CoJaJadeO_o, dobrze że nie obsrałeś siedzenia...
ja pierwszy tydzień latałem bez żadnych kwitów, potem często sie zdarzało że zostawiałem dokumenty w domu nawet jak gdzieś dalej jechałem, a ostatni rok bez ubezpieczenia i jakoś nie srałem po majtach, tylko jak drogówke mijałem to troche zwalniałem bo serce zaczynało troche szybciej bić
Ja jeździłem już w 6kl podstawówki moto, oczywiście bez karty bo dopiero od końca 1gim miałem no ale potem karta była to już jeździłem z uprawnieniami Teraz często zapominam dokumentów i karty
Ostatnio zmieniony śr 24 paź, 2012 przez Szczepan, łącznie zmieniany 1 raz.
I tak będziecie musieli wymienić kartę motorowerową na prawo jazdy kat.AM ze względu na to że nawet te osoby które posiadają prawo jazdy nie ważne jakiej kategorii,czy to kartę motorowerową będą zmuszeni do jego wymiany pod rygorem utraty ważności dokumentu.Terminy wymiany będą podawane przez odpowiednie organy administracji rządowej.Jeżeli ktoś twierdzi że się mylę to proszę zapamiętać tę post.
No chyba ich poje*ało. Osobiście to wali mnie to, nic nie wymieniam. Gdy mnie złapią to powiem że nie wiedziałem, a dokument posiadam jedynie taki, mogę im powiedzieć że wymienię, choć i tak raczej tego nie uczynię.
1. Każdy, kto ukończył 14 rok życia i posiada kartę motorowerową, będzie mógł złożyć w Starostwie wniosek o wydanie uprawnień AM. Wcześniej konieczne będzie udanie się do lekarza po zaświadczenie o braku przeciwwskazań do prowadzenia pojazdów. Koszt około 100 PLN. Należy tego dokonać przed upływem 18 roku życia.
Jeśli tego nie zrobię przed ukończeniem 18 lat to karta straci ważnośc?