• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Ogar złamany hehe

Rozmowy o motoryzacji.
Awatar użytkownika
cysta
Specjalista
Specjalista

Re: Ogar złamany hehe

Postautor: cysta » pt 06 sty, 2012

Może i wzory ramy mamy inne, ale to jest zapewne ten sam materiał wykonania.
Niestety- jeden będzie miał cały dobrze obspawany, chociaz nie wiem czy to co mamy można nazwać spawem... Ustalmy- że to co jest, to są zgrzewy :P
To jeden będzie miał wszystko bezpiecznie zrobione, a drugiemu pęknie :(

Awatar użytkownika
pavaczek
Administator
Administator
Pojazd: Ogar 900 110cc

Postautor: pavaczek » pt 06 sty, 2012

mówiąc krótko to chińskie ramy bez konkretnych przeróbek nie nadają się do crossowania stuntu i wszystkiego innego co nadwyręża ramę, wiem po sobie :D

Outer
Weteran
Weteran

Postautor: Outer » sob 07 sty, 2012

Nie chińskie ramy, bo tego jest pełno od cbf 125-ybr 125 po ogary, lecz wybrane chińskie ramy, które się odradza. Czemu? Napisałem to w obszernym poście.

Lukasa16, rama nie złamie się nigdy. Chociaż i tak jest potężnie osłabiona od oryginału (suzuki gs 125, romet k125). Podobnie np. w Barton Fighter 2011, router ws 50. Po prostu motocykle/motorowery z ramą od suzuki gn/gs 125. We wszelkich kopiach Gb street-a, czyli 90% pozostałych motorowerów, ryzyko z ramą jest spore.
Ostatnio zmieniony sob 07 sty, 2012 przez Outer, łącznie zmieniany 5 razy.

Awatar użytkownika
Szczepan
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Postautor: Szczepan » sob 07 sty, 2012

Czyli trzeba robić poprawki po chińczykach <bezradny> Jak będę rozbierał żeby malować ramę to powzmacniam może <mysli>

Awatar użytkownika
BeNeK
Stały Bywalec
Stały Bywalec
Kontaktowanie:

Postautor: BeNeK » sob 07 sty, 2012

cena=jakość jeśli można powiedzieć że ogary itd są warte swojej ceny :D Bo ja bym tego nie powiedział :D
Motocykl - uzaleÂżnia, pochÂłania czas i pieniÂądze, a czasem i nawet jest waÂżniejszy niÂż wÂłasna kobieta...

Pozdrawiam BeNeK
Lewa !!

zipp shock
Specjalista
Specjalista

Postautor: zipp shock » wt 20 mar, 2012

Żeby nie było, że zachwalam ale ogólnie nie żałuje, że kupiłem zippa shock. Rama przy główce wygląda bardzo solidnie a przynajmniej wizualnie. 18 tys km zropbione, nie powiem bo kilka usterek było ale nie jakiś strasznych, przez przejazdy kolejowe zazwyczaj przejeżdżam z dużą prędkością i na razie jest ok, może pewnego dnia się zdziwię jak przyniosę moto na plecach :> od główki idą takie 2 ''kwadratowe rury'' poza tym, że jest kwadratowa wygląda gdzieś tak jak ta w ogarze 900 tyko że ogar ma jedną. A i nigdy nie porównam go do markowca bo to jednak jest przepaść pomiędzy jakością. ajjj ''odgrzałem kotleta''.
Ostatnio zmieniony pt 23 mar, 2012 przez zipp shock, łącznie zmieniany 3 razy.
DR.ALBONista rzÂądzi

Awatar użytkownika
BeNeK
Stały Bywalec
Stały Bywalec
Kontaktowanie:

Postautor: BeNeK » śr 21 mar, 2012

kwadratowe nie kfadratowe <facepalm> -.-

tu masz ja w loterii ...
raz trafisz na dobry i się aż tak nie rozsypie a raz przy zablokowanym module przejedziesz przez tory 40km/h i się złamie :]

jeśli metal jest slaby w pewnym punkcie gdzie jest jego spore obciążenie to prędzej czy później się złamie lub pójdą te "profesjonalne" spawy np ;)

oby ci służył jak najdłużej ;)
Motocykl - uzaleÂżnia, pochÂłania czas i pieniÂądze, a czasem i nawet jest waÂżniejszy niÂż wÂłasna kobieta...

Pozdrawiam BeNeK

Lewa !!

Wróć do „Moto-topic”