• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Silnik honda CRF 150 gaśnie dymi

Masz jakiś problem ze swoją maszyną? Pisz a my postaramy się pomóc
Awatar użytkownika
TheStunter
Majster
Majster

Silnik honda CRF 150 gaśnie dymi

Postautor: TheStunter » pn 20 maja, 2013

Witam.
Mam pierdocykla z silnikiem Hondy Crf 150 mocy 22km silnik jak w loncincie 150 czy bashan 150 147FMI.
Problem tkwi w tym że mam kruciec skrecony z pz 30(26) na kleju do uszczelek ale mysle ze tam jest szczelnie.....
Silnik odpala dusi się i dymi na siwo...... uszczelka dmuchnieta pod glowica ale zrobiłem na niej 4000tys km i dzisiaj silnik sie rozgrzal zdechł..... a jak prubowalem odpalic to gaźnikiem dymi i strzela a jak ostygł to odpalilem i sie strasznie dusil nie wkrecal na obroty a z tylu kupa dymu.:( ojciec mn zastrzeli:(
dodam że mam filtr stożkowy pod siedzeniem ale tam zachodzi kurz... i ostatnio latałem po lesie troche skakałem i ganiałem po piaskowni...... syf np piasek poszedł z powietrzem i pierscionki zjechało llub w cylku rysy? a moze cos z uszczelniaczami.... moze ten pisaek nic do tego akurat nie mial.....
Ostatnio zmieniony pn 20 maja, 2013 przez TheStunter, łącznie zmieniany 1 raz.

adrol

Re: Silnik honda CRF 150 gaśnie dymi

Postautor: adrol » wt 21 maja, 2013

Jak masz stożek i latasz po lesie to pewnie góra do remontu, po za tym hondy nie lubią takiego partactwa jak uszczelka na sylikon musisz wymienić na nową, albo będziesz miał problemy to nie chinol.

Awatar użytkownika
TheStunter
Majster
Majster

Postautor: TheStunter » śr 22 maja, 2013

adrol,
dzięki adrol..... głowicy jeszcze nie zrzuciłem nie mam na to czasuu ale po sciągnieciu pokrywy zaworowej ssacy podparty znowu po malej jezdzie i jak skacze po kopce to słysze taki metaliczny syk..... coś z cylindrem?:C
Ostatnio zmieniony śr 22 maja, 2013 przez TheStunter, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
TheStunter
Majster
Majster

hm pierscionek pękł lub zawór ssący pękł tzn półowka

Awatar użytkownika
TheStunter
Majster
Majster

uszczelniacz zaworowy poszedł się walić przez ten podparty i gniazdo wypaliło?
ale ten taki syk metaliczny..... pierscionki? zaciera sie?

adrol

Postautor: adrol » śr 22 maja, 2013

rozebrać i zobaczyć, możliwe, że coś z zaworem nie tak, bo jeśli jest otwarty to mógł się skrzywić a to mogło być spowodowane wypluciem pierścieni no i jak będziesz robił remont to należy to zrobić dobrze i wszystkie zużyte części wymienić na nowe, już nie raz widziałem single po remoncie, gdzie wymieniono i tłok i to wszystko, a potem znowu trzeba było poprawiać. To nie słabe chinole, a wyżyłowane jednostki, które wymagają większej uwagi.

Awatar użytkownika
TheStunter
Majster
Majster

Postautor: TheStunter » czw 23 maja, 2013

no jak będę miał czas to ściągne glowice bo dzisiaj jak prubowałem z kopa odpalic to złapał taką kompresje że ja przy czym waże 90kg stanąłem na kopniku i ledwo co przelamal sie:Cyy i zadymił z gaźnika.....
a wczoraj jak mi zapalil to dymil i pierdział jak zimny silnik 2t na mrozie nie chcial wejsc ani na obroty i sam dym....
olejem nie smierdzi byc moze ze to taka oliwa (bobcat)

adrol

Postautor: adrol » pt 24 maja, 2013

Właśnie jaki masz tam olej (gęstość)
Taki singiel po odpaleniu chodzi cicho tzn. nie słychać żadnych stuków itp.

Awatar użytkownika
TheStunter
Majster
Majster

Postautor: TheStunter » pn 27 maja, 2013

adrol, docisnąłem głowiczke po tygodniu stania motocykla na zaworku wydechu ustawilem 0.8 a na ssacych na oko i to duzy luz to po 200km prawie podparte zawory:) gniazda w głowicy się doklepały i jest coraz lepiej kompresje ma ok bo jak byl nowy silnik takiej nie mial nie raz jak zlapie to musze stannac na kopnik (90kg) zeby go przekopac:)

temat ZAMKNIETY
DZIEKUJE
POZDROWIENIA Z LUBELSKIEGO:)

Wróć do „Pomoc”