• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Am6

Czyli to co ma wpływ na osiągi.
Awatar użytkownika
Kebab_Karim
Weteran
Weteran

Am6

Postautor: Kebab_Karim » ndz 09 gru, 2012

Co myślicie, o założeniu silniczka minarelli AM6 do mojego Chińczyka ?? czy byłoby dużo roboty przy przeróbkach ??
Wszyscy majÂą prawo do szczĂŞÂścia ale nie wszyscy majÂą szczĂŞÂście do prawa :D

michau_ek
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Re: Am6

Postautor: michau_ek » ndz 09 gru, 2012

głupota moim zdaniem, możesz kupić 110cc mieć moc tą samą, nic nie przerabiać, za 700 zł dostajesz nowy silnik, a takie am6 za 700 zł też kupisz, lecz dolicz 500 na osprzet (cala elektryka,gaznik,tlumik,chlodnica,) i przerabianie. do tego spalanie 3x wieksze niz w 110cc

co do przeróbek jakie trzeba wykonać:
mocowanie silnika, mocowanie chlodnicy, mocowanie tlumika, opcjonalnie mocowanie dozownika.

slaw1
Amator
Amator

Postautor: slaw1 » ndz 09 gru, 2012

Silnik 110 ma prawie tą samą moc co 72 noo może trochę mocniejszy, silnik AM6 to dobry nawet pomysł, silnik kupisz już po niżej 400 zł i tylko co musisz kupić to chłodnica gaźnik jak nie bedzie i układ wydechowy lub przerobić swój, tylko te spalanie jak byś jeździł wolno to wiadmo mało by palił ale pewnie tak byś nie jeździł ;P sam zamierzałem zamontować silnik z Hondy MBX.

Awatar użytkownika
EDEKNWZ
Weteran
Weteran

Postautor: EDEKNWZ » ndz 09 gru, 2012

Między 72cc jest wielka różnica.
A tłumik będzie ciężko zrobić bo to 2 suw a tam tłumik jest bardzo ważny.
:p

michau_ek
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: michau_ek » ndz 09 gru, 2012

przerobić swój układ wydechowy? OH GOD WHY
wiesz co to strojenie? wiesz w ogóle jak działa silnik 2 suwowy?

nie żebym był jakimś znawcą ale takie podstawy....

Awatar użytkownika
carlos
Weteran
Weteran

Postautor: carlos » ndz 09 gru, 2012

Moc AM6 seryjnego jest taka sama jak 110cc :D zmienisz gaźnik albo wydech i jest przepaść.
Delikatny porting można zrobić :D czy coś tam :D. Kumpel z am6 na chińskim cylindrze za 200zł wycisnął 19,7 konia :D
Zumico GR500 swap Cagiva Mito 125 ---> Suzuki GS500

Awatar użytkownika
Kebab_Karim
Weteran
Weteran

Postautor: Kebab_Karim » ndz 09 gru, 2012

Chyba skuszę się na to AM6 :) pzynajmniej nie będzie problemu z policją w razie czego :) O ewentualnych postępach będę informował ;) narazie szukam silnika i osprzętu :)
Wszyscy majÂą prawo do szczĂŞÂścia ale nie wszyscy majÂą szczĂŞÂście do prawa :D

Awatar użytkownika
Pawlos312
Weteran
Weteran

Postautor: Pawlos312 » ndz 09 gru, 2012

Jak masz AM6, kupujesz china "90", dobry tłok do tego, wydech, może porting cylka jeszcze i masz całkiem spoko maszynkę, co wbrew stereotypom aż tak dużo nie pali (wiadomo, że nie tak jak 4t).
Obrazek

Awatar użytkownika
qater
Specjalista
Specjalista

Postautor: qater » ndz 09 gru, 2012

No wiesz wbrew pozorom może jest to dobry pomysł ale nie wiem czy sie to opłaca, cena tego wszystkiego jest równa przerobieniu 125 na 140 a jest duza różnica w spalaniu, żywotności i nie trzeba przerabiac ramy tylko wzmocnić. Według mnie nie ma to sensu ale to tylko moje zdanie :D
JeÂśli pomogÂłem i chcesz siĂŞ odwdziĂŞczyĂŚ postaw piwko :D

slaw1
Amator
Amator

Postautor: slaw1 » ndz 09 gru, 2012

hahah teraz dowaliłeś michaue_ek nie znam zasady działania 2 suwa rozbierałem dużo silników 2T i szczerze wole taki silnik jest o wiele łatwiejszy w eksploatacji. A co do spalania my tak piszemy bo dużo palą my jeździmy motorkami co pala ok 3 l, posiadacze jednośladów z silnikiem AM6 jakoś nie narzekają na spalanie. Ale to jest moje zdanie tylko że ja się nie znam.

Awatar użytkownika
BeNeK
Stały Bywalec
Stały Bywalec
Kontaktowanie:

Postautor: BeNeK » ndz 09 gru, 2012

slaw1, bo głównie każdy pojazd kupuje pod siebie i patrzy czy mniej więcej będzie wyrabiał na benzynę?

według mnie zgadzam się z kolegą qater,
Motocykl - uzaleÂżnia, pochÂłania czas i pieniÂądze, a czasem i nawet jest waÂżniejszy niÂż wÂłasna kobieta...

Pozdrawiam BeNeK
Lewa !!

michau_ek
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: michau_ek » pn 10 gru, 2012

slaw1 pisze:hahah teraz dowaliłeś michaue_ek nie znam zasady działania 2 suwa rozbierałem dużo silników 2T i szczerze wole taki silnik jest o wiele łatwiejszy w eksploatacji. A co do spalania my tak piszemy bo dużo palą my jeździmy motorkami co pala ok 3 l, posiadacze jednośladów z silnikiem AM6 jakoś nie narzekają na spalanie. Ale to jest moje zdanie tylko że ja się nie znam.

jeśli chcesz przerabiać tłumik od 4t aby pasował do 2t to chyba miałeś do czynienia tylko z silnikami od motorynek. takie moje zdanie. Mam 2ch bliskich kumpli na motorkach z am6 i derbi, ten z am6 nie narzeka, bo co 2dni dolewa sobie 6 litrów (jak jest sezon oczywiscie) i idzie pojezdzic z nami, no wiadomo jak ojciec bogatszy to co bedzie zalowal synowi troche benzyny i oleju (6 butelek castrola zeszlo w poprzedni sezon, po 45 zł butelka? ) gorzej z 2gim kolegą, któremu nikt benzyny nie kupuje co tydzien, musi sam płacic (zreszta jak ja) i nie zawsze wyglada to kolorowo.

Autorowi tematu życze powodzenia, niech zmienia silnik, opiszesz później czy było warto :)

Awatar użytkownika
Pawlos312
Weteran
Weteran

Postautor: Pawlos312 » pn 10 gru, 2012

Moim zdaniem to kup jakiś silnik 110 lub coś ten teges, lub sprzedaj to w cholerę i kup coś markowego. "Z gówna tortu nie urzeźbisz".
Obrazek

michau_ek
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: michau_ek » pn 10 gru, 2012

Pawlos312 pisze:o. "Z gówna tortu nie urzeźbisz".

<okok>

Awatar użytkownika
BeNeK
Stały Bywalec
Stały Bywalec
Kontaktowanie:

Postautor: BeNeK » pn 10 gru, 2012

Pawlos312, co by nie <troll>
Motocykl - uzaleÂżnia, pochÂłania czas i pieniÂądze, a czasem i nawet jest waÂżniejszy niÂż wÂłasna kobieta...

Pozdrawiam BeNeK

Lewa !!

Wróć do „Mechaniczne”