• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Vademecum wiedzy dot. 72ccm

Czyli to co ma wpływ na osiągi.
Awatar użytkownika
ZiomeK
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Re: Vademecum wiedzy dot. 72ccm

Postautor: ZiomeK » pn 04 lut, 2013

Obrazek
"Z religiÂą czy bez, dobrzy ludzie bĂŞdÂą postĂŞpowaĂŚ dobrze, a Âźli – Âźle, ale zÂłe postĂŞpowanie dobrych ludzi jest zasÂługÂą religii." - Steven Weinberg

Awatar użytkownika
kj55555
Praktykant
Praktykant

Postautor: kj55555 » pn 04 lut, 2013

Ziom97, to u mnie jest tak jak na twojej fotce, tylko zamiast srebrnego mam złoty.
A kolega lukaszw103 ma ten złoty zamiast grafitowego na środku. Dodam, że mój złoty jest taki sam wymiarowo jak grafitowy... Czyli któryś z nas ma źle założone <uoee>
A serio, może ktoś zna dobra kolejność pierścieni ze złotym, bedzie mnie to teraz męczyło znowu <rotfl>

Awatar użytkownika
dzikilopez
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Postautor: dzikilopez » pn 04 lut, 2013

Obczajta panowie czy nie macie zaznaczone, no wiecie jakiś napisik na pierścionku H czy cuś.
U mnie było chromowany, czorny no i zgraja olejowych :) .
Benzer YANKEE + LIFAN 120ccm + PZ22
60 tys km i dalej się kręci

Ich brauche Geld für Gasolin
Explosiv wie Kerosin
Mit viel Oktan und frei von Blei
Einen Kraftstoff wie
Benzin!
Gib mir Benzin!
R+

Awatar użytkownika
kj55555
Praktykant
Praktykant

Postautor: kj55555 » pn 04 lut, 2013

U mnie oba mają znaczek przypominający Q. Ale to raczej od tego, żeby dobrą stroną założyć, bo na obu znaczek taki sam. Zobaczymy jeszcze co powie lukaszw103 , chociaż, nie ukrywam, mnie też to interesuje :|

lukaszw103
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: lukaszw103 » wt 05 lut, 2013

Pisałem do adrola i mi powiedział że mam dobrze ( Srebrny-Złoty-Olejowy )

Awatar użytkownika
kj55555
Praktykant
Praktykant

Postautor: kj55555 » wt 05 lut, 2013

To ciekawe jak u mnie powinno być, bo jak patrze to złote mamy takie same... czyli mogę mieć źle :( Jakbym miał źle, to czy coś mogło się stać, jak przejechałem tak ok 2 km? dodam, że moc jest i nie dymił po tych 2 km.

lukaszw103
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Zwykle pierścienie są kolorów srebrny czarny i olejowy ale tak jak u mnie były innych. Więc tak 1 pierścień jest koloru jasnego zwykle srebrny czasami złoty , jeśli mamy 1 srebrny to 2 analogicznie ten który został.Zaś jeśli 1 jest koloru złocistego to zwykle 2 będzie koloru ciemniejszego. Zdarza się ze są wszystkie jednego koloru wtedy powinny być na nich oznaczenia mała literka na progu pierścienia.A jeśli nas to tak strasznie.l irytuje i nie wiemy czy mamy dobrze to buty na nogi i lecimy po komplet pierścieni o normalnych kolorach ;p

lukaszw103
Stały Bywalec
Stały Bywalec

koj55555 powiedz mi jakich kolorów były pierscienie na początku. Pisałes ze złoty grafitowy(chodzi ci o ciemny?) no i olejowy. Jeśli tak to powinno byc tak złoty-ten ciemny-olejowy. Po kilku kilosach kolory pierścieni się zrobią jednakowe.Jednak zle ząłozonych pierscieni nei odczujemy an początku lecz po jakimś czasie aż komprecha spadnie

Awatar użytkownika
kj55555
Praktykant
Praktykant

Postautor: kj55555 » wt 05 lut, 2013

Już miałem kupować zwykłe :p ale jakby się okazało, że mam dobrze to fail. A z tego co piszesz wynika, że mam dobrze, bo 1 złoty, 2 ciemniejszy-grafitowy/szary. Jak tak to gites <lol> .

lukaszw103
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Jesli miałby być ten grafiotowo - szaro ( tym srebrnym) to musiałby byc jasny a ze jest ciemny to masz dobrze. Ja mam takie jak tu na aukcji http://allegro.pl/cylinder-72-ccm-tlok- ... 25862.html

adrol

Postautor: adrol » wt 05 lut, 2013

Wy się przejmujecie, a chinczyki walą jak popadnie, akurat tu jest taka jakość, że prawdopodobnie dla zmiejszenia kosztów produkcji są one naprzemienne, ale zawsze lepiej dać ciemniejszy na 2 miejsce

Awatar użytkownika
dawid0402
Weteran
Weteran

Postautor: dawid0402 » śr 06 lut, 2013

Możecie podać link do najtańszego sprawdzonego kompletnego zestawu 72 cm3 z allegro bo chce dziś zamówić.
Myślę nad tym zestawem zamawiał ktoś u tego sprzedawcy ?
http://allegro.pl/cylinder-glowica-72-z ... tabsAnchor
Ostatnio zmieniony śr 06 lut, 2013 przez dawid0402, łącznie zmieniany 1 raz.

lukaszw103
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: lukaszw103 » śr 06 lut, 2013

Powiem Ci tak. Wszystkie cylindry z allegro sa jednakowego wykonania czy to te "wm motor"
czy "mcn" to jest wszystko to samo ,a ten zestaw co podałeś jest bardzo rozsądny cały komplecik + świeca za 144 nawet dobrze. Tu jest dokładnie ten sam zestaw tylko z pudelkiem "Racing bee" http://allegro.pl/hurt-cylinder-glowica ... 17231.html. Od razu mowie jakość tych części nie powala ale " jak dbasz tak masz". Ja osobiście mam zestaw 72 od wakacji ubiegłego roku też Made in Taiwan/China i powiem ci że sprawuje się bardzo dobrze , teraz tylko pierścienie wymieniłem bo poszalałem na początku docierania. Jeśli chcesz naprawdę dobry cylinder to musiałbyś coś od hondy wykombinować i do tego głowice jakaś używaną. Ale koszt dobrego cylka to około 400-500zł (nowy) i głowica ze 250(używana) . Jesli byś chciał to pisz do adrola on zawsze coś załatwi.
http://forum.moto-4t.pl/profile.php?mod ... ofile&u=24

adrol

Postautor: adrol » śr 06 lut, 2013

najlepiej 88 na alu cylku koszt około 400zł, a jak więcej osób by zamawiało to nawet 370zł za zestaw z płaskim tłokiem ;).

Awatar użytkownika
Domdom
Praktykant
Praktykant

Postautor: Domdom » wt 12 lut, 2013

Witam
Mam 2 pytania czy zestaw na allegro od racing bee różni się jakością wykonanie od innych (mam okazję nabyć w zbliżonej cenie) oraz jaką dyszę mam kupić do ogara z 2011 roku (racing) najlepiej jakiś link lub rozmiar i rodzaj gwintu.

Wróć do „Mechaniczne”