• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Co odpowiadać na komentarze?

Rozmowy o wszystkim innym niż motoryzacja.
Awatar użytkownika
ZiomeK
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Co odpowiadać na komentarze?

Postautor: ZiomeK » pt 14 sty, 2011

Podobnież tu się posty nie nabijają, więc myślę, że userzy się nie pogniewają za temat. Wracając do niego - jak sobie radzić na zgryźliwe komentarze typu: 'bralem i bede bral na starce tego zlomka (ferro) pod kazda gore na starcie ,po czasie wyprzedzal mnie kolega tym czyms ale wielki mol jest silnik,kiedy wlozylem 17z on moze jedynie moje spaliny wochac ;] to ma kopa??? ty chyba nie widziales mojego simsona s51 bez przerobki orginal biore cie na stracie i wszedzie indziej nie masz szans za szybko zapierdalam juz z ta 17z hhahahahha' ?
"Z religiÂą czy bez, dobrzy ludzie bĂŞdÂą postĂŞpowaĂŚ dobrze, a Âźli – Âźle, ale zÂłe postĂŞpowanie dobrych ludzi jest zasÂługÂą religii." - Steven Weinberg

Awatar użytkownika
Yautja
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Otrzymał podziękowań: razy
Kontaktowanie:

Re: Co odpowiadać na komentarze?

Postautor: Yautja » pt 14 sty, 2011

Po pierwsze-niech nie porównują 2t do 4t nawet z ta samą pojemnością, bo to nie ma sensu.Widać ,że się nie znają....
Obrazek

Awatar użytkownika
GrzesQ
Weteran
Weteran
Kontaktowanie:

Postautor: GrzesQ » pt 14 sty, 2011

Ziom97, panuj trochę nad słowami ;)

Moja rada: Nie bierz udziału w wyścigach ;)
Wiem, co to za ból, rodzice kupili japoński skuter, a dzieciaki szpanują, i drwią z tych co mają chińskie sprzęty.
Może to mało wiarygodne ale kolega Michał, objechał Shockiem Aerox'a, po niezłym tuningu...

I koniec wyśmiewania się że chiński sprzęt to g*wno ;)

Awatar użytkownika
ZiomeK
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Weź mu to wytłumacz. Ja gostkowi odpowiedziałem tak: 'simson nie ma lat 3 czy tam 8. Stary sprzęt, ale nie powie nikt, że zły. I ja też tak nie powiem. Nie sztuką jest brać dwusuwem czterosuwa. 2T ma mniej części ruchomych. Ty możesz sobie pieprzyć co chcesz, masz rację, nie widziałem Twojego 'simsona s51 bez przerobki orginal'. Możliwe, że mnie weźmiesz i tyle. Ale ja nie będę robił w nim remontu przez najbliższe 10.000km. Nie planuję przynajmniej. Nie chcę się kłócić. A Ty chyba bardzo tego chcesz. Mi Ferro pasuje.' Może być? :D
Dzięki, że mnie rozumiecie =)
"Z religiÂą czy bez, dobrzy ludzie bĂŞdÂą postĂŞpowaĂŚ dobrze, a Âźli – Âźle, ale zÂłe postĂŞpowanie dobrych ludzi jest zasÂługÂą religii." - Steven Weinberg

Awatar użytkownika
Yautja
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontaktowanie:

Postautor: Yautja » pt 14 sty, 2011

Każdy jeździ na tym na co go stać,jak to było w pewnej piosence...a najważniejsze, że właściciel jest zadowolony
Ziom,mądrze przemyślane,
Ostatnio zmieniony pt 14 sty, 2011 przez Yautja, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
ZiomeK
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Też tak myślę. Mi pasuje to co mam. Simsonem jak ktoś jedzie to się nie zapyta 'ej to 50-tka jest?' Mnie każdy za pierwszym razem jak gdzieś jestem :)

Awatar użytkownika
GrzesQ
Weteran
Weteran
Kontaktowanie:

Ziom97, Można zgasić typka mówiąc że w moim nie robi się wir w baku podczas jazdy ;)
Taka jest prawda, trochę może bolesna- Chińskie 4T spalanie ~2L na 100km. Japońskie 2T spalanie 5L na 100km.
Skoro nie czujesz różnicy, to po co przepłacać? ;D

Awatar użytkownika
ZiomeK
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Akurat gość co mi wyjechał z tym tekstem ma simsona :d Wir w baku czyli? Ja nie obeznany;D

Awatar użytkownika
Stunti
Weteran
Weteran

Postautor: Stunti » pt 14 sty, 2011

Chodzi oto że pali jak smok ;D
Obrazek

Awatar użytkownika
ZiomeK
Stały Bywalec
Stały Bywalec

No w sumie racja... :)

Awatar użytkownika
GrzesQ
Weteran
Weteran
Kontaktowanie:

Ziom97, a co do konstrukcji silnika, Silnik simsona, jest tak samo leciwy, jak w przypadku 139fmb.
W sumie, silnik dax, ma ponad trzydzieści parę lat ;)

to&owo
Junior Administrator
Junior Administrator
Pojazd: Ogar 900
Podziękował : razy

Postautor: to&owo » pt 14 sty, 2011

a ja mówie tak : bravo cioto, widzie ,że nie mamy o czym rozmawiać. 2t porównujesz do 4t ,a jak coś CI nie pasi możesz w cymbał wyrwać

adrol

Postautor: adrol » pt 14 sty, 2011

ja często sobie jadę 60km/h i wyprzedzają mnie jakimiś skuterkami i się tym nie przejmuje, czasem jak mnie poniesie to im pokaże i mina zrzędnie, ale jak jadę czymś słabszy typu cy50 to jak widzą na jakim luzie i jak wygodnie sobie siedzę to mimo, że jadą szybciej to i tak każdy zazdrości :D
to tak jakby porównywać bmw e36 2.0 tds do M3 , po prostu jeden ma takie plusy drugi całkiem inne.

Awatar użytkownika
Dargas
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: Dargas » pt 14 sty, 2011

Ja mówię tak słuchaj ja tam sie nie przejmuje drogimi częściami i przynajmniej, co dzień jadę po bułki a ty tylko liczysz ile starczy ci na paliwo. Eh ja też lubię 2T, ale są + i -. Więc co sądzisz o moim chińczyku mnie to nie interesuje, ale chociaż zrób nim 30tyś bez remontu to cie pocałuje w buty :D

Awatar użytkownika
prezes
Zasłużony
Zasłużony

Postautor: prezes » pt 14 sty, 2011

adrol pisze:to tak jakby porównywać bmw e36 2.0 tds do M3 , po prostu jeden ma takie plusy drugi całkiem inne.

W e36 nie występuje silnik 2,0 TDS :D Cytuję ciocię Wiki :D
"Silniki wysokoprężne: 1.7 (318td, M41); 2.5 (325td, M51); 2.5 (325tds, M51). Wersje 2.5 oraz 2.8 dysponowały mocą od 143 (2,5tds) do 193 (2,8i) koni mechanicznych."

Wróć do „Off-topic”