1. Nie odpala na rozrusznik (chyba że na zagrzanym silniku i to nie zawsze) ale co zauważyłem: regulacja gaźnika to praca z mikroskopem
jest takie miejsce w którym pali na rozrusznik na ciepłym, milimetr dalej nie ma mowy żeby odpalił...
2. Na kopa idzie zawsze od 1 razu
3. Gaźnik reguluję na ciepłym silniku - proszę o sugestie czy jego kalibracja może mieć wpływ na odpalanie z rozrusznika???
4. Ni jak nie mogę ustawić koloru kawy z mlekiem na świecy, a jeszcze jedno jak mamy śrubkę od składu mieszanki do zakręcając daję bogatszą??? Tu też wykryłem taki moment, że moto wkręca się ładnie na obroty
kawałek dalej chodzi na wolnych ale manetka w dół i go dławi
5. I ostatnie pytanie mianowicie stare jak świat docieranie - co to znaczy nie zamulać (nie katować jestem w stanie sobie wyobrazić) chodzi mi o to na jakich obrotach najlepiej jechać na danym biegu - czy na takiej prostej lepiej np do 4 i utrzymywać te 3-4tyś czy może 3 i więcej obrotów... pierwszy raz jadę na sprzęcie z działającym obrotomierzem a zawsze zmieniałem na wyczucie ale tu uważam aż nadto bo nie chcę znowu go dobić...
Pozdrawiam serdecznie
Dawid

,dsfilo, mi nie palił z rozruchu bo świeca była padnięta,przerwa duża,wyreguluj zawory,gaznik i zrób jego czyszczenie powinno pomóc
?
hamuj też biegami
a co do tej jedynki to nie spotkalem sie z żadnym motorkiem z tym silnikiem który by nie szarpał na 1
Wycieczka 3km i już problemy z dławieniem maszyny. Wyczyściłem chwilę temu gaźnik i moto umarło 
bez paliwa raczej nie pojedzie