chciałbym zaprezentować Wam mój motorower, jakim jest Zumico gr200.
Z racji, że w Internecie nie ma zbyt wiele opisów, to pochwalę się nim trochę.
Produkowany jest już od kilku lat, lecz dopiero od ubiegłego roku dostępny jest w Polsce. W Angli występuje jako Wonjan WJ50, a na Ukrainie jest to Alpha.
Na pierwszy rzut oka można dostrzec kształty zbliżone do Simsona, które wyróżnają go na tle nowoczesnych skuterów.
Jest to bardzo wygodny motorower i nie mówię tego ot tak. Już dwa razy pokonałem nim trasę 200km jednego dnia. Zarówno siedzisko, pozycja za kierownicą, jak i materiał, z których wykonane są manetki oferują komfort podróżowania na bardzo wysokim poziomie.
Występują trzy kolory malowania: niebieski, czerwony i piaskowy. Osobiście najbardziej podoba mi się niebieski, ponieważ pozostałe są moim zdaniem "nijakie".
Cena motoroweru jest bardzo okazyjna, bowiem można go kupić nawet po 1900zł. Występują również egzemplarze po 2700. Wszystko zależy od sklepu i pory roku (wyprzedaże rocznika, promocje w sklepach itp.)
Jakość wykonania jest dobra. Osobiście poza krzywym tylnym błotnikiem (widziałem to na kilku egzemplarzach), oraz osłoną łańcucha, której spasowanie pozostawia wiele do życzenia nie spotkałem się z większymi błędami produkcyjnymi.
Wszystkie plastiki są grube, lakier nie ma odprysków, nie schodzi.
Jako błąd konstrukcyjny dodam, że w miejscu, gdzie kanapa opada na bak wyciera się lakier.
Zawieszenie jest miękkie i przy jeździe dwóch osób występuje nadmierny efekt skakania "góra-dół".
Silnik jest identyczny jak w Ograch. Typowy chińczyk z rodowodem Hondy. Inny jest gaźnik, filtr powietrza, a ponadto wszystkie biegi wchodzą "w dół", czyli występuje skrzynia obrotowa.
Ogólnie zakup motoroweru Zumico gr200 uważam za bardzo udany. Jeśli ktoś wahałby się przy zakupie, to szczerze polecam. Jeśli ktoś miałby jakieś pytania, to pisać śmiało. Zapraszam do oglądnięcia galerii zdjęć:
Galeria zdjęć Zumico gr200
Zumico i Ogar

![:] :]](https://forum.moto-4t.pl/images/smilies/kwadr.gif)