• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Czysta kierownica OGAR 900 !

Wszelkie przeróbki dzięki którym nasza maszyna nabiera charakteru.
michau_ek
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Re: Czysta kierownica OGAR 900 !

Postautor: michau_ek » pn 19 wrz, 2011

Dobra,dam pomógł jeśli ktoś opisze mi jak zdjąć koło.. po kolei wszystko śruba po śrubie, obrazki mogą być hehe, koło tył oczywiście :) dodam, że martwię się o hamulec tarczowy.. aby się nie zapowietrzył,klocki sie nie zacisneły czy coś takiego...

Spidi67
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: Spidi67 » pn 19 wrz, 2011

michau_ek, no to pisz odrazu , że tyl ;] juz CI tlumacze w miare swoich możliwości :D
1. Odkręcasz śruby , które są na wachaczach, jedna ta po lewej to nakrętka a z prawej strony to jest cała ta ośka :)
2. Poluzowywujesz te sruby od napinacza łancucha te takie małe 8 czy 10 bodajzde na koncu wachacza :)
3. Czyli hamulec tarczowy tam sie nic nie odkręca, to jest tak zamocowane na wachaczu, że się poprostu zdejmuje . No i zapamiętaj układ tych łożysk oba są po lewej stronie jedne z wewnętrznej strony zębatki drugie z zewnetrznej :)
<troll>

michau_ek
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: michau_ek » pn 19 wrz, 2011

teraz byłem w garażu patrzyłem na to dokładnie.. i faktycznie koło wyjdzie bez większych problemów i nic przy hamulcu nie trzeba odkręcać :)

Wróć do „Wizualne”