Witam mam silnik 110cc i dzisiaj chciałem odpalić, gaśnie na niskich obrotach, dmucha z odmy i jak odkręciłem korek od wlewu oleju to aż rękę odrzuca . Co to może być proszę o pomoc.
Uszczelka powinna pomóż bo mam już dość tych chińskich gówien 3 sinik 110cc mi padł Dzisiaj przejadę się po uszczelkę mam nadzieje że pomoże.
Temat do zamknięcia .
Ostatnio zmieniony wt 28 sie, 2012 przez Krystias13, łącznie zmieniany 1 raz.
moc minimalnie stracił ale do 85 km/h (licznikowo) się rozpędza ale bardzo dmucha aż rękę odrzuca, u kolegi minimalnie dmucha i śrubka od mieszanki musi być wykręcona bo inaczej na wolnych nie chce chodzić.
Ostatnio zmieniony wt 28 sie, 2012 przez Krystias13, łącznie zmieniany 1 raz.
zawory pewnie są dobre bo przejechałem tylko 2 tyś km ale warto sprawdzić. Jak jestem w temacie silników 110cc to mam stary silnik tylko nie wiem co jest w nim grane, to znaczy że pewnego dnia sobie jechałem i wypalił mi się zawór wydechowy, kupiłem nową głowicę i nadal nie chce chodzić rozrząd ustawiany milion razy cylinder wraz z tłokiem zmieniałem na nowe i dalej to samo oto filmik http://www.youtube.com/watch?v=MFrHwxPApHc&feature=plcp
Ostatnio zmieniony wt 28 sie, 2012 przez Krystias13, łącznie zmieniany 3 razy.
Kurde to ze dmucha to normalne przeciez..co wy pleciecie za glupoty uszczelke zmienic?? po co? bierze olej? dymi z wydechu? jesli nie to bez sens.Ja tu widze zabrudzony gaznik i jego wina najpewniej zasralo dysze jakims syfem i dlatego nie trzyma wolnych...
Ale zależy czym wali z tej odmy, przecież to nie jest bez powodu, po nagrzaniu mogą opary z oleju ulatniać się ale jak kopci na zimnym to du** z czegoś.
dam8971, na zimno czy cieplo bedzie dmuchac bo masz cisnienie w silniku po to jest odma zeby nie wyjebalo uszczelek.A kolega nie zaznaczyl ze leci mu gdziekolwiek dym wiec pewnie go nie ma
Wiem po co jest odma i wiem ze jest ciśnienie i wiem ze dmucha oparami. aa jak dymem to chój trafił albo uszczelkę albo pierścionki, ale niech gaźnik wyczyści i sprawdzi kolor świecy