• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

AJ CFAJ DRAJ - MILICAJ

Rozmowy o motoryzacji.
Awatar użytkownika
Białastrzała
Majster
Majster

Re: AJ CFAJ DRAJ - MILICAJ

Postautor: Białastrzała » pn 21 maja, 2012

nie mam pustej rury, tylko przerobiony tłumik dlatego jest głośniejszy niż pusty, bo nie jest basowy

opona shinko 120/80-16

[ Dodano: |21 Maj 2012|, o 20:56 ]
hheheheheheheh LOOOOOOOOOOOOOOOOOOL

jak będę sprzedawał swojego GB, to napisze "Odrzutowy GB street - TYLKO U MNIE 127 dB" :))

Awatar użytkownika
cysta
Specjalista
Specjalista

Postautor: cysta » pn 21 maja, 2012

Białastrzała pisze:jak będę sprzedawał swojego GB, to napisze "Odrzutowy GB street - TYLKO U MNIE 127 dB"

Możesz, ale masz pewnie ponad 100, bo pewnie źle Ci zmierzył. " na ręke" też trzeba umieć mierzyć.

to&owo
Junior Administrator
Junior Administrator
Pojazd: Ogar 900
Podziękował : razy
Otrzymał podziękowań: razy

Postautor: to&owo » pn 21 maja, 2012

jak przekraczasz prędkość jadąc motorowerem ,automatycznie w świetle prawa się staje motocyklem ,500zł za brak uprawnień ,ale z lawetowaniem to zależy od psa na jakiego trafisz :D

Awatar użytkownika
Białastrzała
Majster
Majster

Postautor: Białastrzała » pn 21 maja, 2012

tłumaczyłem wyżej że nie ma czegoś takiego jak laweta,tylko musisz załatwić kogoś z prawkiem lub transport na własną rękę. Przekraczając nie stajesz się motocyklem, tylko jest podejrzenie że odblokowałeś moduł dlatego dostajesz mandat lub zabierają dowód, mam z 10 znajomych którym zabierali dowód za prędkość, jeszcze nikt nie dostał 500zł za brak prawka, ponieważ jest to MOTOROWER nawet jakbyś jechał 300km/h

Awatar użytkownika
Olo
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: Olo » pn 21 maja, 2012

cysta pisze:Jak jest 97db dopuszczalne
94db.
Trzeba przy sobie wozić blokowany moduł lub mieć odcinkę na pstryczek to możliwe, że dowodu nam nie zabiorą.

Tak się zastanawiam co z motorami bez obrotomierza ??
http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Zipp/Shock/109607
Obrazek[/URL]
Motocykl jest bogiem,
prêdkoœÌ na³ogiem
Pal gumĂŞ i szalej,
nie myÂśl co dalej

to&owo
Junior Administrator
Junior Administrator

Postautor: to&owo » pn 21 maja, 2012

Motorower, moped – jednośladowy lub dwuśladowy pojazd, posiadający dwa, trzy lub cztery koła jezdne, wyposażony w silnik spalinowy o pojemności do 50 cm³[1] lub niewielki silnik elektryczny, którego konstrukcja ogranicza prędkość jazdy do 45 km/h
tak mówi wikipedia :D więc przekraczając tą prędkość nie poruszasz się już motorowerem ,a to że masz w papierach motorower pochodzi pod oszustwo ! tak mi się zdaje :D
tylko ciekawe jak ma się sprawa np z ogarkami z '08 ,które w homologacji mają kategorię motorower ,prędkość max 45km/h ,ale łapią więcej ,wtedy chyba rzeczywiście nie mogą się dojebać ,bo producent zaznacza ,że to motorower,więc nie zarejestrujesz tego jako motocykl.

adrol

Postautor: adrol » pn 21 maja, 2012

Taki ogar '08 dostał homologacje, więc jest motorowerem, ale jak policja Cię złapie to tak czy inaczej mogą się czepiać.
Taki znajomy jadąc na apce rs50 coś koło 100km/h w gdańsku, złapali go pokazali film, zabrali dowód, potem był rzeczoznawca i musiał przerejstorwać na dużą tablicę i ma teraz motor aprilia rs50 :D, ale większość to machnie ręką jak jedziesz, po za miastem gdzie nie ma ograniczenia, a jeśli w mieście Cię złapią to najwyżej dowód, ale wszystko zależy od policjanta, jeden puści Cię, a drugi narobi problemów, bo nie lubi motocyklistów.
Ja teraz mam prawko, więc się nie boję :D

Awatar użytkownika
piotrus96
Weteran
Weteran

Postautor: piotrus96 » wt 22 maja, 2012

Faktycznie to z tymi 127 troche przesadzone. Co najmniej o 15 :D
Pewnie ich sprzęt tak wyglądał:
http://allegro.pl/stary-mikrofon-w-ebon ... 16413.html
Ale teraz ponoć bardzo fajnie zrobili w prawie, bo jak się ma prawko kat.B i jedzie się na motorze (przepisowo) to dostaje się 200zł mandatu i co ważne możliwość odprowadzenia pojazdu na własną rękę tzn. możemy przepchać go 100m aż policjanci będą daleko i dzida :) A jak się jedzie nieprzepisowo to niestety, ale 500zł i jakieś tam bajery ;p
Tak czytałem na internecie. Od stycznia to weszło chyba ;p

Awatar użytkownika
pavaczek
Administator
Administator
Pojazd: Ogar 900 110cc

Postautor: pavaczek » śr 23 maja, 2012

piotrus96, od dawna jest ze jak masz prawko kat B i jedziesz motorem przepisowo to 300 i 20 min na zalatwienie kierowcy. Podaj linka do tego artykulu, poczytam sobie, bo skoro to prawda to ja nawet prawka nie robie ;P

Awatar użytkownika
carlos
Weteran
Weteran

Postautor: carlos » śr 23 maja, 2012

MAm silnik 110 full przelot i powiem tylko że mój ojciec ma piłę spalinową bodajrze ma 97db. Odpalił ją ciął drzewo na full obrotach obok chodził mój motor na wolnym i piła ledwo go zagłuszała przy 4000 obrotów motor wyraźnie był głośniejszy od piły :D
Wrzucę może filmik pokazujący to zjawisko jak chcecie :D
Ogólnie to mój motor słychać z odległości około 3 kilometrów bo z kumplem sprawdzaliśmy czyj motor bedzie z jak daleka słychać :D
Zumico GR500 swap Cagiva Mito 125 ---> Suzuki GS500

_ANIOŁ_
Majster
Majster

Postautor: _ANIOŁ_ » śr 23 maja, 2012

I w niedługim czasie stracisz słuch :)

Awatar użytkownika
cysta
Specjalista
Specjalista

Postautor: cysta » śr 23 maja, 2012

carlos pisze:MAm silnik 110 full przelot i powiem tylko że mój ojciec ma piłę spalinową bodajrze ma 97db. Odpalił ją ciął drzewo na full obrotach obok chodził mój motor na wolnym i piła ledwo go zagłuszała przy 4000 obrotów motor wyraźnie był głośniejszy od piły
Wrzucę może filmik pokazujący to zjawisko jak chcecie
Ogólnie to mój motor słychać z odległości około 3 kilometrów bo z kumplem sprawdzaliśmy czyj motor bedzie z jak daleka słychać

I jestem pewny że o niczym nie marzysz, tylko, żeby ktoś w mieście miał taki sam i Ci pod domem jeździł ;)
Takie pytanie- po co Ci AŻ tak głośny? Dla mnie to byłby raczej wstyd, jak pierdzący motor, który zmienia biegi i nie jedzie, a wyje jak 1000ccm....

dam18
Majster
Majster

Postautor: dam18 » śr 23 maja, 2012

Moje C1 przy seryjnym wydechu słychać z około 1 km. Więc przy full przelocie dystans 3 km może być realny.
Moim zdaniem przelot niezbyt pasuję do takich pojemności. Jestem w stanie zaakceptować przelot jeżeli jest on zrobiony z głową a nie, wyję jak odrzutowiec a nie jedzie.

Ja u siebie jak wjeżdżam na bloki w godzinach wieczornych przy małych obrotach sąsiedzi się burzą że głośno. "A co mam go k***a pchać? Jak chcesz to ja mogę was dopiero obudzić."
Ostatnio zmieniony śr 23 maja, 2012 przez dam18, łącznie zmieniany 1 raz.

to&owo
Junior Administrator
Junior Administrator

Postautor: to&owo » śr 23 maja, 2012

mój wujek mieszka 3km od skrzyżowania i jak do niego pierwszy raz jechałem na nowym wydechu ,to mówił ,żebym tak na 1 i 2 nie katował ,i wyraźnie słyszał jak zmieniam biegi. dystans 3km może być realny przy małym natężeniu ruchu i gdy nie ma budynków lasów itd to 3 km na bank :D
ja tam nic nie mam jak ktoś nawet w nocy gania mi ścigiem pod domem ,gorzej jak wsiada na jakieś brzękadełka typu rs itd :D

Awatar użytkownika
Żaba
Weteran
Weteran

Postautor: Żaba » śr 23 maja, 2012

speeder, Święte słowa :D
Obrazek

Wróć do „Moto-topic”