• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Takie tam o jeżdżeniu

Rozmowy o motoryzacji.
Awatar użytkownika
Yautja
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Otrzymał podziękowań: razy
Kontaktowanie:

Takie tam o jeżdżeniu

Postautor: Yautja » pn 13 sie, 2012

W pewnym temacie robi się OT więc postanowiłem założyć nowy.No to pytam i słucham jak u was z jeżdżeniem?U mnie parę lat temu to była spora ekipa,wszyscy oprócz mnie mieli skutery ale i tak było zaj... fajnie.A teraz to muszę sam jeździć.W sumie to wogóle nie jeżdżę ,bo sprzęt niesprawny.Ale zrobi się :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Olo
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Re: Takie tam o jeżdżeniu

Postautor: Olo » pn 13 sie, 2012

W co piątek zbierało się forum łódzkich skuterów. Na spotkanie przyjeżdżało po ok. 20 maszyn. Ustalaliśmy miejsce w które pojedziemy. Jak na jakieś dłuższe wypady to kilka dni wcześniej ustalaliśmy na forum i jechaliśmy. Co czwartek zbierają się łódzcy motocykliści, raz jak byłem to było 80 maszyn. Z nimi to raczej po mieście jeżdżę, bo poza miastem to troszkę są szybsi :D Na jakieś dłuższe wycieczki to jeżdżę z kolegą, który ma yamahę xj600s.
http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Zipp/Shock/109607
Obrazek[/URL]
Motocykl jest bogiem,
prêdkoœÌ na³ogiem
Pal gumĂŞ i szalej,
nie myÂśl co dalej

Awatar użytkownika
BeNeK
Stały Bywalec
Stały Bywalec
Kontaktowanie:

Postautor: BeNeK » pn 13 sie, 2012

same simsonki i sracze

http://img196.imageshack.us/img196/2614/fota060.jpg
Obrazek

:D

bez prawka jak jechałem dalej to w ekipie skuterów po podkarpackich szczytach nieraz dochodziło do astronomicznych 20km/h <facepalm> a tak to jeżdżę sam bo mam w... taką jazdę... miałem kumpla co miał hondę nsr... ale jak usłyszał, że na A1 ten motor się nie kwalifikuje bo ma trochę więcej Kw to od razu sprzedał -.-

a tak to mam dalszego kumpla PeMo którego niektórzy znali z innego forum co ma hondę cbr i to by było na tyle...
Motocykl - uzaleÂżnia, pochÂłania czas i pieniÂądze, a czasem i nawet jest waÂżniejszy niÂż wÂłasna kobieta...

Pozdrawiam BeNeK
Lewa !!

to&owo
Junior Administrator
Junior Administrator
Pojazd: Ogar 900
Podziękował : razy
Otrzymał podziękowań: razy

Postautor: to&owo » pn 13 sie, 2012

ja jeżdżę sam .
dlaczego ?
bo mam kosmiczne tempo 35 km /h xD tak lubie a reszcie się nie podoba to nara.
a poza tym lubie poszaleć na zakrętach itd. a z ekipą to siara ,ja domykam szafę ,a oni hamuja ,bo ograniczenie do 40... masakra

Awatar użytkownika
n0r3k
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: n0r3k » pn 13 sie, 2012

pierwsze miesiące na ogarze - była ekipa, 3-4 chinole ( jeden z ich właścieli już nie zyje, na skuterze zginął :( ) jeden rox, gilera dna, czasem wiadomo był ktos inny, kogos nie było, z róznymi odobami sie jezdziło :) potem troche jezdziłem z kumplem z kalsy, miał wtedy malaguti f10 bodajże.
potem poznałem na konkurencyjnym forum kumpla, wtedy miał jeszcze ogara. on miał kumpla na ogarze, i troche jezdzilimy. potem sie troche zmieniało, ale ogolnie było nas tam 6-7. były cbrki, nsrki, yzf125, rox, tzr, ogar 900, zipp i różne. potem kumpel z klasy kupił red rose 50 a drui kumpel ogara 900 :) i to była bdb ekipa, niedługo ogary zamienimy na cbrki. i teraz przewaznie jezdzilismy we 3, czasem wlasnie kumpel na aeroxie itp. ogólnie to zawsze było tak ze były grupy po 2-3 moto i sie złaczaliśmy :D
trudne do zrozumienia, bo dużo tego było, i jest, ale ogólnie zawsze jest z kim polatać :D
OGAR 900 R > NSR 125 > CBR 600 F3 :)

Awatar użytkownika
Bumek
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: Bumek » pn 13 sie, 2012

u mnie to w tamtym roku bylo nawet, czoperek 150, malaguti madison 125, losiek 72 x2 ale od madisona i czopera porobili prawka, kumpel na losku dostal zakaz na pol roku a 2 sprzedaje loska ;/ chociaz teraz kolega z klasy kupil sobie ogara 200 i z nim smigam ;]
Obrazek

Awatar użytkownika
Szczepan
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Postautor: Szczepan » wt 14 sie, 2012

Ja śmigałem zawsze z kolega na GB i drugim co miał roxa (teraz roxa nie ma bo miał wypadek i kupił sende). Codziennie się gdzieś jechało, a potem ten od GB znalazł dziewczynę to ona pozwala mu tylko do niej motorem przyjeżdżać <facepalm>,a ten od sendy jest gotowy zawsze i o każdej porze :D

Awatar użytkownika
Lukas995
Zasłużony
Zasłużony

Postautor: Lukas995 » wt 14 sie, 2012

U mnie jest kilku kumpli co mają skuty i inne wozidełka
tj nsr 125 romet 717 aprilia sr X3 simek s51 mini crossy x2 piaggio kymco keeway ..

nie ma źle :)

michau_ek
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: michau_ek » wt 14 sie, 2012

No to ja też mam fajna ekipe - na codzień Yamaha dt + derbi senda (2ch kumpli z gimnazjum, jeden z poprzedniej klasy) + starszy kolega piaggio x9 125 i to jest tak, że tylko jak jest motor sprawny to każdy gdzieś śmiga.. dalej mam kolege na simsonie, chodził ze mną do klasy, zawsze się spotykamy jak jezdzimy.. tylko problem jest taki ze jego simson nie jezdzi xD i dlatego nie zapisałem go /\ no i kolega boi sie simsonkiem wyjechac dalej niz 1km od domu bo zazwyczaj pcha :D

inne maszyny z okolicy z którymi czasami smigam:
aprilia rs 125,
peugeot speedfight 3
pare chinczyków typu coliber

Awatar użytkownika
Bumek
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: Bumek » wt 14 sie, 2012

michau_ek pisze: no i kolega boi sie simsonkiem wyjechac dalej niz 1km od domu bo zazwyczaj pcha :D

a mowia ze markowe lepsze od chinskiego ;pp

ja zapomnialem dodac ze jezdze tez czasem z kolega co ma simka ale on troche taki <glupek> xd
Ostatnio zmieniony wt 14 sie, 2012 przez Bumek, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Awatar użytkownika
przem961
Praktykant
Praktykant

Postautor: przem961 » wt 14 sie, 2012

U mnie niestety z fajnym towarzystwem ciężko pojeździć :/ Jakoś z rejonów Białej ciężko zebrać fanów mopedów... Ale jakąś ekipę mam... Barton Flex, kingway coliber... Ostatnio narobiło się dużo skuterów, ale jeden boi się wyjechać 3 km od domu a drugi pierdzi w miejscu 45-50 km/h... Ostatnio jeżdżę sam, sam ustalam tempo i jest git nie muszę się męczyć z colibrem 45 km/h <rotfl>

No a od 1 września z z kolega na bartonie flexsie będziemy będzać po 40 km x2 dziennie do szkoły <lol> Już się nie mogę doczekać jak po 6 będę budził całą okolicę, odpalając ogra, bo lekcje mam na 7:15 <rotfl>

Ps: Jak by ktoś z okolic Białej Podlaskiej chciał popędzać to niech pisze :]
Ostatnio zmieniony wt 14 sie, 2012 przez przem961, łącznie zmieniany 2 razy.

Wróć do „Moto-topic”