• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Sąsiedzi

Rozmowy o wszystkim innym niż motoryzacja.
Awatar użytkownika
Kebab_Karim
Weteran
Weteran

Sąsiedzi

Postautor: Kebab_Karim » ndz 05 maja, 2013

Mam problem z moimi sąsiadami. Dzwonią na policję, cuda jaja za przeproszeniem. Chodzi im o to, że niby wariuję na moto, i że głośno jest (raczej im chodzi o to 2). Jeżdżę może 80 po PUSTEJ zazwyczaj drodze <figielek> a Ci od razu z mordą do mnie :D Dodam, że tłumik mam od CBR125 i stożka :D Przejmować się tym ?? może mi coś policja zrobić ?
Wszyscy majÂą prawo do szczĂŞÂścia ale nie wszyscy majÂą szczĂŞÂście do prawa :D

Awatar użytkownika
mariusz1140
Praktykant
Praktykant

Re: Sąsiedzi

Postautor: mariusz1140 » ndz 05 maja, 2013

Zależy o której jezdzisz.

Gówno Ci mogą zrobić, choć mogą się na ciebie przyczaić niebiescy jak popylasz 80km/h na motorowerze :P

Chyba, ze po 22, a Ty jeździsz cały czas tam to może coś być.. :)

Awatar użytkownika
Kebab_Karim
Weteran
Weteran

Jeżdżę za dnia na full , po 22 to 7k obrotów góra bo by mnie z siekierami gonili xD
U mnie niebiescy nie wiedzą jak wygląda suszarka więc raczej na prędkość mnie nie złapią :)
nawet służę przejażdżką w razie wątpliwości :D jedzie 45km/h na blokadzie (ciężko ruszyć na blokadzie do 4,5k obrotów ale to już nie mój problem) :D
Ostatnio zmieniony ndz 05 maja, 2013 przez Kebab_Karim, łącznie zmieniany 1 raz.
Wszyscy majÂą prawo do szczĂŞÂścia ale nie wszyscy majÂą szczĂŞÂście do prawa :D

to&owo
Junior Administrator
Junior Administrator
Pojazd: Ogar 900
Podziękował : razy
Otrzymał podziękowań: razy

Postautor: to&owo » ndz 05 maja, 2013

niewiele Ci mogą zrobić :P widziałeś mój wydech ? było na mnie już nie wiem ile skarg i nic mi nikt nie zrobił :P
Ostatnio zmieniony ndz 05 maja, 2013 przez to&owo, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kebab_Karim
Weteran
Weteran

speeder, gdybym był Twoim sąsiadem to bym sobie ekrany dźwiękoszczelne postawił przy domu :D Czyli jednoznacznie luz z policją i sąsiadami :D Niech się jeszcze inni wypowiedzą, chętnie poczytam opinie :)

to&owo
Junior Administrator
Junior Administrator
Pojazd: Ogar 900
Podziękował : razy
Otrzymał podziękowań: razy

Postautor: to&owo » ndz 05 maja, 2013

z tymże też zależy jak leży ,bo np. jak policjant służbista się trafi to bardzo chętnie parę razy na Ciebie się zaczai i można ładnie przybulić :D

Awatar użytkownika
szymo_97
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: szymo_97 » ndz 05 maja, 2013

Ej, ale przecież tłumik od CBR 125 (SERYJNY) jest cichutki, więc o co się czepiać?
Nic Ci nie mogą zrobić jeżeli nie przekraczasz dopuszczalnych 96dB i 45 km/h :D
GuoWe'i 125 > WSK 125 > CBR 125R > Benzer Texas > Suzuki RG 125 F > Honda CB-1 400 :D

Obrazek

gg. 20481530

Awatar użytkownika
Kebab_Karim
Weteran
Weteran

No 45km/h ja na przekraczam :D ale norm dB raczej nie :D

Awatar użytkownika
Bubles
Weteran
Weteran

Postautor: Bubles » ndz 05 maja, 2013

Przed blokiem którym przypinam Routera, to ostatnio jakiś stary fagas z ryjem wyskoczył, że gdzie po chodniku i gdzie do stojaka rowerowego motór przypinam. Ja się na typa popatrzałem, opuściłem szybkę w kasku i odpinam bzyka, typ do mnie z łapami wystrzelił <simfacepalm> Wykręciłem mu łapsko i mówię żeby się nie pultał. Zresztą nie tylko ja tam przypinam, 2 typów jeszcze skutery przypina, ale typ zaraz że hałasuje, a ja mówię że jak minutę posłucha wydechu to nic mu się nie stanie.

Dzifka potem chyba zadzwoniła na straż wiejską, bo akurat jak wróciłem żeby przypiąć to widziałem że stali, to kulturalnie zjechałem na chodniczek i poprowadziłem do standu :P Przypiąłem i poszedłem w długą, byście widzieli minę tego typa z okna że wiejscy nic nie zrobili...

Awatar użytkownika
Limonka
Praktykant
Praktykant

Postautor: Limonka » pn 06 maja, 2013

Jeżeli popylasz 45km/h , a dzwięk nie przekracza 95db nic nie mają prawa zrobić. Jeżeli coś jest nie teges z tym u góry , to zawsze jest ryzyko :)
Dwa najwaÂżniejsze cytaty , ktĂłre prowadzÂą mnie przez Âżycie motocyklisty :

"Motocykl jest jak media markt - nie dla idiotĂłw"

"Na motocyklu jest nieziemska jazda, a motocyklista to prawdziwa gwiazda"

PamiĂŞtajcie ! Nie waÂżne czy jeÂździcie 50ccm3 czy 600ccm3, LWG naleÂży siĂŞ kaÂżdemu .

Awatar użytkownika
KucaQ
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Postautor: KucaQ » wt 07 maja, 2013

Moja Kinga na średnich ma ok. 100dB i to jest nachalne za dnia, a ja czasem lubię tak po 22 wyjechać na miasto i przegazować kilka razy pod bramą zanim się otworzy, a sąsiedzi nigdy nic nie powiedzieli, ani krzywo nie spojrzeli, a dodam, że wszyscy bliżsi mnie sąsiedzi mają dzieci >5lat :D
Ale tak jak mówili przedmówcy: jak jedziesz 45-50km/h i nie przekraczasz norm, to co najwyżej mogą Cię w dupę cmoknąć.
Bayeriche Motoren Werke

Awatar użytkownika
qater
Specjalista
Specjalista

Postautor: qater » śr 08 maja, 2013

U mnie sąsiad nic nie mówi a mam kolanko przepalone i chodzi jak Traktor może 2 razy pytał sie ile to max pojedzie i tyle. :D
JeÂśli pomogÂłem i chcesz siĂŞ odwdziĂŞczyĂŚ postaw piwko :D

Awatar użytkownika
Pawlos312
Weteran
Weteran

Postautor: Pawlos312 » śr 08 maja, 2013

Masz karte moto/AM, dowód, ubezpieczenie? Nic Ci nie zrobią, chyba że przyłapią Cię na prędkości 45+km/h
Ostatnio zmieniony śr 08 maja, 2013 przez Pawlos312, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
n0r3k
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: n0r3k » śr 08 maja, 2013

Jeżeli przejedziesz raz czy dwa razy dziennie to spoko, ale jeżeli przejeżdżałbyś 10 razy dziennie na full manecie to też bym dzwonił na policje. U mnie jeździ kilka wieśniaków samochodami z dziurawymi wydechami, raz jak przejedzie to nic, ale jak on w ciągu godziny przejeżdża 5 razy to to wk***ia niesamowicie. Ostatnio jednego złapali i troche sie uspokoiło. Jeżeli będziesz ich bardzo denerwować, to kiedyś napewno policja się do ciebie przyczepi, chyba, że nie przekraczasz 96dB to możesz mieć to w du***.
OGAR 900 R > NSR 125 > CBR 600 F3 :)

Awatar użytkownika
Olo
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: Olo » śr 08 maja, 2013

szymo_97 pisze:Nic Ci nie mogą zrobić jeżeli nie przekraczasz dopuszczalnych 96dB i 45 km/h :D

Dla motorowerów 94dB ;]
http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Zipp/Shock/109607
Obrazek[/URL]
Motocykl jest bogiem,
prêdkoœÌ na³ogiem
Pal gumĂŞ i szalej,
nie myÂśl co dalej

Wróć do „Off-topic”