• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Quannon... My BiKe

Zaprezentuj swoją maszynę
Outer
Weteran
Weteran

Re: Quannon... My BiKe

Postautor: Outer » czw 24 lis, 2011

To ma taki sam silnik ja w Rometach 125 czy Zippach pro 125?

TAK

Silnik jest na tej samej licencji co rometowski z tego co wiem, ale dużo lepiej wykonany jak na tajwan przystało.

Silnik jest ten SAM, ale myślę, że w końcu postawnowili zastosować prymitywny wałek wyrównający. (te silniki już to mają montowane seryjnie) Mój wałka jeszcze nie miał i wibruje.

Leciało się tym puki co 130 myślę że by go rozbujał do 135 do 140 wątpię...

<ayfkm>

No to kolego, okłamuje ci ten licznik o 35-40 km/h, bo 100 km/h to nie da rady przekroczyć, MAM TEN SILNIK, mam lżejszą budę i WIEM jak to jeździ.

POZA TYM

Zrób zdjęcie głowicy silnika, chcę zobaczyć, czy to jednostka na niezawodnych popychaczach, czy kiepska jednostka na łańcuszku. (ale troszkę, można powiedzieć benchmarkowa, większa moc)

Silniki te są bardzo dobre, elastyczne, mało palą i jadą około 96-98 km/h. Powinien przejechać bezawaryjnie i bez patrzenia do silnika około 60 tyś km.

Ile ma od 0-100 ? :> :D

Nie ma. <troll>
I dziecko mode off, bo 140, to zastawiam się czy 250 w technologii ohc pojedzie...
Ostatnio zmieniony czw 24 lis, 2011 przez Outer, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
dawid112
Specjalista
Specjalista

Postautor: dawid112 » czw 24 lis, 2011

Z tym 140 to jednak przesada...

Awatar użytkownika
BeNeK
Stały Bywalec
Stały Bywalec
Kontaktowanie:

Postautor: BeNeK » czw 24 lis, 2011

140 to może z dobrej góry się bujnie
I kolego Outer
Wiedz że nie mamy tych samych silników ;) Ja mam począwszy od całkiem innej głowicy 4 zaworowej po skrzynię biegów itd
Zawsze się ze mną sprzeczałeś ...
Jest u mnie k125 chyba czy z125 nie k125 i wiem jakie to ma silniki...
To ma w porównaniu do mojego muła... osiągi tak zbliżone do cbr 125 choc przyśpieszenie mam trochę lepsze to gdy ja wbiję ten 5 długi bieg to w tym momencie nim go na tej 5 rozbujam do v-max to cbr mnie na chwilę na długość motoru odstawia

Dla mnie jest wystarczający :)

Dziś przyszła linka sprzęgła i musiałem się nią trochę pobawić bo jest dłuższa bo od jakiegoś kymco ale hoppera 125cc i trzeba było ją dobrze ułożyć a kombinacji było .... w uj i trochę :D ale działa :)
Byłem się cupnąc ale że ciemno już to tylko przypaliłem przez kilka sek laczka na 3, zadymiło i wróciłem :) Powiem wam że mógłby być trochę twardszy :/ ale ujdzie :)
Niedługo nagram filmik odciny z jazdy przyśpieszenia i mam nadzieję że v-maxu lecz bez blach to nie za bardzo :/

Na razie trzeba będzie zarejestrować więc nie wiem czy będą jakieś pracę w zimie ... Za mechanikę się nie biorę puki co i chyba nie wezmę bo dla mnie jest ok :)

No i ten banan na gębie podczas jazdy a nie piana z pyska jak wściekłemu psu na ogarze z wibracji a tu dopiero 80 xd
Motocykl - uzaleÂżnia, pochÂłania czas i pieniÂądze, a czasem i nawet jest waÂżniejszy niÂż wÂłasna kobieta...

Pozdrawiam BeNeK
Lewa !!

Awatar użytkownika
adam94pp
Stały Bywalec
Stały Bywalec
Kontaktowanie:

Postautor: adam94pp » czw 24 lis, 2011

Proste nie ma co sie klocic Benio, nagraj video z jazdy i tyle :)

Awatar użytkownika
BeNeK
Stały Bywalec
Stały Bywalec
Kontaktowanie:

Postautor: BeNeK » czw 24 lis, 2011

nawet żeby licznik sporo kłamał czyli dajmy 15km/h co jest nie możliwe to 120 cięgnie co mi zupełnie wystarcza bo jeżdżę przelotowo od 70-100 a ogar przewiózł moją dupę sporo km lecąc na v-maxie :)

Tata w aucie miał gps by dojechać do tej miejscowości i jak jechał na v-maxie czyli 120km//h to go wyprzedzałem i nie była to różnica 3 4 km/h xd

Mi starcza czy tak czy tak :)

Outer zapraszam do mnie pokażę ci jak quannon śmiga przy twoim k125 :)

Lwg Wszystkim !!! :D
W niedzielę może zrobię jakiś wypadzik to nagram :)
Motocykl - uzaleÂżnia, pochÂłania czas i pieniÂądze, a czasem i nawet jest waÂżniejszy niÂż wÂłasna kobieta...

Pozdrawiam BeNeK

Lewa !!

Outer
Weteran
Weteran

Postautor: Outer » czw 24 lis, 2011

Benio

Więc masz na wadliwym łańcuszku. Ten silnik to "2" generacja, kopii silników z cg 125 i mają to 2/3 chińskich 125. Masz przez to więcej mocy, nie wiem, czy zdolnej do przekroczenia 100 km/h w każdych warunkach. O prędkości powyżej 110 km/h, cbrki 125 też nie pojadą 120, reszta to licznik.

U mnie w romecie jest identyczny silnik, bez żadnych modyfikacji, co w hondzie cg 125 z 8x roku z rozrusznikiem i zapłonem cdi, przez co wibruje nim mocno i jest praktycznie nie do zdarcia,zajechania, zepsucia się i jest na, co ważne w silnikach cg 125, popychaczach.

Masz jednostkę, która jest bardzo mocno zmodyfikowana do pierwowzoru, każdemu na forum Romet 125 ją odradzam, tą co mają nowe junaki, zetki 125/120 i kilka innych sprzętów. Rozrząd w nich jest nie do końca pewny i mieliśmy ostatnio, pierwszy przypadek od początku istnienia forum, zepsucia się rozrządu, było to w nowym romecie crs 125, na łańcuszku. Kolejnym minusem tego silnika jest to, że nie da rady zwiększyć pojemności do 150.

MASZ więcej mocy w standardzie, ciesz się, lub żałuj, dla tego chciałem, byś dał zdjęcie głowicy. Ale już wiem co to za jednostka.
A i silniki te, chociaż przetrzymują niebotycznie dużo, nie są do sportowej jazdy i dzieciaków co od razu pierwsze co, to piszą vmax. Jak bym wybierał, wybrał bym 10,3 konną ohv z wałkiem wyrównującym.

to 120 cięgnie

Potrzebujesz do tego równych 15 koni w idealnych warunkach. Romet k125 z silnikiem 150 ma podobno 13 i nikt nie osiągnął tego, poza tym na tamtym forum tępi się dzieci i fanatyków dodawania sobie do vmax prawie 1/3 wartości. Praktyczny test josypa "dla dzieciaków" na k125 = Romet nie wyciśnie więcej niż 96 km/h. Do 140 trzeba 20 koni. Ty masz... 11, 11,5? Suche testy mnie nie obchodzą.

przy twoim k125

Mam k125 z powodów, oszczędność, bezawaryjność, wyglądu, prostoty, uniwersalności i niebywale niskich kosztach części. Nigdy bym nie brał k125, by z kimś porównywać osiągów, poza tym, nie będzie szansy, ponieważ w tą zimę wkładam 250 ccm. Przejechałem na nim 10 tyś km od czerwca tego roku no i jeździ jak jeździł przy kupnie.

Awatar użytkownika
BeNeK
Stały Bywalec
Stały Bywalec
Kontaktowanie:

Postautor: BeNeK » pt 25 lis, 2011

czyżby brakowało ci w nim mocy xd starego który otrzymałem nie chcę wrzucać bo włoski i jakiś taki inny ale jak znajdę hamownię to go wyhamuję na wiosnę :P

Tak apropo wie ktoś gdzie jest na podkarpaciu jakaś hamownia???

co do silnika na razie się nie wypowiem ale jeździ się nim w miarę dobrze jest elastyczny i jak na razie może być na razie nie chcę czegoś większego :)

v-max sprawdzany raz przy ojcu jak wracałem do domu to postanowiliśmy sprawdzić ile to pojedzie :)

Słuchaj większość ludzi okłamuje osiągi ale nie ja nie mam po prostu już takiego czegoś ;)

mi nawet żeby to 100 wystarcza bo ostatnimi czasy bujam się od 70-80 bo szybciej w takie zimno no nie za bardzo...

A zresztą ja o niebie ten o chlebie więc nie ma sensu tego ciągnąc :)

Chłopaki mam pytanko
Jak myślicie
bo mam zębatkę zdawczą do wyjebiozy i się zastanawiam czy nie zainwestować w cały napęd did czy coś takiego
W sumie zębatka tylna bdb a łańcuch db więc nie wiem czy wymieniać czy nie :/

Pozdrawiam BeNeK

Lewa !!

Outer
Weteran
Weteran

Postautor: Outer » pt 25 lis, 2011

Mocy nie brakuje, ale nie brakuje też potężnych wibracji. Mocy nigdy za wiele, tym bardziej, że ten pojazd będzie u mnie głównym środkiem transportu przez długi okres czasu i pali tyle co 125, przy osiągach słabych 250-ek.

Co do łańcucha.

Przednia zębatka od atv 18/20, łańcuch polecam rk 428H ważne jest to H na końcu, polecane, bardzo dobre i wytrzymałe łańcuchy, przy tym tanie, nie wiem, czy nie masz tego samego zabieraka z tyłu, co u mnie, więc co do tylnej zębatki ci nie podpowiem.

bo mam zębatkę zdawczą do wyjebiozy i się zastanawiam czy nie zainwestować w cały napęd did czy coś takiego

Spodziewaj się po tym, że sprzęt ma trochę km, mam 10 tyś i jeszcze 2/3 regulacji mi zostało, zębatki jak nówki.
Ostatnio zmieniony pt 25 lis, 2011 przez Outer, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
BeNeK
Stały Bywalec
Stały Bywalec
Kontaktowanie:

z przodu wiem że była zmieniana ale innej nie dostałem
no i zęby nie pokrywają się idealnie na łańcuchu tzn łańcuch na tej zębatce bo jakaś taka taka nijaka jest :D Na razie nie chcę mi się ściągać i robić foto najwyżej przy wymianie :)

Muszę się zastanowić nad ilością zębów ale myślę że zostawię taką jaką mam albo mniejszą no nie wiem a może większą <mysli> większej myślę nie ma sensu żeby nie tracić nic mocy bo jest fajnie i w 2 os też się zaje fajnie pyrka a mniejsza <mysli> z jeden ząb mniejszą można by dać ale chyba za szybko by się wkręcał na obr a puki co tego wg nie potrzebuję :) I zastanawiam się czy wymieniać teraz czy gdzieś na wiosnę <mysli> można by tą trochę przez zimę pomęczyć :D

Nie wiedzę sensu nad zębatką tył ale zastanawiam się nad łańcuchem <mysli> nie jest jak nowy ale nie jest jeszcze w złym stanie <mysli> puki co nabijam kolejne km :D

Wszystkim formułowiczom Szerokości w zimie przyczepności no i LWG! <lol>

Pozdrawiam BeNeK

Lewa !!

Awatar użytkownika
Darvix
Weteran
Weteran
Kontaktowanie:

Postautor: Darvix » pt 25 lis, 2011

Benio, Lepiej wymień ten łańcuch bo jak ci strzeli o będzie gorzej. Nie ma co oszczędzać żeby było git to musisz ten motorek do inwestować bo jest fajny :) a zębatke zostaw taką samo jak ci dobrze lata(czytaj jeździ :D) :)

Awatar użytkownika
BeNeK
Stały Bywalec
Stały Bywalec
Kontaktowanie:

w ogarze miałem z 20 razy gorszy i połowę 1/2 chudszy xd Się zastanawiam też czy rejestrować teraz czy na wiosnę <mysli> nie wiem jeszcze co zrobię :) Moto jeżdżę spokojnie rekreacyjnie i do dojazdów (dziewczyna kościół sklep czasem szkoła) ogólnie planuję go z wizula zrobić na cacy silnika nie ruszam bo nie ma potrzeby ew przy czyszczeniu :D tylny hamulec bdb tylko przedni trochę słabszy ale daje radę koło zblokować podczas jazdy więc też nie ruszam i muszę posiedzieć przy regulacji świateł długie/krótkie by dobrze świeciły i nie oślepiały bo tego nie lubię no i jakoś tak ... Powoli powoli sobie będę przy nim robił :) trzeba obmyślec co po kolei co najważniejsze <mysli>

A pierwsze co zrobię to poszukam biura tłumaczeń :D

Pozdrawiam BeNeK

Lewa !!

Awatar użytkownika
Lukas995
Zasłużony
Zasłużony

Postautor: Lukas995 » pt 25 lis, 2011

Benio pisze:Tak apropo wie ktoś gdzie jest na podkarpaciu jakaś hamownia???

Jest w Rzeszowie :P

Awatar użytkownika
dawid112
Specjalista
Specjalista

Postautor: dawid112 » pt 25 lis, 2011

Przedni hamulec to chyba porażka, czyż on nie taki sam jak w ogarze itp.? być może wydaje mi sie :) za ile kupiłeś wydech?

Awatar użytkownika
BeNeK
Stały Bywalec
Stały Bywalec
Kontaktowanie:

Postautor: BeNeK » sob 26 lis, 2011

dawid112, za wydeszek dałem 200zł używka przelot lekko zadrapany no i z małym pęknięciem :/ ale bardzo leciutki bo wykonany z karbonu :) Przez co bardzo minimalnie się grzeje a końcówka to wg zimna jest :D

Przedni hamulec jest bdb szybko da się wyhamować i jest naprawdę bardzo skuteczny ;) Taki sam jak w cbr 125 wiem bo się chciałem dowiedzieć z czego klocki w razie zużycia zapodać to się dowiedziałem że to ten sam zacisk itd co w cbr natomiast na tyle już inna bajka spora tarcza i duży dwu tłoczkowy zacisk sprawiają że bardzo mała siła powoduje już uśliźnięcie się opony na asfalcie klocki nie wiem z czego al myślę że nie szybko się zużyją na tyle ;)

Lukas16, duuuużo mi to mówi na 100% trafię bez problemu :D

Pozdrawiam BeNeK

Lewa !!

Awatar użytkownika
lukasz
Junior Administrator
Junior Administrator
Pojazd: Ogar 900 '09
Podziękował : razy

Postautor: lukasz » sob 26 lis, 2011

http://www.zumi.pl/2544267,Firma_Mar-Mo ... firma.html adres, mapka, o firmie, godz. otwarcia. ;)

Wróć do „Nasze motocykle”