• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Oszust z Rudy Śląskiej : /

Rozmowy o wszystkim innym niż motoryzacja.
michau_ek
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Oszust z Rudy Śląskiej : /

Postautor: michau_ek » ndz 20 sty, 2013

Siema kupowałem ostatnio sporo części, między innymi kompletny silnik,hamulec przód oraz pierdoły typu manetki,lusterka,przełączniki itp wszystko miało być sprawne i w ładnym stanie.
Problemy zaczęły się jeszcze przed wysyłką - umówiłem sie na określoną kwote, dostaje smsa, że wysyłka kosztuje 20 zł wiecej (koles skasowal 70 zł za wysylke silnika i paru pierdół, a normalnie kosztowało by to max 50 - 2 przesyłki gabarytowe dostałem), myślałem, że koleś chce dokładnie popakowac...

Dostałem paczki, zapłacone, otwieram, pierwsze co widzę, brak gaźnika,lusterek, manetki uszkodzone, później wkładam silnik do ramy, nie ma iskry. Wstępnie jestem do tyłu coś koło 150 zł - czyli już poważniejsza kasa... Telefonów było milion, lusterka i gaźnik miałem dostac dawno, oczywiście nic z tego.

I tu prośba do osób z okolicy Rudy Śląskiej, aby mogły podjechać i spróbować odebrać częsci (gaznik z filtrem powietrza i kroccem, lusterka), a w ostatecznosci chcialbym aby koleś miał jakąś nauczkę.

Dane typa:
nr tel: 606 534 459 - z aukcji,
nr tel 2: 880-122-605 - z paczki(nie dzwonilem jeszcze, obstawiam, że ten nr

Krzysztof Pawłowski
ul. Kąpielowa 43/1
41-710 Ruda śląska

Jest ktoś chętny do pomocy? :)

Awatar użytkownika
Lukas995
Zasłużony
Zasłużony

Re: Oszust z Rudy Śląskiej : /

Postautor: Lukas995 » ndz 20 sty, 2013

To na allegro brałeś ? to ktoś od nas z forum ?

Blu
Weteran
Weteran
Kontaktowanie:

Postautor: Blu » ndz 20 sty, 2013

Jak nie brałeś przez allegro to pozdro 600 mozesz typa w du** pocałować.
[center] Obrazek [/center]

Awatar użytkownika
StreetoOo
Weteran
Weteran

Postautor: StreetoOo » ndz 20 sty, 2013

Blu, Ma przecież rozmowy z archiwum itp. to czemu nic nie zrobi?
Pozdrawiam LwG

michau_ek
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: michau_ek » ndz 20 sty, 2013

nikt z forum, nie przez allegro.

Blu otóż mniej chodzi mi o odzyskanie czesci... tylko jakoś lepiej by mi sie zrobiło gdyby mu ktoś np obrzucił jajkiem samochód :)

Awatar użytkownika
n0r3k
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: n0r3k » ndz 20 sty, 2013

michau_ek, albo pięściami morde :D
StreetoOo, tymi rozmowami też się może podetrzeć :)
jedyne rozwiązanie to wp***dol, moment hajs zwróci.
OGAR 900 R > NSR 125 > CBR 600 F3 :)

to&owo
Junior Administrator
Junior Administrator
Pojazd: Ogar 900
Podziękował : razy
Otrzymał podziękowań: razy

Postautor: to&owo » ndz 20 sty, 2013

ja bym to chętnie zrobił ,ale to w ch** daleko ode mnie i wybacz ,ale skasowałbym cię na 10-20zł ,żeby rodzice się nie czepiali ,że nie miałem powodu .
jedyna rada wp***dol ,chociaż może jakby jakiegoś byczka np. w koszulce windykator,albo jakiejś tego typu zobaczył to sądzę ,że ooddał by hajs labo części :P

fake4r

Postautor: fake4r » pn 21 sty, 2013

Jeżeli nie brałeś przez allegro to raczej nie wiele wskórasz, nikt za Ciebie nie będzie szukał typa i z nim się szarpała o kilka części.
Chyba jedyną słuszną rzeczą jest samemu tam jechać i to załatwić, albo rzeczowo i konkretnie postraszyć chłopa policją, powiedzieć ze masz wszystkie rozmowy itd i idziesz zgłosić oszustwo. Wtedy może się przestraszy i odda hajs albo wyśle części.

michau_ek
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: michau_ek » pn 21 sty, 2013

dobra, po 1sze nie chce mu wpierdolić, nie chce tych czesci, chce tylko aby koleś nie czuł się bezkarnie - obrzucić mu jajkami samochód albo cokolwiek zrobić nie szkodliwego materialnie ale tak aby go dotkneło :P

gdyby nie to, że mamy zime to sam bym sie przejechał, lecz wiadomo jak jest - mam do typa jakies 80 km.

adrol

Postautor: adrol » pn 21 sty, 2013

Na twoim miejscu to bym podskoczył do kolesia i powiedział, żeby oddał te części, bo jest tam ponad 100zł do przodu i za to tylko, żeby dostał jajkiem w samochód to mała szkodliwość (ja bym się zgodził żeby ktoś za rzucanie jajek w samochód dałby mi 100zł :D ).
Jeśli chodzi o prawo to najlepiej jakbys od razu po otworzeniu paczki zgłosił sprawę na policję, ja tak miałem z telefonem nie był kupowany przez allegro i paczka była pobraniowa, oczywiście dostałem zwrot kasy.

fake4r

Postautor: fake4r » pn 21 sty, 2013

Chłopie przestań bo nie wiem czy mam się śmiać czy płakać. Bez urazy.
Jak chcesz żeby nie czuł się bezkarny to policja jest od tego albo sam to załatwiasz a jak chcesz jajkami chłopa obrzucać albo jeszcze lepiej ktoś za Ciebie ma to zrobić to gratuluję pomysłu!

Blu
Weteran
Weteran
Kontaktowanie:

Postautor: Blu » pn 21 sty, 2013

je***j mu cegłówke na szybe przod albo sprej na drzwi od chaty. Ale i tak na 99% dane fałszywe wiec mozesz mu skoczyc ;/
[center] Obrazek [/center]

to&owo
Junior Administrator
Junior Administrator
Pojazd: Ogar 900
Podziękował : razy
Otrzymał podziękowań: razy

Postautor: to&owo » pn 21 sty, 2013

fałszywe nie fałszywe znaleźć da się ,kwestia pochodzenia pogadania ,po ludziach ,ja codziennie wykonując 5-6 tel. do sąsiadów jestem w stanie dowiedzieć się ,gdzie pracuje gostek ,ile zarabia ,że ,żona daje wszystkim dupska na lewo i prawo .
a szkodliwość by była jakbyś mu dom spalił ,albo samochód ,ew na wózek wysłał ,albo rękę złamał :D ale za 100zł to mało komu by się chciało tyle zachodu. idź na psiarnię i zgłoś to ,jedyne logiczne rozwiązanie ,może akurat mają inną sprawę na niego. lepiej zrobić to niż nic.

michau_ek
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: michau_ek » pn 21 sty, 2013

gdyby to było 500 zł, to tak ide na policje, ale, że jest to 100 zł to nie mam zamiaru się w to bawić - gdyby było lato, decyzja jest prosta, na motor z kolegami i wio na rude, ale jest zima. policja odpada, jestem codziennie w szkole, pozatym musialbym to z rodzicami konsultować a oni raczej nie popierają mojego zainteresowania, a tym bardziej kupowania kolejnych czesci jak w garazu stoi 5 motorków i quad oraz cała szopa jest zawalona pierdołami zwiazanymi z motoryzacja.

teraz autem nie oplaca mi sie tam jechac, musialbym kumplowi za paliwo placic a i tak gwarancji nie mam, ze cos dostane. Jeśli ktoś z okolicy jest, to moze podskoczyc w moim imieniu i z nim porozmawiać.

Wróć do „Off-topic”