Zbierałem się i zbierałem do napisania tego tematu, aż się w końcu zebrałem
No, więc chciałbym Wam przedstawić mój motorek na którym już śmigam ponad rok. Jest to Kinroad XT50GY, można powiedzieć, że brat Yamasaki/Hyosung xrx. Praktycznie wszystkie części do niego pasują od nich, a od niego do nich. Masa części pasuje również od rometa. Kupiłem go w sierpniu tamtego roku. Cóż tam, koniec zbędnego pierdykania. Z początku było trochę pierdzielenia, ale teraz jest już bezawaryjny, wszystko zrobione.
Cóż takiego w nim zrobiłem? Otóż kupiony był z silnikiem 110ccm.
-Wymieniony silnik na 125, w czerwcu tego roku.
-Ręcznie przerabiana zębatka 38z, wcześniej siedziało 58z.
-Świeca, fajka NGK.
-Malowanie plastików, ramy.
-Gumy na przodzie ProGrip.
-Handbary żółte.
-Nowy łańcuch.
-Nowe tylnie koło, miałem problem z dokupieniem, ponieważ był kupiony z rozwalonym. Wcześniej siedziało w nim koło od Yamahy DT 80, teraz od Hyosung'a xrx 125.
-Wzmocnione mocowania silnika.
-Podwyższone siadło.
-Opona przód Michelin, tył jakaś Made in Japan. Kupione po okazyjnej cenie.
-Większy gaźnik
I wiele, wiele innych rzeczy o których zapomniałem
Na razie dam tylko cztery fotki, robione jakiś miesiąc temu.
Ogólnie, to wygląda tak jak na fotkach, siadło jest jedynie trochę wyżej - dzisiaj robiłem.
W planach mam jeszcze zamiar zrobić film jak go robiłem od początku, miałem już gotowy, lecz pół roku temu miałem formata i film mi się niestety nie zapisał, zdjęcia są, ale nie mam chęci
Może niedługo zrobie. Jak już wcześniej wspomniałem - nic nie stuka, nic nie puka. Jeździ się świetnie i bezawaryjnie. Prędkość jaką osiągnąłem na prostej drodze, to coś ponad 100km/h.
Jak ktoś ma jakieś pytania, propozycje, to pisać.
Jeżeli ktoś również jest chętny, to motorek do sprzedania. 125 zarejestrowany na 50.
W razie pytań dot. motorku bądź kupna, walcie na gg bądź skype
GG; 15678279

Bo troszkę bardziej mi już opadają, obniżają się z 10-15cm.