zakropkuj "bluzgi"
! //speeder

! //speeder
n0r3k pisze:cysta, ja bym chciał kupić kawe er5 za pół roku na 17ste uro, polatac rok nielegalnie, zrobic a2 i potem juz na legalu... ale tata na 500cc sie nie zgodzi bo toż to szatan przecie... więc moze skusze sie na nsr która osiągami aż tak bardzo od 500cc nie odbiega, a jak powiem tacie ze 125cc to powie ok, wkoncu w ogarze tez mialem niby 125.. spalanie to trudna sprawa, bo te 6-7 litrów to w ch** dużo.. ale myśle ze jeśli zrezygnował bym z innych przyjemności to wyrobił bym a wache, bo zadna przyjemność nie będzie się równać z jazdą na nsr

n0r3k pisze:ja bym chciał kupić kawe er5 za pół roku na 17ste uro

obliczałem to w przypadku er5 bo to jedyny z tej trójki ''pińćsetek" który mi sie podoba. er5 ma moc 37kW a na a2 trzeba 35kW więc nie problem to zdławić, ew załatwić to w inny sposób
a dopuszczalne jest 0,2kW/kg
a 500cc która ma 50KM i spala pewnie mniej niz nsr nadal pozostaje ''pięćsetką'' więc rodzicom sie tego nie wytłumaczy...

odd9 pisze:cysta, CB 500, ER5 legalnie na A2 nie zarejestrujesz, zaduzy stosunek mocy do masy, chyba że byś się pobawił w dławienie silnika, to tak. GS500 idealnie się mieści w A2, wiem bo sam obliczałem i planuje jego zakup w przyszłości
) to już z 500 nie jestem tak pewny.

, ale jak się przyciśnie to i nawet 6l, a w nsr co najmniej 6l trzeba liczyć
.
.
.

Marcin 205 pisze:Ja z tych co jeździłem, to mogę polecić Yamahę YBR 125. Nie bierz żadnego chinola, bo to strach na tym jeździć.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości