• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Taniutkie lecz niezbyt pewne silniki?

Rozmowy o motoryzacji.
michau_ek
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Taniutkie lecz niezbyt pewne silniki?

Postautor: michau_ek » czw 22 lis, 2012

Elo, ktoś na forum wrzucił link do silnika http://tablica.pl/oferta/silnik-250-now ... a9c0e;r:;s: cena 600 zł za nową 250tke? no to chwytam za telefon, już chce dzwonić, pisac kumplowi o takiej okazji, planować jak rame przerobić... no to dodzwoniłem się, pytam o to czy można dokupić gaźnik,króciec ,moduł itp no to ku mojemu zaskoczeniu dowiaduje się, że wszystko dostane w gratisie - myśle sobie super.... pytam dlaczego tak tanio wszystko ? - silniki są z 2011 roku a mamy nowe z 2012 i chcemy się pozbyć tych, bo do producenta nie odeślemy tego, bo dużo stracimy - kolejne super, już jestem zdecydowany brac silnik i pytam o wysyłke - pobranie jest możliwe? nie nie jest możliwe ? jest możliwość wystawienia na allegro ? nie, bo mamy wystawione te same silniki z 2012 roku w cenie 1600 zł i to by było dziwne, ale mi chodzi tylko o potwierdzenie aby pieniędzy nie wysływać w ciemno - szef na takie coś nie pozwoli - jedynie wysyłka pieniędzy na konto... powiedziałem, że dam znać później. koniec rozmowy.

i teraz mnie to męczy - do odbioru mam 450 km a pieniądze w ciemno troche się boje wysyłać bo jakby nie patrzec to było by 650 zł. Mial ktoś kontakt z tym sprzedawcą ? Ktoś ma bliżej niż ja aby sprawdzić te silniki? a może ktoś już kupił i jest zadowolony? ;)

@ przeglądam ogłoszenia tego użytkownika.. telefon wszedzie ten sam podany a 4 inne imienia - wtf? miejsce też to samo lecz dokładnego adresu nie ma.. troche mi to śmierdzi ale zależy mi na takiej taniej 250tce :P
Ostatnio zmieniony czw 22 lis, 2012 przez michau_ek, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Olo
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Re: Taniutkie lecz niezbyt pewne silniki?

Postautor: Olo » czw 22 lis, 2012

Żebyś się nie przeliczył <stres> w tym co napisałeś tak yebie przekrętami i cwaniactwem że brak słów <uoee>
Zastanów się co komu zależy jak wysłać jak Ty i tak płacisz za przesyłkę?
Zadzwoń po ten numer i po poproś za każdym razem o inną osobę <troll> może z innych ogłoszeń wyślą za pobraniem <lol2>
http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Zipp/Shock/109607
Obrazek[/URL]
Motocykl jest bogiem,
prêdkoœÌ na³ogiem
Pal gumĂŞ i szalej,
nie myÂśl co dalej

michau_ek
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: michau_ek » czw 22 lis, 2012

no właśnie też sie zastanawiam, co zależy... kurde, dobrze by było aby ktoś potwierdził uczciwość tej osoby, wtedy bym zamawiał bez zastanowienia :)

niech ktos zainteresowany zadzwoni i spróbuje się umówic na odbiór osobisty (nie ma nic do ukrycia - nie robi problemu..) mi niestety skończyły się pieniądze na telefonie no i typ już słyszał mój głos ;)

Awatar użytkownika
BeNeK
Stały Bywalec
Stały Bywalec
Kontaktowanie:

Postautor: BeNeK » czw 22 lis, 2012

jutro może bym ci tyrknął z zastrzeżonego...

Na mój nos ten silnik tak śmierdzi razem z tą transakcją, że czuje u siebie w pokoju...
600zł za nowy silnik z osprzętem to można ale chyba pusty w środku...
Za uja nawet żeby była mega promocja to nikt od tak nie schodzi z 1600 na 600 bez jaj...
1300-1400 po przecenie bo starsze i leżą no ok ale roczny silnik nowy z przeceną 1000zł? samo to już yebie na odległość nie mówiąc o innych sprawach... śmierdzi mi tu fikcyjnymi danymi osobowymi i pewnie zmiennym IP :P

Kolego wiem, że jesteś najarany na ten silnik ale ja bym raczej nie ryzykował... zbyt wiele można stracić... Tylko, że kto nie ryzykuje nie zyskuje... Ale to już twoja decyzja... Jutro jak nie zapomnę i twoja prośba będzie aktualna to tyrknę jutro po południu ;)
Motocykl - uzaleÂżnia, pochÂłania czas i pieniÂądze, a czasem i nawet jest waÂżniejszy niÂż wÂłasna kobieta...

Pozdrawiam BeNeK
Lewa !!

Awatar użytkownika
n0r3k
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: n0r3k » pt 23 lis, 2012

Bardzo to je*** gnojem i nawet sie w to nie pchaj. zapamiętajcie sobie jedno, zakupy na Tablicy TYLKO Z ODBIOREM OSOBISTYM ! tam nie panuje żeden regulamin, więc można ludzi trzaskać jak się da, bez żadnych konsekwencji. sam przy kupnie telefonu spowodowałem usunięcie około 10 kont, z których ludzie próbowali wymusić hajs, bo tylko wpłata z góry na konto, a jak zacząłem być bardziej dociekliwy, to konta znikały. nie polecam zakupów na tablicy, to nie allegro, tu nie ma regulaminu, więc tylko odbiór osobisty. zapamietajcie, TO SĄ OGŁOSZENIA, A NIE AUKCJE !!!
OGAR 900 R > NSR 125 > CBR 600 F3 :)

adrol

Postautor: adrol » pt 23 lis, 2012

Poszukaj czy na allegro gdzieś ten numer się nie pojawia.
Koleś mówi z głową, bo ja się kilka razy nadziałem, że wysłałem i ktoś nie odebrał, a to jest w takim przypadku 100zł w plecy (przesyłka w dwie strony) ale warto jego tożsamość jakoś uwiarygodnić, np. przez pokazanie swojego konta na allegro.

Awatar użytkownika
Lunatyk^
Weteran
Weteran

Postautor: Lunatyk^ » pt 23 lis, 2012

Dziwna sprawa,typ mieszka 90km ode mnie :|

michau_ek
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: michau_ek » pt 23 lis, 2012

Kolega tam dzwonił, typ mówił że jest możliwość wysyłki "płowa na konto" polowa pobranie. Ja wpadłem na pomysł aby wysłać 50 zł na wysyłke a reszte przy odbiorze - 50 zł mógłbym zaryzykowac jak miałbym taki silnik kupić:) ale typ nie odbiera - jutro przedzwonie jeszcze raz

Awatar użytkownika
n0r3k
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: n0r3k » pt 23 lis, 2012

michau_ek, poproś przynajmniej żeby ci wysłał kilka innych zdjęć, założe się że będzie sie jakoś tłumaczył albo wrzuci zdjęcia z neta ;) ja obstawiam że na 100% oszust, ktos glupi wysle mu hajs i gosciu jest 600zł do przodu a ten oszukany może go połechtać w dzyndzołek bo regulamin tablica.pl wyraźnie mówi że są to jedynie ogłoszenia, preferowany jest odbiór osobisty a serwis nie ponosi zadnych konsekwencji związanych z wysyłkami itp.
zresztą jak kupowałem telefon, tez mialem super okazje ale napisałem do tablica.pl czy w razie czego mogę mu coś zrobić, odpisali żeby odebrać osobiście, bo jak wpłace hajs a on mi nie wyśle to i tak nic mu nie zrobie, bo nie wiąże nas żadna umowa.
OGAR 900 R > NSR 125 > CBR 600 F3 :)

michau_ek
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: michau_ek » sob 24 lis, 2012

no to dziś się dodzwoniłem - pytałem o wysyłke pobraniową (po uprzednim zapłaceniu za nią) nie ma możliwości, pytam dlaczego? no bo szef nie pozwoli... prosze o numer do szefa, ok zaraz wyśle panu smsa z numerem. mija 30 minut dzwonie drugi raz, pytam czy pan wyśle numer i czy może mi wyslać zdjęcia na mail (napisałem na tablicy mu), na poczetek zaczal sie wykręcać a później nagle znajdą się jakieś, wyśle mi na tablice. Numer miałem otrzymać jakieś 20 min temu i nic - czyli chyba nie warto się napalać.

Jeśli jednak ktoś ma blisko do Wałcza i mógłby to dla mnie zrobić i umówić się z typem na odbiór czy oględziny chociaż... byłbym wdzięczny :)

Awatar użytkownika
EDEKNWZ
Weteran
Weteran

Postautor: EDEKNWZ » sob 24 lis, 2012

michau_ek, zobacz znalazłem dwa silniki ten twój i inny http://tablica.pl/oferta/silnik-250-now ... a9c0e;r:;s: i http://tablica.pl/oferta/silnik-quad-25 ... 1QUAW.html i numer jest taki sam i miejscowość tylko imiona są inne

michau_ek
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: michau_ek » sob 24 lis, 2012

przeczytaj dokładnie 1szy post :P

Awatar użytkownika
EDEKNWZ
Weteran
Weteran

Postautor: EDEKNWZ » sob 24 lis, 2012

sory nie zauważyłem :p

Awatar użytkownika
Bubles
Weteran
Weteran

Postautor: Bubles » wt 27 lis, 2012

michau_ek, Słuchaj... Do wałcza? To mogłeś od razu do mnie walić.

Mam jakieś 35km do wałcza. 2 tygodnie temu byłem nawet w delfinie, na basenie :D

Ale do rzeczy. Jak możesz to weź mi z 10zł pożycz na paliwo. To Ci pojadę i sprawdzę ten silnik.

Ale zadzwoń do typów i spytaj się, czy w ogóle dadzą Ci adres i czy jest możliwość obejrzenia osobiście. Jak będą sprawiać problemy, to na pewno lecą sobie w ch*ja. A jak dadzą adres i wsio, to Ci to sprawdzę xd

michau_ek
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: michau_ek » wt 27 lis, 2012

tylko jest jeden problem... znikneły wszystkie aukcje na tablicy. no trudno :/
Ostatnio zmieniony wt 27 lis, 2012 przez michau_ek, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Moto-topic”