Ściągnąć magneto, odkręcić dekiel z cewkami, będzie widok na napinacz. Może sprężyna poszła? Jakby było już ciepło i tede to może bym sie kopsną do Ciebie no ale .
Benzer YANKEE + LIFAN 120ccm + PZ22 60 tys km i dalej się kręci
Ich brauche Geld für Gasolin Explosiv wie Kerosin Mit viel Oktan und frei von Blei Einen Kraftstoff wie Benzin! Gib mir Benzin! R+
Sprężynę założyłem nową dużo twardszą od poprzedniej i dalej to samo.Nie możliwe że w tak krótkim czasie się mógł tak naciągnąć ten łańcuszek.Proszę żeby adrol się wypowiedział bo on się chyba najlepiej zna na tych silnikach.
Kolega mi dał łańcuszek firmy DID 25h 90 ogniw japoński z przebiegiem mówił ze około 400km,założyłem i DALEJ TO SAMO .LUDZIE RATUJCIE JAKIŚ SZATAN WSZEDŁ W TEN SILNIK,CO TO MOŻE BYĆ
JA W NOCY SPAĆ NIE MOGĘ TYLKO O TYM MYŚLĘ,ŚNIEGU JUŻ NIE MA KUMPLE NA CROSSACH ZAP***** I SIĘ ZE MNIE ŚMIEJĄ ZE MAM ZŁOM I NIE UMIEM NAPRAWIĆ.ADROL PROSZĘ O TWOJA POMOC BO MI I INNYM SIĘ POMYSŁY SKOŃCZYŁY
Kastomajzer, To możesz mieć zębatkę na wale/wałku skoszoną. Zdejmij cewki i pokrywę wałka i patrz na zębatki kręcąc wałem. Tak piszesz na forum, zamiast się porządnie wziąć do roboty, w pierwszej kolejności bym to zdjął i obserwował co się tam dzieje że tak się robi, czy to zębatki czy coś z napinaczem, a nie wywody...
Masz ten silnik od nowości?
Rolka w cylindrze od 125?
zębatka w głowicy 32z?
Z tego co widać na zdjęciach to napinacz, aż zbyt mocno napina, a łancuszek dalej luźny, więc może ktoś zmienił kiedyś i może potrzebujesz mniej ogniw.
Motor kupiłem pół roku temu od kumpla,motor jest z 2009r on zmieniał tylko pierścienie łańcuszka nie zmieniał,rolka w cylu od 125,zębatka w głowicy 32z