• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Aprilia RS 125 :)

Zaprezentuj swoją maszynę.
Blu
Weteran
Weteran
Kontaktowanie:

Re: Aprilia RS 125 :)

Postautor: Blu » pt 22 lut, 2013

Tak z ciekawości, po co ją kupiłeś ? Aie tym nie pojeździsz, ani nie sprzedasz.
Skarbonka bez dna jeśli chcesz ją robić, tylko po co jak papierów brak.

Dałbym za to z 500zł bo widać że stan opłakany i nic nie działa, może dałoby sie odpalic polatać po polach pół roku i na złom.
Ostatnio zmieniony pt 22 lut, 2013 przez Blu, łącznie zmieniany 1 raz.
[center] Obrazek [/center]

adrol

Postautor: adrol » pt 22 lut, 2013

Nie jest tak źle, zawsze może kupić ramę z papierami lub sprzedać na części, moim zdaniem 1000zł warta.

michau_ek
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: michau_ek » pt 22 lut, 2013

Blu pisze:Tak z ciekawości, po co ją kupiłeś ? Aie tym nie pojeździsz, ani nie sprzedasz.
Skarbonka bez dna jeśli chcesz ją robić, tylko po co jak papierów brak.

Dałbym za to z 500zł bo widać że stan opłakany i nic nie działa, może dałoby sie odpalic polatać po polach pół roku i na złom.

jak mam być szczery, to kupiłem ją za calutkie 900 złotych - czemu kupiłem? na początku myślałem, że zrobie jak zawsze - kupie, rozłożę na części, zarobie pare stówek i będę zadowolony - Nsr jc20 kupiłem za tyle samo, zwróciła się dwukrotnie - a tu jest rs, która jest więcej warta i jest ich cały czas dużo, częsci są masakrycznie drogie - więc nic tylko brać.

Jeszcze przed chwilą zastanawiałem się nad rozłożeniem na częsci tego ale z kumplem podłączyłem na krótko rozrusznik, zalałem benzyny pod świece i rs odpaliła od strzała :)
dostała też troche benzyny do gaźnika, lecz gaźnik nie ma śrubki od obrotow, nie ma ssania więc nie wiele z niego jest... ogólnie pali od strzała, wkręca się na obroty więc jest dla niej nadzieja - czy to dalej skarbonka bez dna? gaźnik 100 zł, ogarnianie elektryki (robie sam) 0 zł, "nowa" opona na tył 50 zł, opcjonalnie jakiś napęd, poprawki lakieru ale to wtedy kiedy zdecyduje na 100%, że zostaje u mnie.

Awatar użytkownika
Alpen
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: Alpen » pt 22 lut, 2013

michau_ek, Może najpierw to heble zrób, bo tyłu brak.
modó³ wm mugen sport cdti

michau_ek
Stały Bywalec
Stały Bywalec

ops, zapomniałem o tym - wliczy się w koszty - zacisk tył 100 zł.

Awatar użytkownika
Alpen
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: Alpen » pt 22 lut, 2013

michau_ek, A pompa, przewód itp wszystko jest?
modó³ wm mugen sport cdti

michau_ek
Stały Bywalec
Stały Bywalec

jest jest :)

Awatar użytkownika
cysta
Specjalista
Specjalista

Postautor: cysta » pt 22 lut, 2013

To jest skarbonka bez dna :)
Nie wiem, ja tak mam chyba tylko, ale nie potrafiłbym robić "motocykla" na odje.bke. Czy w ogóle czegokolwiek- rozkręcam, ogarniam na tip top, doprowadzam do ładu i używalności, żadnych pół środków.
Ja bym kupił tą rame czy coś, a w miedzy czasie polakierować te plastiki na porzadny połysk, a nei taki mat, ogarnąć techniczną stronę i włożyc na ramę nową.
A jest co naprawiać.

michau_ek
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: michau_ek » sob 23 lut, 2013

To jest skarbonka bez dna

Tego powiedzieć nie możesz, bo nie znasz dokładnego stanu, z kiepskich zdjęć, po postoju 3 lata nie możesz stwierdzić czy jest skarbonką czy nie, teraz już wiem, że do wymiany jest gaźnik, ewentualnie tłok jeśli manometr wskaże nieciekawą wartość (300 zł mogę wsadzić w ten silnik) i reszta to już groszowe sprawy. i pojmijcie w końcu, że ja nie chce papierów na to, nie robie tego po to aby sprzedać w całości, robie po to aby sobie pojezdzić, jeśli będzie potrzeba za dużo funduszu to rozłożę na częsci i będę miał 2x tyle co włożyłem : )

http://www.youtube.com/watch?v=8yQKtqhU ... e=youtu.be

troche za dużo mi się chlapło benzyny pod świece (tak z 50 ml jak nic ;F, stad na poczatku nie chciala odpalic), ale pali, wkreca się żyć będzie.
Ostatnio zmieniony sob 23 lut, 2013 przez michau_ek, łącznie zmieniany 2 razy.

adrol

Postautor: adrol » sob 23 lut, 2013

Nawet lepiej wyremontować silnik, bo później dostaniesz za niego więcej niż za trupa :).

michau_ek
Stały Bywalec
Stały Bywalec

I tak rozkładam na czesci w całości raczej bez dokumentów nie wiele dostane, a kto uwierzy sprzedającemu, że silnik miał zrobiony remont?

po remoncie pewnie bym musiał z 1000 zł wołać za silnik, a takto cena niższa, nowy własciciel remont robi sam i on ma pewny silnik, ja mam kase i wszystko pasuje.

apropos, mierzyłem kompresje dziś i mam jakieś 7 bar na zimnym silniku(czyli remont się kłania już) choć kumpel w swojej tez miał 7 i latała 150 km/h więc źle być nie powinno, jak mi się bardzo spodoba jazda tym to na wakacje moze wpadnie remont.

Awatar użytkownika
cysta
Specjalista
Specjalista

Postautor: cysta » sob 23 lut, 2013

michau_ek pisze:Tego powiedzieć nie możesz, bo nie znasz dokładnego stanu, z kiepskich zdjęć, po postoju 3 lata nie możesz stwierdzić czy jest skarbonką czy nie,

Jak ją chcesz na części gonić, to mi to obojętne.
Ja stwierdzam, że coś o co chcesz zadbać i mieć to na dłużej(twoje hobby itd) to trzeba w to wkładać pieniądze (najpierw żeby doprowadzić do ideału, a potem utrzymywać go w takim stanie)=skarbonka, w której nikt przy sprzedaży nie odda Ci pieniędzy za wszystkie części które kupisz.
A jak ty go chcesz rozbierać i sprzedawać części, to jest raczej w celu zarobkowym, więc w ogóle nie wiem po co opisujesz go tu, skoro zaraz będzie moto w częściach i temat do zamknięcia <simfacepalm>
Rozwodzimy się nad tym co miałbyś zrobić, skoro decyzje podjąłeś. <rotfl>

michau_ek
Stały Bywalec
Stały Bywalec

hola hola ;P

moto odpala, na 99% będzie jezdzic, co jest równoznaczne z tym, że zostaje na dłużej więc temat mogę sobie założyć :)

wiesz ile jest w tym moto do zrobienia? wcale nie tak dużo jak się wydaje, gdyby było dużo już dawno byłby rozłozony w czesciach. w stanie idealnym nie będzie nigdy (nie za mojej kadencji), bo nie potrzebuje idealnego moto do dbania tylko coś do katowania jak mi się znudzi jazda chopperkiem czy chinczykami, tu wleje raz na jakiś czas paliwo, przejade się i tyle, moto będę miał dla swojej jak największej przyjemności a nie po to aby chuchać i dmuchać (po to, mam nadzieje, będę miał monkeya i daxa).

ide czyscic gaźnik, moze coś da się z nim zrobić jeszcze :]

@

z miejsca pracy rs wyjechała już sama, chyba coś z niej będzie ;]

http://www.youtube.com/watch?v=ViOkPFsw ... e=youtu.be

Awatar użytkownika
Lukas995
Zasłużony
Zasłużony

Postautor: Lukas995 » sob 23 lut, 2013

Kurde fajna te Rska :D
Dobrze że już pali , będzie zapierd**ać maszynka :D