mógłby mi ktoś znaleźc na allegro kompletną klamke sprzegła? tzn to co sie przykreca do kiery, klamke, czujnik sprzegla, musi miec mocowanie na lusterko itp najlepiej do ferro 901/junaka 901 i blizniaczych (od nekena pasuje chyba, gb streetów itp) za dobry link płace piwem
Mam pytanie, ucinał ktoś bagażnik pod kufer w gb street i podobnych, glownie tyczy tych co maja mocowanie z rurek na kufer. Chciałbym uciąć ten stelaż pod kufer, a zostawić sam uchwyt dla pasażera. Mój pojazd to romet Z125. Wiem, że najlepszym rozwiązaniem byłby zakup samego uchwytu od innego moto np. gr500, ale dwa otwory mocujace są w innej płaszczyźnie.
Teraz właściwe pytanie, czy po cięciu nie zostaną jakieś dziury?
Rurka napewno jest pusta. Wydaje mi się, że uchwyt jest wygięty z jednej rury, a stelaż jest dospawany i odcinając go uchwyt powinien zostać nienaruszony, no chyba, że spaw wytopił dziure pod spodem. Pózniej postaram się zamieścić zdjęcie jak to wygląda i co o tym sądzicie.
uciąć w tych miejscach i oszlifować, ciekawe, czy rurka nie jest przepalona spawem. Chyba, że ktoś wie od czego mógłby pasować uchwyt, bo mocowania się różnią niż np. w gb street'cie.
Ostatnio zmieniony pt 04 sty, 2013 przez cipex123, łącznie zmieniany 1 raz.
Będzie pasować w takim razie. Nie rozumiem jak możesz mieć przełożenie 23/17, teoretycznie nie powinny się nawet dotykać, chyba że jest tam inny rozstaw zębów, ale nawet jeśli to nie sprawi Ci to żadnej różnicy w jeździe, bo przełożenia i tak zostają takie same (23/17=27/20)
Panowie mam mały problem z moim mondo. Nie mam pojęcia czemu ale czasem cieknie z niego paliwo z gaźnika (z tego wężyka co idzie na dół). Nie leci cały czas tylko czasem (z raz na miesiąc) choć gdystało sie to 1 raz troooche tego paliwa uleciało. teraz to sie dzieje może z raz na miesiąc, ale jak odpale i troche podeptam to problem znika. Tak ma być?
Zawiesił Ci się pływak. Rozbierz go, podegnij blaszkę, aby był nieco wyżej i powinno być okej.
"Z religiÂą czy bez, dobrzy ludzie bĂŞdÂą postĂŞpowaĂŚ dobrze, a Âźli – Âźle, ale zÂłe postĂŞpowanie dobrych ludzi jest zasÂługÂą religii." - Steven Weinberg