A Ty się nie boisz? Oczywiście ładnie te światła wyglądają.
"Z religiÂą czy bez, dobrzy ludzie bĂŞdÂą postĂŞpowaĂŚ dobrze, a Âźli – Âźle, ale zÂłe postĂŞpowanie dobrych ludzi jest zasÂługÂą religii." - Steven Weinberg
Na początku trochę się bałem. Przejeździłem cały sezon i tylko kilka razy w nocy mrugali mi światłami, choć mam je ustawione niżej niż powinno być, tak mi powiedział diagnosta. Raz tylko miałem porządnego cykora jak przejeżdżali obok mnie Panowie w Nieoznakowanym samochodzie z Łodzi (dla nie wtajemniczonych Opel Vectra EL384AA oraz EL724AA,Wisienka ). Zwolnili, chwile popatrzyli i pojechali dalej. Uff
fajne z tymi światłami zrobiłeś, a niebiescy jak jadą i widzą coś nieznanego to zawsze zwalniają, jak ja jadę to prawie stają i się patrzą tylko ten silnik ma chyba 2 cewki, będziesz miał słabe ładowanie
adrol Tak, ma 2. Czy można poprawić to ładowanie? Przełożyć cewki, kupić inne? Póki co to staram się dowiedzieć jak najwięcej. Silnik będę przekładał koło marca-kwietnia i do tego czasu chcę pozbierać wszystkie potrzebne części.
Ostatnio zmieniony śr 29 gru, 2010 przez kubus05_2007, łącznie zmieniany 2 razy.
TaHa Tak, zwróć uwagę że na aukcji jest inny niż ten który dotarł do mnie. Korek oleju jest w innym miejscu. Reklamuje go jutro. Nie po to kupuje silnik który miał być plug and play żeby potem rzeźbić w plastikach
Jak koleś odda mi kasę to dokładam i kupuje 110ccm. Na pewno jest staranniej wykonany i nie będę miał problemów z ładowaniem.
Bardzo podoba mi się takie światełko - czarna poświata i ksenonik 110cc chyba jest najlepszym rozwiązaniem, sprawdzony i podchodzi bez większych przeróbek .