• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Słabe światła

Masz jakiś problem ze swoją maszyną? Pisz a my postaramy się pomóc
Awatar użytkownika
Fast
Weteran
Weteran

Słabe światła

Postautor: Fast » wt 04 paź, 2011

Posiadam silnik zongschn 125, i mam w nim regulator napięcia z quada, aczkolwiek wychodzi na to że to regulator i prostownik w jednym bo dosyć znacznie obniża napięcie.

Czy wszystkie regulatory do chińczyków mają od razu prostownik? Czy kupie jakiś który TYLKO ścina napięcie do 12V? Prosze o ewentualnie linki

Problem jest w tym że światła słabo świecą a na wysokich obrotach ciągle rozłącza prąd, w wyniku czego ciężko coś dostrzec w oddali. Wątpie że w waszych pojazdach odcina prad na wysokich i swiatła święca słabiej niż na niskich, więc chciałem się poradzić Was co z tym zrobić.

Awatar użytkownika
agentmariusz
Praktykant
Praktykant

Re: Słabe światła

Postautor: agentmariusz » wt 04 paź, 2011

hmm... teraz ci nie pomogę... ale było gdzieś o tym pisane...

jakieś kable omija się czyt ucinasz i łączysz razem by nie przechodziły przez regulator... ale jakie to kolory to teraz nie mam pojęcia

PawelP112
Specjalista
Specjalista

Postautor: PawelP112 » wt 04 paź, 2011

bo zle podłączasz kolego ;) swiatła masz podłączone widze do wyjscia do ładowania skoro odcina prąd na wysokich obrotach ;)

jak wychodzą Ci z silnika kable do swiateł Biały i Żółty to żółty jest do swiateł a biały do ładowania. Masz Regulator 4 pinowy tak ? jak znajde schemat podłączenia do regulatora to zarzuce bo teraz nie jestem pewien a nei chce Cię wprowadzic w błąd

Awatar użytkownika
Fast
Weteran
Weteran

Postautor: Fast » śr 05 paź, 2011

Ta kabel zółty i biały, jak podłącze żółty do świateł bezposrednio to pali żarówki, jak mam do regulatora podłączone to najwidoczniej mam to podłączone do wyprostowanego prądu przeznaczonego na akumulator.

resumując jak mam to podłączyć by tego nie spiepszyć ?

PawelP112
Specjalista
Specjalista

Postautor: PawelP112 » śr 05 paź, 2011

KamelMKS, Prosze

http://img714.imageshack.us/img714/3664 ... a13a72.jpg

Podłączasz tak jak tutaj na zdjeciu ;) Do Swiateł Kabel zółty biały do Ładowania Czyli :
zółty podłączasz w prawy górny róg regulatora i ten sam przewód prosto do swiateł dokładnie jak na schemacie a Biały w lewy dolny róg regulatora i masz ładowanie takie odcinające napiecie ;) Mysle ze sobie poradzisz ;)

Awatar użytkownika
Fast
Weteran
Weteran

Postautor: Fast » śr 05 paź, 2011

Czegoś tu dalej nie rozumiem...

mam 4 piny. Jeden to na pewno masa. Drugi zółty trzeci biały a czwarty niby ma wychodzić do świateł tak ? Ale w takim razie który wychodzi później do ładowania ?

Wróć do „Pomoc”