• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

mało mocy 72

Masz jakiś problem ze swoją maszyną? Pisz a my postaramy się pomóc
zipp shock
Specjalista
Specjalista

mało mocy 72

Postautor: zipp shock » ndz 19 maja, 2013

Siemka,problem wygląda tak: założyłem cały zestaw 72 moretti,wyrególowałem zawory motorek odpalił z kopa i wszystko działa zrobiłem 40km wymieniłem olej teraz ma około 80km i mu raz otwożyłem na 1,2,3 biegu i nie czuje praktycznie żadnej różnicy między 50 a 72 jedynie jest troche elastyczniejszy,może to kwestia małego przebiegu?,gaźnik orygianlny 16mm ale raczej powinien wyrobić,miałem go nawet przez chwile w stompie 140
z tego co pamiętam jakieś 1.5 rolu temu gościu w mieście też miał shocka i założył 72 i mówil że różnicy nie ma ,a nawet się pogorszyło.Złożyłem wszystko dobrze na 101%,a może faktycznie ten gaźnik wogóle się nie nadaje do 72 i tak jest,bo to raczej nie przypadek że 2 te same motorki są słabe na 72 <mysli>
DR.ALBONista rzÂądzi

tomal999
Majster
Majster

Re: mało mocy 72

Postautor: tomal999 » ndz 19 maja, 2013

Jak dla mnie to jest różnica między 50 a 72 a wiem to z własnego doświadczenia i jeździłem na dwóch gaźnikach: oryginał i 19mm i róznicy między gaźnikami nie da się odczuć ale w pojemności tak.

Awatar użytkownika
Brzeszczot
Specjalista
Specjalista

Postautor: Brzeszczot » ndz 19 maja, 2013

u mnie różnica był w ch** ogromna, jechałem 2 na trawie i dałem w piz** to obracało kołem a na 50 to lacza palić nie chciał na 1. coś ch**owo poskładałeś i tyle
bĂŞdzie moc!! ;)

Awatar użytkownika
danielafel
Specjalista
Specjalista

Postautor: danielafel » ndz 19 maja, 2013

A zmieniłeś przełożenia?
Wsadz do przodu 16 i tyle

Awatar użytkownika
dzikilopez
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Postautor: dzikilopez » ndz 19 maja, 2013

Wymien ten gaznik, on cie trzyma. PZ19 lub 22,po za tym teraz sie dociera wiec spokojnie. Czesci musza sie ulozyc.
Benzer YANKEE + LIFAN 120ccm + PZ22
60 tys km i dalej się kręci

Ich brauche Geld für Gasolin
Explosiv wie Kerosin
Mit viel Oktan und frei von Blei
Einen Kraftstoff wie
Benzin!
Gib mir Benzin!
R+

xXmarekXx
Uczeń
Uczeń

Postautor: xXmarekXx » ndz 19 maja, 2013

Ja też na początku jak zmieniłem na 72cc , nie odczułem jakiejś super mocy , po dotarciu wsadziłem gaźnik 26mm , splanowałem głowicę , powiększyłem i spolerowałem kanały , i zrobiłem przelot , i to dało bardzo dużego kopa , większość 110cc mogła mnie w du.pe pocałować ,ale niestety się zatarł :P
i obecnie mam 50cc i różnica jest prze ogromna ...

Awatar użytkownika
Kubek!
Weteran
Weteran

Postautor: Kubek! » ndz 19 maja, 2013

zipp shock, http://allegro.pl/gaznik-kompletny-chin ... 29451.html zakup PZ20 rozwiąże problemy. Mam PZ20 w swoim ogarze 72 i przyrost mocy jest bardzo duży. Jeżeli będziesz miał problemy z wyregulowaniem, kup mniejsze dysze.
Stop! Teraz Kubuss !
Derbi za***rdala szybciej niÂż Katana
Nakurwiam se SendÂą
NANANANANANA !!!

zipp shock
Specjalista
Specjalista

Postautor: zipp shock » ndz 19 maja, 2013

qubaize,też myślałem nad tym gaźnikiem,chyba go kupie,ale mi sie i tak dziwne wydaje z tą mocą,a jest dobrze poskładane bo już 110 składałem i yx 140 cylinder,tłok i głowice składałem i wszystko zawsze było ok,może mmi się jakiś bubel trafił <mysli>
DR.ALBONista rzÂądzi

Awatar użytkownika
m_isie_k
Specjalista
Specjalista

Postautor: m_isie_k » ndz 19 maja, 2013

Możliwe że masz coś faktycznie walnięte lub jakaś wada fabryczna. Fakt nie powinno byc niesamowitego wzrostu mocy że pewną częśc ciała urywa ( jak gdzies pisali) ale napewno odczuwalna po zmianie z 50ccm...ale fabrycznie miałeś gaźnik 16mm? Ja w ogim miałem 19mm fabryka... danielafel, po co i co to ma do tego? Skoro na 50ccm dawał rade na takich jak ma to na 72ccm powinien iść jeszcze lepiej. Spróbuj od kogoś na chwile przełożyć gaźnik i zobacz co sie bedzie działo

Awatar użytkownika
Nahirek
Weteran
Weteran

Postautor: Nahirek » ndz 19 maja, 2013

ja po zalozeniu 72cm3 i zmienieniu zebatki z 12 na 14 z przodu poczulem roznice i w przyspieszeniu i vmax.. a jak mialem 12 zebatke na 72cm3 to rwało nieporównywalnie do 50

Awatar użytkownika
pavaczek
Administator
Administator
Pojazd: Ogar 900 110cc

Postautor: pavaczek » wt 21 maja, 2013

a może twój shock miał fabryczne 72cc i przez to nie zauważasz różnicy?:P

Awatar użytkownika
Kubek!
Weteran
Weteran

Postautor: Kubek! » wt 21 maja, 2013

zipp shock, może właśnie było tak jak mówi pavaczek...
m_isie_k, gaźnik był w zależności od rocznika 19mm (dysza 72#), albo 16mm (dysza 65#).
Stop! Teraz Kubuss !

Derbi za***rdala szybciej niÂż Katana

Nakurwiam se SendÂą

NANANANANANA !!!

Awatar użytkownika
TheStunter
Majster
Majster

Postautor: TheStunter » wt 21 maja, 2013

po co zmieniac przelozenie ee? zeby pod gorke wrzucal 2 i jeszcze musiał cisnoc do ciula? wy chcecie z tych gowienek za przeproszeniem zrobic f1?:C
myślcie!!!
50-88 robic na moc 110 tke moze zrobic bardziej na szybkosc a najlepiej to 125 lub 140 zrobic szybki i nie za szybki zeby mial moc...
72 bez zmiany zebatki ma chodzic,,,
ziomek mialem podobny problem nie chcial jechac i nie chcial jechac a zrobilem juz nim 100km wiec z pierwszej lepszej gorki do spodu ile fabryka dala..... yamaszka neos 50 ktora leci 95 spokojnie nie mogl mn wziasc nawet potem na prostej.....
poprostu motor chodzil na luzie zaje.... a nna biegu nie mial mocy zbierac 4biegiem i gorka ppomogla sprobuj... 1 tam nie ma co docierac jak to sie paluszkami sklada aby ulozyli sie pierscionki i zeby nie grzac go mocno :) 2 zrob jak ja moze bedzie potem jechal.... z gorki saie bujnij na fulla i tak trzymaj na ful przynajmniej przez 2km bedzie jeździł

Awatar użytkownika
TheStunter
Majster
Majster

Postautor: TheStunter » wt 21 maja, 2013

powiem wam tak gaźnik 16mm mialem dysze z 50tki tylko wykrecilem ją cieniutki drucik chyba stalowy z linki wlozylem przez dysze i troche pocieralem ona sie dobrze wyciera wiec drucik i lekko powiekrzyc i zalozyc.... ma jezdzic nawet w moim pierdocyklu z silnikiem crfki 150 przy ktorym jest chinski gaznik pz 30 (26=.=) powiekrzalem tak bo te pz 30 chinskie za duzo powietrza dostaja za malo paliwa....

Awatar użytkownika
KucaQ
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Postautor: KucaQ » wt 21 maja, 2013

TheStunter pisze:yamaszka neos 50 ktora leci 95 spokojnie nie mogl mn wziasc nawet potem na prostej.....

A potem się obudziłeś :|

Ja myślę, że to jest jak mówi pavaczek, miałeś oryginalnie 72 i nie odczułeś różnicy, zmierz może średnicę starego tłoka i będzie wiadomo ;)
Wiele jest motorków, które mają 72 fabrycznie (mój np miał pośrednio 50 i 72 :D).
Bayeriche Motoren Werke

Wróć do „Pomoc”