• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Quannon... My BiKe

Zaprezentuj swoją maszynę
Outer
Weteran
Weteran

Re: Quannon... My BiKe

Postautor: Outer » wt 06 gru, 2011

<lol> no i jeżdżę dość emerycko większość czasu tam 70-80

Dla tych silników nie jest to emerycko, lecz optymalnie. Ja przelotowo jeżdżę 90 km/h, mam wtedy 8k obr i wtedy silnik nie wibruje. Te silniki są dużo bardziej elastyczne od varadero 125. Po przekroczeniu 50 tyś km, o ile kiedykolwiek przekroczysz tyle, zalecam dać silnik do dobrego mechanika na przegląd główny i wymianę ŁOŻYSK, uszczelek i uszczelniaczy.
Ostatnio zmieniony wt 06 gru, 2011 przez Outer, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
BeNeK
Stały Bywalec
Stały Bywalec
Kontaktowanie:

Postautor: BeNeK » wt 06 gru, 2011

Outer, puki co w silnik nie ingeruję bo po takim przebiegu to moje 50cc było jak nowe w ogarze szkoda że z resztą ogara tak wesoło nie było :D
Moto jeszcze nie zarejestrowane nawet papiery nie przetłumaczone...
Spokojnie teraz mi się nie śpieszy :)
Dziś porobiłem kilka fotek zaraz powrzucam

[ Dodano: |6 Gru 2011|, o 19:33 ]
Myślę że o ile będę szanował a szanuję to silniczek spokojnie dopuka tych 50kkm tylko wtedy wymienię też pewnie tłok pierścionki wszystkie uszczelki łożyska łańcuszek rozrządu tarcze sprzęgłowe i wg taki generalik
Mam zamiar jeździć nim ok 3-4 lata więc sporo jak ogarem w yyy 1.2 czy 1.3 roku xd nakręciłem coś 30kkm czy coś takiego już nie pamiętam a nie chcę kłamać

[ Dodano: |6 Gru 2011|, o 19:36 ]
A takie pytanko kolego Outer :) Ile napukałeś km swoim k125 i co się psuło jeśli chodzi o silnik bo konstrukcja choć nie ta sama to podobna
Motocykl - uzaleÂżnia, pochÂłania czas i pieniÂądze, a czasem i nawet jest waÂżniejszy niÂż wÂłasna kobieta...

Pozdrawiam BeNeK
Lewa !!

Awatar użytkownika
Alpen
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: Alpen » wt 06 gru, 2011

modó³ wm mugen sport cdti

Awatar użytkownika
BeNeK
Stały Bywalec
Stały Bywalec
Kontaktowanie:

Postautor: BeNeK » wt 06 gru, 2011

Alp3n, no ok ale po ki grzyb mi to??? Ja robię normalnie na legalu rejestruję z tego co mum :)
A foto się ładują na serwa :P
Motocykl - uzaleÂżnia, pochÂłania czas i pieniÂądze, a czasem i nawet jest waÂżniejszy niÂż wÂłasna kobieta...

Pozdrawiam BeNeK

Lewa !!

Outer
Weteran
Weteran

Postautor: Outer » wt 06 gru, 2011

co się psuło jeśli chodzi o silnik bo konstrukcja choć nie ta sama to podobna

Nic, wymieniałem olej, przy 6000 km regulowałem zawory, po 10 tyś km pracuje lepiej niż jak miał 1000 km, trzyma idealnie 1400 obr, pali tak jak powinien. Konstrukcja jest idealnie ta sama, lecz mamy różne rozrządy, przez co czeka cie jak pisałeś wymiana łańcuszka itp, a u mnie nie trzeba zaglądać do rozrządu praktycznie nigdy, prócz regulacji zaworów.

Poza tym

Wymieniam olej co 3000 km i reguluje zawory co 9000 km. Mam obecnie 10070 km i romet jest lepiej jak nówka, od silnika po lampy.

Ale zamierzam wymienić silnik na pojemność 250 ccm, będzie on Ohc, dokładnie taki sam jak u ciebie, ale dalej nie będzie miał tego wybrzuszenia. (prymitywnego wałka wyrównującego)

A i nie porównuj nigdy tych silników, do poziomych silników w ogarach itp. bo to są dwa, na prawdę różne światy. Coś jak Japonia-Chiny.

Awatar użytkownika
Bumek
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: Bumek » śr 07 gru, 2011

Moj kolega ma choppera 125, 5 biegow, silnik full china i jak mu licznik nie oszukuje to to ladnie idzie bo ja ponad 100 z nim jechalem przy dobrych wiatrach :)
Benio, na hamownie nie ma co nawet isc testowac v maxa i od 0 do 100, mojemu wujkowi na cbr 954 fireblade rr wyszlo na hamowni ze ma 2.1 sekunda do setki <lol2> . Vmax i przyspieche lepiej testowac na prostej :D

A co do tematu to motorek przepiekny, sam o takim marze ^^ ;]]
Ostatnio zmieniony śr 07 gru, 2011 przez Bumek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
BeNeK
Stały Bywalec
Stały Bywalec
Kontaktowanie:

Postautor: BeNeK » śr 07 gru, 2011

Outer, niestety gdybym chciał wpierniczyć skrzynię czy karter czy coś to nie podejdzie gdyż mam inne wymiary wałków skrzyni jak np w ogarze 2009 i inne w 2008 i 2007 w karterach mam inne łożyska itd mam nadzieję że uszczelki dostanę bez problemu pod głowicę itp jakieś dobre markowe łożyska wału itp
No i jest możliwość wpierniczenia 150cc bo czytałem na forach o tym czymś tyle że są zagraniczne i nieraz źle tłumaczy co zmienia kontekst zdania i to takie wiecie co wychodzi... ale na razie nie planuję może za rok :>

A dziś myślałem że mnie szlak trafi <wnerw> przychodzę do domu na podwórku leży śnieg i myślę uj zrobię kilka foto jeszcze bo wczoraj nie wrzuciłem bo forum mi nie działało i wchodzę do garażu i o mało co nie zemdlałem <uoee> ja tu patrzę a tu moje cc stoi zaparkowane w dupię mojego motorku :[ myślałem że mnie rozniesie <nerwus> na szczęście że mam już trochę umiejętności w naprawiania takich rzeczy to jakoś sobie radzę ale dziś nie zdążyłem <glupek> muszę jeszcze skleić kierunek jeden z tyłu i zrobić nowe mocowanie mocowania z baracudy <zalamka> potem wstawię foto <zalamka>

Pozdrawiam BeNeK

Lewa !!

Awatar użytkownika
Yato
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: Yato » śr 07 gru, 2011

Co ci sie stalo ?? Bo nie zrozumialem xD

Awatar użytkownika
BarneY
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: BarneY » śr 07 gru, 2011

bum^^, Pewnie mama wjeżdżała do garażu xD Z pełną uprzejmością dla mamy :)
Ostatnio zmieniony śr 07 gru, 2011 przez BarneY, łącznie zmieniany 1 raz.

Outer
Weteran
Weteran

Postautor: Outer » śr 07 gru, 2011

No i jest możliwość wpierniczenia 150cc

Sworzeń tłoka jest inna. No chyba, że mówisz o jakiś egzotycznych zestawach.

niestety gdybym chciał wpierniczyć skrzynię czy karter czy coś to nie podejdzie gdyż mam inne wymiary wałków skrzyni

Tak jak mówiłem, nie pisz o tym silniku w charakterze silnika 139fmb, bo na pewno nie będziesz musiał grzebać w skrzyni biegów, by ją aż wymieniać, czy cuś, to tak jak ja bym się zastanawiał nad skrzynią w wiadrze. :P

jakieś dobre markowe łożyska wału itp

Tutaj powiem ci ciekawostkę, przy kupnie silnika 250 ccm, później przy jakichś wymianach, można stosować części wprost z hondy crf230. (łańcuszek, uszczelniacze itp.) Chociaż w 250 ccm części zaczynają kosztować bardzo dużo kasy. (głowica ponad 300 zł do 500 zł, łańcuszek 160 zł, cylinder 180 zł, komplet sprzęgła 182 zł, wał 300 zł, zestaw uszczelek 50 zł) Tutaj kończy się "chińszczyzna" jako baotiany, zippy i kingwaye z 139fmb i qmb, a zaczyna się "chińska" Japonia.
Ostatnio zmieniony śr 07 gru, 2011 przez Outer, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Bumek
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: Bumek » śr 07 gru, 2011

BarneY pisze:bum^^, Pewnie mama wjeżdżała do garażu xD Z pełną uprzejmością dla mamy :)

Jakby mi mama wjechala w garazu w tyl ogara to by na mnie krzyczala gdzie ja parkuje ten motor i ze to miejsce dla auta ;dd

Awatar użytkownika
BeNeK
Stały Bywalec
Stały Bywalec
Kontaktowanie:

Postautor: BeNeK » czw 08 gru, 2011

Outer, dzięki za ciekawostki na pewno je kiedyś wykorzystam ;) Wręcz proszę o więcej xd

no mama wjeżdżała do garażu moim cc700 i zaparkowała na dupci mojego motorku trochę go rozbijając :( dam se rady dobrze że plastiki mam do roboty i tak :D

a to foto jeszcze dzień przed mamy "parkowaniem"

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A kolego Outer co do skrzyni to je chciałem przekazać że gdybym chciał włożyć z k125 czy coś to mi nie przypasuje

Sory że pisałem tak chaotycznie wcześniej ale sami wiecie nerwy :D

Pozdrawiam BeNeK

Lewa !!

Awatar użytkownika
Bumek
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: Bumek » czw 08 gru, 2011

Dobrze że Ci nie skrzywiło tylnej felgi :) <luzik>

Awatar użytkownika
BeNeK
Stały Bywalec
Stały Bywalec
Kontaktowanie:

Postautor: BeNeK » czw 08 gru, 2011

przesunęło ją tylko na osi do przodu i poluzowało łańcuch ale to już zrobiłem :D
Dodatkowo ustawiłem sobie pod moją nogę set kierowcy bo musiałem odrywać stopę żeby zredukować lub wbić bieg up co mnie denerwowało
i takie tam pierdoły
Nie wiem co zrobić z tym przytopionym kloszem tylnej lampy zbytnio bo raczej nic już nie zrobię żeby tego nie było widać jedynie troszeczkę wyrównałem :/

Pozdrawiam BeNeK

Lewa !!

Awatar użytkownika
Darvix
Weteran
Weteran
Kontaktowanie:

Postautor: Darvix » czw 08 gru, 2011

9 foto Fajne :D

Wróć do „Nasze motocykle”