• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Zumico Gr 600 [*]

Zaprezentuj swoją maszynę
Awatar użytkownika
CZARO
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Re: Zumico Gr 600 [*]

Postautor: CZARO » czw 08 sie, 2013

Kebab_Karim, Nie no to musisz to jakoś z nim wyjaśnić.6 paczek piechotą nie chodzi <uoee>
Nie sztukÂą jest mieĂŚ nowy samochĂłd , sztuka jest mieĂŚ stary a Âżeby wyglÂądaÂł jak nowy...

Mercedes 190 by Czaro!

to&owo
Junior Administrator
Junior Administrator
Pojazd: Ogar 900
Podziękował : razy
Otrzymał podziękowań: razy

Postautor: to&owo » czw 08 sie, 2013

no za 600zł to można poważną krzywdę zrobić komuś
ale dzwoń do adrola ,dociśnij i niech mówi prawdę ,niech się tu wypowie ,bo to jest słowo vs słowo

Awatar użytkownika
Kebab_Karim
Weteran
Weteran

Postautor: Kebab_Karim » czw 08 sie, 2013

Rozebrałem górę silnika. Jutro prawdopodobnie będę szlifował tłok ponieważ jest za długi. Uszczelki pod cylindrem sa 4 i to jest max. Przy większej ilości nie da się rozrządu złożyć. Dzwoniłem do adrola i usłyszałem, że silnik chodził u niego dobrze xD haha pewnie a silnik zepsuła mi poczta wkładając za długi tłok, jutro dzwonię na pocztę ich opier**lić za ten silnik xD. Adrol twierdzi, że nic złego nie zrobił, ba nawet jest idealnie xDD Znajomy mechanik jak to usłyszał to śmiał się chyba z 5 min. Nie polecam wszelkiego rodzaju napraw u adrola. Co do części sprowadzanych to nie mam zastrzeżeń ( nie wiem jak ze zrobionym wałem i czy głowica którą nabyłem od niego jest szczelna ale głęboko w to wierzę jak na razie). Jak można kłamać w tak perfidny sposób. Bez sensu. Nie chcę odsyłać tego silnika ponieważ czekałem na niego 3 tyg (a miałem czekać tydzień). Czekam aż się wypowie adrol... Tu może kitu nie wciśnie i zachowa w moich oczach trochę honoru. Adrol teraz słowo do Ciebie: Kolega którego słyszałeś przez telefon słusznie wdłg mnie stwierdził "weź i zacznij naprawiać komarki". Jak masz odpier**lać syf to mogłeś napisać, że go nie złożysz i byłoby po problemie, ja bym się z tym bawił...

Teraz pytanie do was moi drodzy xD Jak dopasować tłok dk głowicy ? Polecacie składanie na plastelinie i sprawdzanie w którym miejscu go szlifować ?
Ostatnio zmieniony czw 08 sie, 2013 przez Kebab_Karim, łącznie zmieniany 3 razy.
Wszyscy majÂą prawo do szczĂŞÂścia ale nie wszyscy majÂą szczĂŞÂście do prawa :D

Awatar użytkownika
Kebab_Karim
Weteran
Weteran

Postautor: Kebab_Karim » czw 08 sie, 2013

Pytanie: Czy dużo można tłok HC szlifnąć żeby nie walił po głowicy ?
Wszyscy majÂą prawo do szczĂŞÂścia ale nie wszyscy majÂą szczĂŞÂście do prawa :D

Awatar użytkownika
Kubek!
Weteran
Weteran

Postautor: Kubek! » pt 09 sie, 2013

Kebab_Karim, oddaj do tokarza... Sam gówno zrobisz ;/ (Chyba, że masz tokarkę :D) Nawala po całej głowicy, czy tylko po zaworach ? Jak tylko po zaworach to niech ci stoczy takie otwory w tłoku na zaworki. Chyba że tłok jest prosty, więc wtedy nic nie bardzo da się zrobić, tylko stoczyć całego ;)
Stop! Teraz Kubuss !
Derbi za***rdala szybciej niÂż Katana
Nakurwiam se SendÂą
NANANANANANA !!!

Awatar użytkownika
Kebab_Karim
Weteran
Weteran

Postautor: Kebab_Karim » pt 09 sie, 2013

Kubek!, HC jest wypukły. wali w kilku miejscach (nie po zaworach). Szlifnąłem go na szlifierce i już jest lepiej. Za chwilę idę jeszcze raz go rozebrać zeszlifuję więcej i myślę, że koniec problemów z nim :D A co do głowicy od Hondy 6v, czy olej ma się lać po prawej stronie głowicy tak jak to było w chińskich głowicach ? u mnie ani kropli oleju tam nie ma.

Awatar użytkownika
Kubek!
Weteran
Weteran

Kebab_Karim, nie zeszlifuj za dużo ! Bo komprecha będzie low. :D Co do głowicy to się nie wypowiem, ale jak to bez oleju ??
Stop! Teraz Kubuss !

Nakurwiam se SendÂą

NANANANANANA !!!

Awatar użytkownika
Kebab_Karim
Weteran
Weteran

No dzisiaj sprawdziłem i z kanału olejowego NIE LEJE SIĘ OLEJ, w głowicy nie ma nawet kropli oleju... dobrze, że się nie zatarł wałek... Cóż to może być ? czeka mnie rozbiórka poważniejsza silnika ?

Awatar użytkownika
Kubek!
Weteran
Weteran

Kebab_Karim, pompa oleju ;)
Stop! Teraz Kubuss !

Nakurwiam se SendÂą

NANANANANANA !!!

Awatar użytkownika
Kebab_Karim
Weteran
Weteran

Rozebrałem to ch**ostwo i okazało się, że pompa oleju nie ma jakiegoś elementu w środku który dociska ten klin w zębatce. Włożyłem tam kawałek śrubki skręciłem i nadal nie ma oleju w głowicy... Kurw*ca mnie weźmie za chwilę... Może szanowny mechanik adrol by się wypowiedział ? Co do głowicy która miała być taka wspaniała:
* przytarty wałek na panewkach
* pęknięte mocowanie tulejki konika zaworowego

to&owo
Junior Administrator
Junior Administrator

Postautor: to&owo » pt 09 sie, 2013

o k***a ,ostry wałek poszedł. tosz to złom nie silnik

Awatar użytkownika
Kebab_Karim
Weteran
Weteran

speeder, chyba wrócę do 72.... nie wiem co już robić teraz. Zestaw do 72 mam w domu... może przejeżdżę na tym do momentu aż auto kupię :/ Głowicę zwracam adrolowi... jebi*e mnie to, miał być spoko sprzęt a wyszedł złom. Oczywiście doliczę sobie szkody jakie poczynił.

to&owo
Junior Administrator
Junior Administrator

Postautor: to&owo » pt 09 sie, 2013

dobrze Ci radzę trzymaj każde kwity i narazie nic nie odsyłaj .

Awatar użytkownika
Kubek!
Weteran
Weteran

Kebab_Karim, Chyba ja zrobił bym to lepiej <simfacepalm> Jak można tak spierdolić silnik <facepalm>
Stop! Teraz Kubuss !

Nakurwiam se SendÂą

NANANANANANA !!!

Awatar użytkownika
Kebab_Karim
Weteran
Weteran

no nic tego już raczej nie uratuję.... speeder, Kwitki wszystkie mam więc spoko.. Czekam na odpowiedź od niego. Przesyłka za pobraniem będzie do niego i innej ZA SKARBY NIE DAM.

Wróć do „Nasze motocykle”