• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

docieranie zaworów

Masz jakiś problem ze swoją maszyną? Pisz a my postaramy się pomóc
zipp shock
Specjalista
Specjalista

docieranie zaworów

Postautor: zipp shock » czw 22 wrz, 2011

Cześć , chciałem was spytać czy: żeby dotrzeć zawór wydechowy (pastom) musze kupić nowe te grzybki i dopiero docierać czy wyczyścić ten co mam i będzie ok i czemu już drugi raz zaczoł przepuszczać mi zawór wydechowy .Raz jak kupiłem silnik i jakoś po około 2500km kupiłem nową głowice i zrobiłem na niej 3000km i znowu puszcza, kompresja jest tak mała ze nietrzymie wolnych obrotów i chodzi troche lepijej niż pięćdziesiątka gaźnik wyregulowany ok itd?
DR.ALBONista rzÂądzi

Awatar użytkownika
Diabolo
Weteran
Weteran

Re: docieranie zaworów

Postautor: Diabolo » czw 22 wrz, 2011

ja nie wiwm maiłem 3 nowe silniki i wszystkie chodziły ok bez docierania zaworów :) a chyba lepiej by było jak byś kupił nowe zawory i wtedy dotarł
:)
Moja ulubiona pozycja?
To pozycja za kierownicÂą mojego motoru
:D

Moja bestia xD
http://www.polskajazda.pl/Motocykle/GB/Street/109128

Obrazek

adrol

Postautor: adrol » czw 22 wrz, 2011

Jeśli problem się powtarza to może być wina wałka rozrządu, bądź nie umiejętnego ustawienia zaworów. dotrzeć można jeśli wżery nie są zbyt duże. Jak masz dobry aparat najlepiej zrób fotę jak wyglądają wżery w gnieździe i na zaworze.

zipp shock
Specjalista
Specjalista

Postautor: zipp shock » czw 22 wrz, 2011

zawory ustawiam chyba dobrze na magnecie T raz jak jest T to jest źle i trzeba obrucić bo z tego co czytałem to na dwa obroty wału raz obraca sie wałek rozrządu , ustawiem szczelinomierzem 0,05 ssący i 0,07 wydech w silniku 50 ustawiałem identycznie i zrobił 10000km i narazie go nieużywam a silnik umnie nieprzeżywa jakiś ogromnych katuszy :) zdjęcia dodam najszybciej w poniedziałek.A jak docierać zawory np. 180 stopni w lewo potem do tak to nazwie punktu 0 i 180 stopni w prawo czy kręce jak chce aż się dotrze , wiem ze zaczyna sie pastą 2 z ropą albo z czymś bo jest za gęsta potem 1 i na koniec pastą 0 ??
Ostatnio zmieniony pt 23 wrz, 2011 przez zipp shock, łącznie zmieniany 2 razy.
DR.ALBONista rzÂądzi

Wróć do „Pomoc”