Witam chciałem pochwalić się swoim dokonaniem

. Istnieje coś takiego jak planowanie głowicy u aut , ścigaczy ITP więc pomyślałem dlaczego nie . Zastanawiałem się jak to zrobić w domowych warunkach no i wymyśliłem:) kupiłem : duży szablon papieru ściernego , duży szablon papieru wodnego i pastę polerską . No to do dzieła : naprężyłem papier ścierny na ziemi koledzy stali na każdym końcu

no i ruchem posuwisto zwrotnym mocno dociskając jeździłem głowicą po papieże ściernym , potem rozłożyliśmy papier wodny no i to samo aby powierzchnia była równa i gładka , potem głowice najlepiej usadzić w imadle i całą powierzchnie wypolerować pasta polerską i bardzo drobnym papierkiem wodnym . No i teraz pozostanie wyczyścić i uzbroić głowicę . zależy nam aby głowica jak najbardziej przylegała do cylindra

zwiększamy tym bardzo mocno kompresję co przekłada cię na osiągi . Krok 3 to lekkie zeszlifowanie tłoka ze względu na zawory może się tak przytrafić że zawory będą biły o tłok więc bierzemy kamienie szlifierskie dopasowany do wielkości otworu na zawór na tłoku i pogłębiamy mierząc otwór sów miarką żeby nie przesadzić wystarczy jakiś 1mm następnie bierzemy pastę polerską i papier wodny i wygładzany powierzchnie tłoka . To by było raczej na tyle nie ma szans żeby to nic nie dało na cylinderku 49ccm biorę seryjną 72ccm . Aa jeśli macie już rozłożona głowicę to możemy poszerzyć kanał dolotowy i wypolerować jeśli zrobimy to wszystko to na seryjnych częściach powinien jechać około 90km/H

a jeśli zmienimy przełożenia na 15/43 to będzie po prostu demon nie wyobrażam sobie co będzie jak zrobimy to wszystko w 72ccm to strach myśleć

. Robiłem już to 1 raz i są tego efekty będę to robił jeszcze raz koledze więc wszystko udokumentuje zdjęciami .