• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Ogar 900 pierwszy tuning

Wszelkie przeróbki dzięki którym nasza maszyna nabiera charakteru.
Awatar użytkownika
Popierdalacz
Amator
Amator
Kontaktowanie:

Ogar 900 pierwszy tuning

Postautor: Popierdalacz » czw 17 paź, 2013

Siema postanowiłem zmodyfikować mojego ogiego może powiem jak mi się to widzi :
1. Wszystkie plastiki (może kilka zostawie) okleje stickerbombem (folią)
2.Amorki z przedłużką (tylne) pomaluje na czerwono lub wezmę od ogara racing
3.Malowanie felg na limonkowy (ostro zielony, jasny) tu pytanko wydac wiecej i dac pistoletem czy zwyklym szprajem ;p ?
4.Konkretne szerokie laczki jakie można dać najszersze do orginalnej felgi ?
Piszę to po to zeby ewentualnie podsunac komus pomysl ale przedewszystkim zeby otrzymać od was jakiś porad , ponieważ to moje pierwsze modyfikacje ; )
Czekam i dzięki z góry
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony czw 17 paź, 2013 przez Popierdalacz, łącznie zmieniany 1 raz.
Czeba
ZA
PIER
DALAÆ !

Awatar użytkownika
KucaQ
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Re: Ogar 900 pierwszy tuning

Postautor: KucaQ » czw 17 paź, 2013

Juz widze, jakie tu zaraz będą hejty, co do oklejania Ogara stickerem. Co do mnie to rób z nim co chcesz, dla wszystkich to będzie wiocha, a Tobie może się podobać, a najważniejszy jest Twój gust. Rób go po swojemu, a nie po Naszemu ;)
Bayeriche Motoren Werke

Awatar użytkownika
Popierdalacz
Amator
Amator
Kontaktowanie:

Wiem przemyślałem to wszystko widziałem pare zdjec mi sie podoba czekam na wasze rady . Nie cczekam na wasza opinie czy wam to sie podoba czy nie tylko kilka rad od doswiadczonych ludzi typu " jak czegos nie robic" czego nie robic . Mam 16 lat dlatego takie pytanie z mojej strony ; )
Czeba

ZA

PIER

DALAÆ !

Awatar użytkownika
ReallY
Stały Bywalec
Stały Bywalec
Pojazd: Hyosung GT 650r

Postautor: ReallY » czw 17 paź, 2013

Popierdalacz, Dobra ja powiem że mi się to nie widzi i nie podoba, ale nie w tym rzecz więc kilka porad ode mnie :D

Oklejanie jest dosyć ciężkie sam nigdy nie oklejałem ale wiem że lekko nie jest radzę kupić trochę więcej foli i potrenować na czymś ;)

Plaskiki musisz jakoś odtłuścić, rozpuszczlnik odpada to wiadomo, może wystarczy je dokładnie umyć? Nie wiem nic mi nie przychodzi do głowy

Felgi to już można rozpuszczlnikiem szczelić tylko zmotow je (to pewnie wiesz) i lepiej jakbyś to dał do jakiegoś lakiernika prywatnie, powiedzmy znajomy znojomego maluje :)

Co do laczków to z tyłu chyba coś około 110/70, coś takiego a z przodu to nie wiem, jak dla mnie to będzie do niczego wyglądać i strasznie zamuli ci moto.

A i na koniec radzę poprosić kogoć rzeby ci ogara w fotochopie zrobił tak jak chcesz bo teraz wydaje się to fajne a jak to zobaczysz to już może wyglądać ciulowo. A i zdawaj sobie sprawę że kosz tego wszystkiego przekroczy ze 200zł jak nic chyba że na okazję trafisz ale ja celuję gdzieś w te cenę ;)
Specjalizacja:
RzeÂźbienie w metalu

Awatar użytkownika
KucaQ
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Postautor: KucaQ » czw 17 paź, 2013

No ja rozumiem :)
Jak się Tobie podoba to rób i nie zważaj na opinię innych, bo to w końcu Twój gust :)
Tak więc postaram się odpowiedziec na Twoje pytanka:
1. Polecam zrobić sticker samemu, w sensie kupujesz kilka zestawów naklejek i robisz własny wzór. Będziesz miał swój indywidualny wzór, nikt nigdzie takiego nie kupi, a tak czy siak bezbarwnym zabezpieczyć będziesz musiał, więcej się narobisz, ale oryginalność gwarantowana :)
2. Jak Ogar będzie w stickerze, to czerwone amorki niezbyt będą pasowały, ale jak chcesz.
3. No wiadomo, że pistoletem. Przed malowanie jeszcze dobrze by było wypiaskować, ale to już większa kwota.
4. Wejdź w dział Nasze maszyny, i znajdź temat użytkownika kaccerski, on ma chyba jak na razie najszersze lacze w Ogarze/Routerze.
Bayeriche Motoren Werke

Awatar użytkownika
ReallY
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Ma 80/90 z przodu i 120/70 z tyłu ale mówi że 11070 lepiej się jeździło lecz szersza wejdzie :D

Tak jak pisze KucaQ, łatwiej ci będzie nawet te naklejki samemu poprzyklejać niż się z tym bawić :D
Specjalizacja:

RzeÂźbienie w metalu

Awatar użytkownika
n0r3k
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: n0r3k » czw 17 paź, 2013

ReallY, 200zł? za samo malowaie felg proszkowo zapłaci w granicach 200zł, a inaczej niż proszkowo nie polecałbym malować felg.
stickerbomb - masakra.
szerokie laczki? wąska felga = wąskie opony, tył max 110/70, przód niewiem.
ogólnie koncepja masakrycznie mi sie nie podoba, weź to najpierw na kompie nastrugaj i zobacz jak to do du** wyjdzie, bo tego jestem pewny ;)
OGAR 900 R > NSR 125 > CBR 600 F3 :)

bury159753
Weteran
Weteran

Postautor: bury159753 » czw 17 paź, 2013

A ja gdybym miał plany na tuning wpierw bym sie zajął silnikiem : ) 72cm3 to szału za bardzo nie ma, raczej 125 bym wstawił, potem bym sie zajął wizualką. No bo ja nie moge patrzeć jak u mnie w mieście jest dużo zrobionych fajnie moto z wyglądu, a ze strony mechanicznej praktycznie zero : ) Taka mała moja sugestia : ) Pozdrawiam ! :)

Awatar użytkownika
ReallY
Stały Bywalec
Stały Bywalec

n0r3k, Proszkowo to zapłaci 200zł prywatnie pistoletem po znajomości w 70zł by się pewnie wyrobił :D
Specjalizacja:

RzeÂźbienie w metalu

Awatar użytkownika
Popierdalacz
Amator
Amator
Kontaktowanie:

Rozumiem was chlopaki ale kazdy ma inny gust ;p jedak nad stickerbombem sie zastanowie olaczki chodzilo mi glownie do tylu tak zeby mi nie zamulilo motory a zeby ladnie wygladalo i spelniala swoje funkcje.Amorki podqyzsze napewno pomalujw również ponieważ rdza sie zajeła z felgami tak samo ; / na szczescie mam brata lakiernika ale bylem ciekawy waszego zdania ;p . A nad malowaniem plastików się zastanowie jakie kolorki by pasowały bo i tak musze wymienic bo polamane ;/ lewy bok przod, lewy bok tyl ,blotnik przod .
Co do modyfikacji mechanicznych to założylem 72 bo jest to moj 1 pojazd ; ) dostalem go od brata z polamanymi plastikami z wieloma elementami do wymiany + zatarty silnik 50 ccm zastanawialem sie nad 125 a 72 wybralem 72 bo mam 16 lat i to 1 pojazd i na karte smigam ; )
Dzieki za rady ; )
Jeszcze jedno pytanko ile dac cm przedluzke do amorkow zeby lancuch nie tarl ? I jakie wymiary ? ; )
Czeba

ZA

PIER

DALAÆ !

Awatar użytkownika
ReallY
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Ja ma 4.5 cm :D
Specjalizacja:

RzeÂźbienie w metalu

Awatar użytkownika
kaccerski
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: kaccerski » czw 17 paź, 2013

ja mam 6,5 cm i lekko ociera ;) 5 cm wystarczy :P jakie sa przedłużki na allegro to takie kup :D powinny psaować . a co do opon z tego co wiem najszersza jaka w ogarze się zmieści to 130/70 :D , 120 tragicznie nie wygląda ale idealna też nie jest , 110/70 lepiej wyglądała :P
"Prowizorka Trzyma Lata ! "
"nie sztuka jest kupiĂŚ i jeÂździĂŚ "
JeÂśli pomogÂłem, Postaw piwo ! :)

http://forum.moto-4t.pl/viewtopic.php?t=9069

router A500 140 ccm By Kaccerski, zapraszam :D

Pozdrawiam :)

Awatar użytkownika
n0r3k
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: n0r3k » czw 17 paź, 2013

Popierdalacz, co ma do rzeczy to, że masz 16 lat? 125cc nie wyrywa spod du**, jeżeli o to ci chodzi. ja też wolałbym najpierw zająć się porządnie mechaniką, żeby przynajmniej jakoś to sie przemieszczało.
ReallY, takie rzeczy jak felgi, półki kierownicy, korki wlewu paliwa, rame, zaciski i inne pierdoły najlepiej jest pomalować proszkowo.
OGAR 900 R > NSR 125 > CBR 600 F3 :)

Awatar użytkownika
KucaQ
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Postautor: KucaQ » pt 18 paź, 2013

Popierdalacz pisze:mam brata lakiernika

No to się zastanawiasz nad szprajem/kompresorem? Przy malowaniu sprayem a kompresorem będzie Ci jedno i to samo, bo farba do kompresora najzwyklejsza, nie jakieś perły z dodatkiem różnych brokatów czy innych dupereli) jest zwykle tańsza od spraya, a wyjdzie na to samo, bo bratu chyba postawisz czteropaka :D
Bayeriche Motoren Werke

Awatar użytkownika
Przemek901S
Majster
Majster

Postautor: Przemek901S » śr 01 sty, 2014

ReallY pisze:Popierdalacz
Plaskiki musisz jakoś odtłuścić, rozpuszczlnik odpada to wiadomo, może wystarczy je dokładnie umyć? Nie wiem nic mi nie przychodzi do głowy

Odtłuścić można raczej czymś co ma alkohol w sobie, ja np odtłuszczałem wódką i było okej, możesz spróbować. :)

Aleś odkopał <facepalm> btw. szkoda wódki na takie zabawy. /KucaQ
Ostatnio zmieniony śr 01 sty, 2014 przez Przemek901S, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Wizualne”