaźnik ,wkładam nową dyszę (75) odpalam (regulacja na zimnym ;_;) no i fajnie się wkręca.No to jadymy na miasto i do domu ,ruszyłem na dosyć wysokich obrotach i szedł powiem ,że zaglebiście ale po 1km zaczął się dławić ,mogłem jechać na niskich obrotach aż w końcu zdechł (Paliwo było) ,poczekałem 5 minut ,odpalił i tak dojechałem na niskich obrotach do domu.Według mnie jest to regulacja na zimnym silniku i tyle ,wypowiedzcie się bo nie mam zamiaru wydawać hajs na kolejne dysze ,które i tak nic nie dadzą.

Awatar użytkownika
5Zigen
Weteran
Weteran

Postautor: 5Zigen » ndz 09 lut, 2014

Strasznie dziwnie ci to jeździ skoro jedzie na pełnym gazie, obroty są i tylko 63km/h moje 72ccm na 17/46 leci przy wietrze w plecy 90 po prostej z górki może ciut wiecej, ale ja mam dużo większego laćka z tyłu może temu, ale nie wydaje mi się żeby przez 2 zęby i inną opone była taka różnica, słyszałem że te ogary z 2010+ są jakieś felerne, a te trzyszprychowe koła wogóle mi się nie podobają no ale to moze kwestia gustu :).

to&owo
Junior Administrator
Junior Administrator
Pojazd: Ogar 900
Podziękował : razy
Otrzymał podziękowań: razy

Postautor: to&owo » ndz 09 lut, 2014

90 powiadasz ? Tyle co stomp 120 really . Ciekawe. Może dlatego że on mierzył gps a ty licznikiem. 90 licznikowe moje 50 ccm łapało. Reguluj gaźnik na cierpłym i wyczyść go dobrze :)

Awatar użytkownika
Konrad
Specjalista
Specjalista

Postautor: Konrad » ndz 09 lut, 2014

69km/h to mało jak na 72cm3. Mi w GB 50cm3 po dobrym bujnięciu leciało 74km/h GPSowe :D Co do gaźnika to wyreguluj go gdy silnik będzie ciepły :)
Zaliczone trasy:
* Jeruzal 2013
* GĂłra Kalwaria 2013
* Warszawa 2013
* Liczne zloty ;)

W planach:
* Wyjazd na Mazury 2014 :D

Awatar użytkownika
CZARO
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Postautor: CZARO » ndz 09 lut, 2014

Ja myślałem,że moje 72cc słabo leci.Na gps-ie pokazuje równo 80km/h na prostej a u was 69,74?Coś nie tak :D
Nie sztukÂą jest mieĂŚ nowy samochĂłd , sztuka jest mieĂŚ stary a Âżeby wyglÂądaÂł jak nowy...

Mercedes 190 by Czaro!

Awatar użytkownika
5Zigen
Weteran
Weteran

speeder, wskazówka od licznika już się zatrzymuje na godzinie 6, ale było mierzone GPSem z góry 90 ponad, a po prostej +80, czasem nawet na odcinie jade.Jak macie jakieś seryjne chinskie oponki to też się nie dziwie, bo jak wsadziłem opone od scigola z przodu to v-max wzrósł o jakieś ponad 5km na godzine jeszcze, bo opona ma większy obwód czyli tak jakby było większe koło.

Awatar użytkownika
Pogromcakocy
Majster
Majster

Wiem ,że ma lecieć więcej niż 65 na 72ccm (50ccm mi leciała więcej i nie jestem piórkiem ;_; ) :D.Spróbuje go jeszcze raz wyregulować i zobaczymy ,a ten vmax 90 GPS to może Sobie mieć (jeżeli tak jest to się cieszyć z jazdy) ale i tak już widziałem większe przekłamania co do prędkości :D Obrazek

Jak ktoś się naprawdę upiera aby mi to udowodnić to niech da screena z GPS :P

Dzięki bardzo za odpowiedzi :).

PS. Jak jechałem na nowej dyszy przy full manecie (Gdy jeszcze jechał ok ,to nie wiem ile bo nie mierzyłem GPS i po drugie jechałem przez miasto ,a dysza ma numer seryjna 65 więc za mała)
Ostatnio zmieniony ndz 09 lut, 2014 przez Pogromcakocy, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
KucaQ
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

5Zigen pisze:po prostej z górki

To jak w końcu? Zdecyduj się.
Moje 72cc na przełożeniach na vmax leciało 78km/h po prostej, a z górki 87, mierzone GPS'em, no ale długo trwało, żeby się rozbujać do tej prędkości.
Bayeriche Motoren Werke

Awatar użytkownika
5Zigen
Weteran
Weteran

KucaQ, no dlatego cały czas mówie że mam większe koło z tyłu i dlatego poleci wiecej niz 87 :) a napisałem przy wietrze w plecy 90 po prostej z górki może ciut wiecej
że 90 a z górki może ciut więcej :), pozatym Kuzyn miał tego losia, i na 72ccm, to ani to przyspieszenia nie miało ani v-maxa bo 70 jechał a tak samo jak u mnie był poskładany cały zestaw, moim zdaniem to niby te same silniki ale jednak gorsze niż te co są w rometach, a ogar też jest troche lżejszy niz twoj łoś.

Awatar użytkownika
KucaQ
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

5Zigen pisze:ani to przyspieszenia nie miało ani v-maxa

Uważaj co mówisz :)
Bayeriche Motoren Werke

Awatar użytkownika
5Zigen
Weteran
Weteran

KucaQ pisze:
5Zigen pisze:ani to przyspieszenia nie miało ani v-maxa

Uważaj co mówisz :)

Dlaczego mam uważać ?, to że ktoś ma inne zdanie na temat twojego sprzętu, nie mam do tego prawa?, 3 osoby u mnie w miescie mają te łosie i jeden ma połamaną nogę bo się urwało mocowanie do amortyzatora z tyłu podczas jazdy, kuzynowi nie jechało, po 1k km zżarło cały olej i zatarło tłoka, mój ogar na 50ccm, go brał jak chciał. a trzeci jeździ, scigałem się z tym i szczerze powiem startu nie ma a pojemność niby ta sama.

Byś nie mówił bezosobowo to bym nie miał pretensji.
Skoro twierdzisz, że łoś to takie gówno, szajs i w ogóle jak mogli takie coś wyprodukować, to wytłumacz mi proszę, czemu mojemu nic się nigdy nie stało? /KucaQ

China, na pare wypuszczonych egzemplarzy trafisz na dobry albo poprostu jesteś lekki chłop i temu sie nie łamie i jakoś jedzie hihi :> widziałem na youtubie filmik z przyspieszenia to jak na 125, to du** jakoś nie urywa.

hihihi żeby Ci się k***a ten rejsing nie złamał. Ważę dobre 100kg, na łosiu skakałem nie raz i czemu nic mu sie nie dzieje? Ten Twój Racing do najlepszych tez nie należy, jeden na sto jest dobrych.
Ostatnio zmieniony ndz 09 lut, 2014 przez 5Zigen, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
Pogromcakocy
Majster
Majster

Proszę przestańcie się kłócić :S.Takie motorki to loteria ,jeden chińczyk mógł się postarać a drugi nie ,zależy ile ryżu dostał (Mówię tutaj o łamaniu się ram itp oraz silniku ,oczywiście też wpływ ma użytkowanie ).Wszystko może się złamać Pro,Neken,ogar,gb czy łoś i jeżeli jest wadliwa sztuka to tak będzie ,ale jest ich strasznie mało.
Ostatnio zmieniony ndz 09 lut, 2014 przez Pogromcakocy, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
5Zigen
Weteran
Weteran

Pogromcakocy, Tylko że ogar i ogólnie Romet składany jest chociaż w polsce i nie dostajesz wybrakowanego Motocykla z niedokręconymi śrubami który rok przeleżał gdzieś w kontenerze w chinach.

Wróć do „Nasze motocykle”