Najważniejsza jest szerokość felgi, bo do niej dobiera się oponę. Przeważnie jeśli oryginalnie masz 3.5 to spokojnie możesz wsadzić 4" lub 120/70 jak coś większego to wyjdzie duży balon.
No witam wiec nowy sezon , stare orginalne opony czas zmienic wiec szukam opon (z tylu chcialbym szeroka - ale bez przesady zeby elegancko wlazla z przodu taka jak byla lub troszke szersza) . Oczywiscie detkowe ale chyba jest mozliwosc kupienia opon bezdentkowych i wlozyc detke.
Mysle nad rozmiarami :
Przod : 90/90/18
Tyl; 120/90/16 (lecz boje sie ze troche zbyt szeroka)
myslalem nad firma Duro przeznaczyc bym chcial max 150 na 1 oponke.
Co polecacie i prosze mi powiedziec czy ten rozmiar elegancko wejdzie?
Na przód dobry rozmiar, co do tyłu to wsadziłbym 120/70 zamiast 90.
Co do firmy Duro to produkuje opony, albo bardzo srednie, albo naprawdę super, różnią się też one cenowo, osobiście mam oponki tej firmy w monkey'u i powiem, że trzymają się jak slicki, a mają bieżnik więc można normalnie je użytkować
Jaką masz szerokość felgi? Jak masz poniżej 2" to nie warto zakładać takiego balona, jak masz 2,5" to spokojnie wkładaj, po za tym trochę drogo jak za starą oponę, lepiej dorzucić 50 i mieć nową. co do bieżnika to różnie, zależy od modelu, 6mm to nie najgorzej jak na taki bieżnik.
Witam. Ja mam pytanie co do przedniej opony. Szerokość felgi przedniej to 2.25 cala.
Czy na taką felgę wejdzie 90/99-18??
Jeśli tak to proszę o linka (opona w cenie do 200-250zł).