Podłącz wg schematu:
bez wzgledu na typ reglera. Czytając jak literę "Z" podłącz kable: czerwony, biały, żóty, zielony. Jeżeli masz regler od 2T /dwusuwu/ to zamień przewody biały z żółtym. To jest WŁAŚCIWE podłączenie regulatora napięcia.I NIC CI się nie spali już. Nawet jak na wypiętym żółtym będziesz miał 30 V zmiennego. Po podłączeniu wg. załączonego schematu będziesz miał ładowanie 12, 8-13, 5 V, czyli super. ZMIERZ JE i podaj mi te parametry. Jeżeli zdejmiesz klemę z "+" na pracującym silniku, to napięcie pomiędzy wypiętą klemą a masą powinieneś mieć rzędu nawet 14,8 V-15,2 V. Jeżeli w ten sam /ostatni układ podłączysz amperomierz /szeregowo : klema oraz "+" aku/ to powinienieś mieć ok. 3,8 A-4,2 A. I to Jest IDEAŁ. Jeżeli czegoś nie kumasz to pisz. Nikt nie jest doskonały. Wiem, że zaraz zapomnisz o tym problemie. Zdarza sie oczywiście,że możesz mieć już fabryczne zwarcie na cewkach / zdaża sie to, jak i fabrycznie trafiony regler/. Wtedy za 30 zeta kupujesz cewki. Ażeby doprowadzić do ładowania aku pod obciążeniem. NIE WOLNO podłączać aku bezpośrednio pod aku, wiadomo, że go rozpierduka. Jasne ?. Masz tu mój schemat instalacji , już bardzo rozbudowany poprze moje dodatki. Jak czegoś nie kumasz to PYTAJ SIE, bo nawet Twój najstarszy w rodzinie może wymiękać przy chińszczyźnie. Pamiętaj, że masz dwa obwody elektryczne : na prąd stały i zmienny. I Nie WOLNO ich mieszać, bo popierdukasz wszystko, od żarówek po własnie aku.
Podstawowy:
Rozbudowany o przydatne dodatki:
I bez krępacji pytaj się o wszystko, może ten klub będzie wiodącym w POLSCE młodych talentów. W innych klubach pazerość, głupota zapożyczona z podwórek, ciemnota, niewiedza, chamstwo niszcza wizerunek KLUBU. Lewa.