• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Windows 7.

Rozmowy o wszystkim innym niż motoryzacja.
Awatar użytkownika
Bumek
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Windows 7.

Postautor: Bumek » sob 16 mar, 2013

Cześć, mam do was prośbę. Jeżeli ktoś z was miał by windows 7 w pliku lub posiadał by sprawdzony link z którego można go ściągnąć to proszę o pomoc, postawię piwko i dam pomógł. :)

Awatar użytkownika
Shark
Weteran
Weteran
Kontaktowanie:

Re: Windows 7.

Postautor: Shark » ndz 17 mar, 2013

Tutaj masz 64 bitowy w pliku torrent.

http://chomikuj.pl/Matthias69/Torrenty/ ... 20.torrent

skopiuj to całe bo jakoś dziwnie wyświetla link ;c
Ostatnio zmieniony ndz 17 mar, 2013 przez Shark, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Bumek
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: Bumek » ndz 17 mar, 2013

Shark pisze:Tutaj masz 64 bitowy w pliku torrent.

http://chomikuj.pl/Matthias69/Torrenty/ ... 20.torrent

skopiuj to całe bo jakoś dziwnie wyświetla link ;c

Dzięki ziom, właśnie szukałem też na torrentach ale było mało seedów i się powoli ściągały, leci piwko i pomógł :)

Awatar użytkownika
Bubles
Weteran
Weteran

Postautor: Bubles » ndz 17 mar, 2013

bumek, kat.ph <----

Awatar użytkownika
Bumek
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Tobie też dzięki, co prawda ściągam winka już, ale będzie jak by nie działał albo coś :D

Wiecie jak zainstalować tego windowsa? W folderze jest activator key i windows, jak klikam z xpka setup to wyskakuje błąd o złej ścieżce.. ;/
Ostatnio zmieniony ndz 17 mar, 2013 przez Bumek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Bubles
Weteran
Weteran

Postautor: Bubles » ndz 17 mar, 2013

bumek, jak Ty to otwierasz?

A to nie jest przypadkiem ISO?

Awatar użytkownika
Maciek
Weteran
Weteran

Postautor: Maciek » ndz 17 mar, 2013

Jak iso to albo wypal, albo otworz w demonie i daj setup, ja instalowalem z komputera nie z plyty :) i działa
Obrazek

Awatar użytkownika
Bumek
Stały Bywalec
Stały Bywalec

No właśnie to nie jest iso, to są zwykle pliki, jakbyś otworzył ręcznie płytę z napędu, jest instalka i parę innych dupereli ;/ Wytłumaczylibyście mi co mam robić po kolei? :)
Obrazek

Paweł.k
Uczeń
Uczeń

Postautor: Paweł.k » ndz 17 mar, 2013

Zanim będziemy mogli rozpocząć instalacji systemu, należy odpowiednio ustawić sekwencję rozruchu w BIOS-ie. Włączamy więc komputer, a następnie przechodzimy do tzw. setupu (BIOS-u), naciskając w tym celu jeden z klawiszy F1 lub Delete. Przechodzimy następnie do sekcji Advanced i w funkcji (nazwanej First Boot Device, Boot order lub podobnie) zmieniamy pierwsze urządzenie rozruchowe na napęd CD/DVD. Po tym zabiegu możemy już włożyć płytkę instalacyjną Windows 7 do napędu, zapisać ustawienia BIOS-u i uruchomić ponownie komputer.

Podczas ponownego rozruchu, po przejściu testów POST, wyświetlony zostanie komunikat, informujący, że naciśnięcie dowolnego klawisza spowoduje rozruch z płyty - oczywiście przyciskamy jeden z klawiszy. Po kilku chwilach rozpocznie się ładowanie plików instalacyjnych.

A w Twoim przypadku najpierw zamontuj windowsa w deamonie, a następnie tak jak w instrukcji.

P.S. Instrukcja nie jest mojego autorstwa.

Aaa to nie jest w ISO, to już nie pomogę.

ale mam sprawdzonego torrenta (sam ściągałem :D) http://torrenty.org/torrent/436923
Ostatnio zmieniony ndz 17 mar, 2013 przez Paweł.k, łącznie zmieniany 1 raz.
Jedno Âżycie, jeden cel, ÂśmigaĂŚ HondÂą CBR :D

Awatar użytkownika
Bumek
Stały Bywalec
Stały Bywalec

dzieki, ale ja wlasnie musze zmienic zwykle pliki na .iso ;/
Obrazek

Paweł.k
Uczeń
Uczeń

Do zamiany w ISO przyda się program MagicISO, osobiście nie testowałem ale podobno jest dobry ;)

Awatar użytkownika
Bumek
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Właśnie przed chwilą zamieniłem. Mam teraz obraz płyty. Ściągnąć deamon tools i po prostu zainstalować? Czy jak? :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Kebab_Karim
Weteran
Weteran

Postautor: Kebab_Karim » ndz 17 mar, 2013

Paweł.k, Ale pokazałeś mądrość :)
A w Twoim przypadku najpierw zamontuj windowsa w deamonie, a następnie tak jak w instrukcji.

To co skopiowałeś z centrumxp jest napisane w miarę poprawnie a Twoja wypowiedź jest co najmniej bezsensowna :) Po co montować obraz płyty skoro wdłg. Twojego postu należy po tym ustawiać kolejność rozruchową w BIOS'ie? :D Daemon raczej nie działa z poziomu biosu : <luzik> A tak wgl. autor tematu WYRAŹNIE napisał, że nie ma obrazu płyty lecz pliki instalacyjne :)

Co do tematu:
1. Nagraj te pliki WSZYSTKIE na płytę DVD z możliwie jak najmniejszą prędkością (przy dużej prędkości zapisu mogą wystąpić błędy)
2. Restart
3.Naciskasz klawisz DEL/F1/F2 (zależnie od płyty głównej)
4. Szukasz zakładki Boot-->boot device priority i tu ustawiasz kolejność, na 1 miejscu cd/dvd. Nie musisz ustawiać na 2 miejscu HDD (dysk twardy). (1 z możliwych biosów)
5. wychodzisz z biosu zapisując ustawienia
6.Wkładasz płytę do napędu, czekasz aż pojawi się komunikat o instalacji, naciskasz dowolny klawisz.
7. Zaczną się wczytywać pliki instalacyjne, pojawi się kreator a tam już raczej sobie poradzisz :)
Wszyscy majÂą prawo do szczĂŞÂścia ale nie wszyscy majÂą szczĂŞÂście do prawa :D

Paweł.k
Uczeń
Uczeń

Zamontuj w deamonie ten obraz i zrestartuj komputer. Jak pojawi się logo marki komputera czy coś takiego :P naciśnij przycisk Pause/Break na klawiaturze i tam na dole ekranu powinny być wyświetlone różne funkcje i jakimi przyciskami je aktywować. Między innymi Bios Setup lub poprostu Bios, wciśnij przycisk do niego przypisany i ustaw Bootowanie na CD/DVD. Nciśnij enter, gdy wyświelą się napisy rejestru na dole powinno pisać coś w stylu "Naciśnij dowolny przycisk żeby bootować CD/DVD i wtedy coś naciśnij. Później kieruj się instrukcjami instalacyjnymi.

Mam nadzieję że zrozumiale napisałem.
P.S psuję mi się klawka, więc może nie być niektórych liter :P

Awatar użytkownika
Bumek
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Kebab_Karim pisze:Paweł.k, Ale pokazałeś mądrość :)

To co skopiowałeś z centrumxp jest napisane w miarę poprawnie a Twoja wypowiedź jest co najmniej bezsensowna :) Po co montować obraz płyty skoro wdłg. Twojego postu należy po tym ustawiać kolejność rozruchową w BIOS'ie? :D Daemon raczej nie działa z poziomu biosu : <luzik> A tak wgl. autor tematu WYRAŹNIE napisał, że nie ma obrazu płyty lecz pliki instalacyjne :)

Co do tematu:
1. Nagraj te pliki WSZYSTKIE na płytę DVD z możliwie jak najmniejszą prędkością (przy dużej prędkości zapisu mogą wystąpić błędy)
2. Restart
3.Naciskasz klawisz DEL/F1/F2 (zależnie od płyty głównej)
4. Szukasz zakładki Boot-->boot device priority i tu ustawiasz kolejność, na 1 miejscu cd/dvd. Nie musisz ustawiać na 2 miejscu HDD (dysk twardy). (1 z możliwych biosów)
5. wychodzisz z biosu zapisując ustawienia
6.Wkładasz płytę do napędu, czekasz aż pojawi się komunikat o instalacji, naciskasz dowolny klawisz.
7. Zaczną się wczytywać pliki instalacyjne, pojawi się kreator a tam już raczej sobie poradzisz :)

Właśnie nie mam czystej płyty, mogę go nagrac na pendrive, chociaż chciałbym go zainstalować prosto z komputera, ze starego xpka, bo podobno się da ;]

Wróć do „Off-topic”