• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Wybór.

Rozmowy o motoryzacji.
Awatar użytkownika
Tomo26
Weteran
Weteran

Wybór.

Postautor: Tomo26 » wt 12 cze, 2012

Witam, co byście wybrali:

Sprzedać Kingway'a Apollo poczekać do wiosny i kupić Dt'kę SM lub Rieju itp..

Czy Zostać przy Apollo kupić jakieś oponki Mechelin, i Wstawić silnik Stomp 140

Na silniku Stompa oblecę Rieju(silnik am6) na serii? i poziomu Sport?

Doradźcie.

Awatar użytkownika
Yato
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Re: Wybór.

Postautor: Yato » wt 12 cze, 2012

A jak z wymiarami tego apollo ? bo jak mi się zdaje to coś jak motorynka i ta nowa pony pro ;/
Ale w drugą 50-tke się nie opłaca pakować, jeszcze w 2t ... też myślałem am6 wziąć ale jak mi koledzy powiedzieli że pali 5-6 l , do tego remonty toż już wole zbierać dalej kase i najwyżej coś w 4t 125 i a1 ;/

Awatar użytkownika
kj55555
Praktykant
Praktykant

Postautor: kj55555 » wt 12 cze, 2012

Ja, na Twoim miejscu, zrobiłbym tego Apolla. Byłby taki niepozorny potworek, bo on chyba za wielki nie jest. Co do am6, to serię pewnie oblecisz, a czy sporta to nie wiem.

michau_ek
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: michau_ek » wt 12 cze, 2012

jeśli apollo jest normalnych rozmiarów (ciut większe jak ogar 900 i podobne do CRS'a) to jasne, że stompa 140cc.. bez problemu obliecisz tym am6 (serie).. większe pojemnosci am6tki możesz mieć problem.. ale twoim atutem będzie start no i spalanko ;D

niepozorny potwór.. ja tylko czekam aż mi ktoś z okolicy postawi wyzwanie (jak miałem zablokowanego ogara do 45km/h to codziennie pol wsi sie chcialo scigac, juz po odblokowaniu nie bylo prawie nikogo do wyscigow//) naq 110/125cc to juz nie mowie o tym ,ze ktos chce sie scigac bo odpowiedz znam :F
Ostatnio zmieniony wt 12 cze, 2012 przez michau_ek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Bumek
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: Bumek » wt 12 cze, 2012

Zostan przy nim ladny jest, nie kupuj 2 t bo na wache nie wyrobisz. ;d
Jakies ladne malowanie monster energy, laczki majszelin albo danlop, lifan 12o albo ten stomp co powiedziales i rura ogien miod malina ;d
Obrazek

Awatar użytkownika
Tomo26
Weteran
Weteran

bum^^, Apollo na mnie jest dobre:P. Waży 80kg jakbym włożył Stomp'a to rwało by to nie?.Motorek ma przejechane ponad 600km
Ostatnio zmieniony wt 12 cze, 2012 przez Tomo26, łącznie zmieniany 1 raz.

adrol

Postautor: adrol » wt 12 cze, 2012

oponki dunlop tt 92gp by robiły tu niezłą robotę :) może troszkę lepsze zawieszenie i stomp 140 i jeszcze go trochę bym tuningował, albo od razu polecieć w yx160 :D

Awatar użytkownika
Tomo26
Weteran
Weteran

adrol, Gdzie są dostepne te silnik yx160??

adrol

mogę Ci sprowadzić tylko koszt ponad 2000zł, są jeszcze dostępne silniki yx175 na 4 zaworach, ale tu już trzeba zapłacić ponad 3500zł. Jeśli jesteś zainteresowany to pisz na PW.

Awatar użytkownika
Yato
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: Yato » wt 12 cze, 2012

No to 140-tka , o.r.k , wałek sportowy rozrządu, twardsze sprężyny żeby zawór szybciej zamykał się , porting głowicy?: D , i by z 4 na koło rwało jak by dobrze siedło xd

adrol

bum^^, miałem podobny set w monkey'u to przy 60-70km/h można było poderwać na koło przy maxie w okolicach 85km/h, ale w apollo jest większy rozstaw, ogolnie apollo to taki pit bike.

Awatar użytkownika
Tomo26
Weteran
Weteran

adrol, Rama Apollo wytrzyma ten silnik? Ładnie to by latało ?

Awatar użytkownika
RADI
Weteran
Weteran

Postautor: RADI » wt 12 cze, 2012

Tomo26, Hmmm .... zależy mi się apollo kojarzy z małą motorynką, dlatego nie wiem....
Ale nawet zakładając to ja bym Ci radzil kupić 50 w 2t są to fajne żwawe sprzęty a przydkładowo CPI SM 50 które ma zębatki 12/56 idzie jaaak i max 85 realne polecisz tym więc bajka :D

Co do pakowania dużej kasy w chinczyka kumpel właśnie to rpzeżywa na własnej skórze w skuterze .... 2 tyg moto stoi 2 dni jedzi taka proporcja :D Jak narazie sie tak wkurzył na to że stoi w garazu po prostu .
Wiem jak wygląda z trwałością materiałów w tych sprzętach bo sam miałem ogara i nie jest zaciekawie ... tym bardziej że z takim silniczkiem bedziesz chciał po terenach troche buzować . Sprzedaj to .... dozbieraj kasy kup jakieś am6 i można jeździć co do spalania nie słuchaj tych co mówią że 5-6l bo to jest przesada i to dosyć spora ... mi przy ostrej jeździe MAX 4,5l zerzarło więc :))

Awatar użytkownika
Tomo26
Weteran
Weteran

Postautor: Tomo26 » czw 14 cze, 2012

No ale taka yx 150 czy tam 160 zapewne wytrzyma te 10tyś km?

michau_ek
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: michau_ek » czw 14 cze, 2012

RADI pisze:Tomo26, Hmmm .... zależy mi się apollo kojarzy z małą motorynką, dlatego nie wiem....
Ale nawet zakładając to ja bym Ci radzil kupić 50 w 2t są to fajne żwawe sprzęty a przydkładowo CPI SM 50 które ma zębatki 12/56 idzie jaaak i max 85 realne polecisz tym więc bajka :D

Co do pakowania dużej kasy w chinczyka kumpel właśnie to rpzeżywa na własnej skórze w skuterze .... 2 tyg moto stoi 2 dni jedzi taka proporcja :D Jak narazie sie tak wkurzył na to że stoi w garazu po prostu .
Wiem jak wygląda z trwałością materiałów w tych sprzętach bo sam miałem ogara i nie jest zaciekawie ... tym bardziej że z takim silniczkiem bedziesz chciał po terenach troche buzować . Sprzedaj to .... dozbieraj kasy kup jakieś am6 i można jeździć co do spalania nie słuchaj tych co mówią że 5-6l bo to jest przesada i to dosyć spora ... mi przy ostrej jeździe MAX 4,5l zerzarło więc :))

ja też bym tak nie wywyższał tego am6.. swoje spali a po modyfikacjach to już w ogóle. lepsze wykonanie? napewno lecz w takim apollo to masz plastików tyle co nic a w zasadzie to są one bardziej gumowe niż plastikowe (tak mi się wydaje)

pozatym 4t moc ma od samego dołu, można tym bardzo ładnie ruszać lub powolutku się toczyć na wysokich biegach a 2t to wiadomo.. moc głównie w rezo ;f
Ostatnio zmieniony czw 14 cze, 2012 przez michau_ek, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Moto-topic”