• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Mini CROSS !

michau_ek
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Mini CROSS !

Postautor: michau_ek » śr 07 wrz, 2011

Siema, zacznijmy od tego, że kupilem mini crossa za bezcen... 4 lata ma, poobijany brzydki itp. ja mam 15 lat i do tego waże 64 kg więc to już raczej nie dla mnie =\ mój brat ma 11 lat wazy 35 kg..cos o nim? zwykły silnik palony na linke, chodzi na wolnych obrotach, nie gasnie ale v max ani przyspieszenie nie zadziwia... co można zrobic aby lepiej przyspieszał? lub v max.. dodam ze ze mną [bez odpychania] ledwo rusza..i tak jakby koło zaczyna sie krecic na wysokich obroach dopiero.. Jakieś pomysły? albo jak w tym gaznik wyregulować? :D

@choinka to wiem.. ale choćby minimalnie coś polepszyć... mogą być nawet ruskie patenty !

ALBO czy dało by się trochę podnieść ten motorek? np. przedłuzką amortyzatora?
Ostatnio zmieniony śr 07 wrz, 2011 przez michau_ek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
choinka
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Re: Mini CROSS !

Postautor: choinka » śr 07 wrz, 2011

Hmmm chyba tutaj nic nie poradzisz na to. Ten silnik nie jest to jazdy szybkiej i zrywnej :P

[ Dodano: |7 Wrz 2011|, o 21:01 ]
Hmm no tak przedłużka chyba jakaś podejdzie.
Najwięcej mocy by dała zmiana silnika :P Jak wyregulujesz gaźnik to nic nie da, tam nie ma co zmieniać bo ani nie jest na pasku napęd to ani wariator ani rolki ani sprzęgła nie zmienisz.

Awatar użytkownika
Brunon K ver. 205
Weteran
Weteran

Postautor: Brunon K ver. 205 » śr 07 wrz, 2011

michau_ek, polecam Big Bore Kit V. Ale to tylko na ebayu kupisz. Zresztą ten mini cross trochę zjechany jest, bo jak ja jeździłem na pocket biku, (niemal na pewno ten sam silnik, też odpalany na linkę) to on wcale nie mulił tak jak mówisz, tylko całkiem nieźle ruszał, a ważę 66kg.
Obrazek
EMO

michau_ek
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Marcin 205 pisze:michau_ek, polecam Big Bore Kit V. Ale to tylko na ebayu kupisz. Zresztą ten mini cross trochę zjechany jest, bo jak ja jeździłem na pocket biku, (niemal na pewno ten sam silnik, też odpalany na linkę) to on wcale nie mulił tak jak mówisz, tylko całkiem nieźle ruszał, a ważę 66kg.

ale scigacz miał tam bodajże inaczej napęd przekładany, żeby ruszał a kross tak bardziej na moc... a nie mam ani przyspiechy ani mocy ani v maxa XD

przedłuzke jakąs skminie.. kółka? dało by się na większe zmienić? jako tak? :)

Awatar użytkownika
Brunon K ver. 205
Weteran
Weteran

michau_ek pisze:ale scigacz miał tam bodajże inaczej napęd przekładany, żeby ruszał a kross tak bardziej na moc...

I tu bym polemizował, bo wydaje mi się że w tych silnikach są takie same przełożenia. Z resztą jak cross ma przełożenia na moc, to owszem v-max nie byłby zadziwiający, ale ruszać powinieneś bez problemu. :)
Obrazek

EMO

michau_ek
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Marcin 205 pisze:
michau_ek pisze:ale scigacz miał tam bodajże inaczej napęd przekładany, żeby ruszał a kross tak bardziej na moc...

I tu bym polemizował, bo wydaje mi się że w tych silnikach są takie same przełożenia. Z resztą jak cross ma przełożenia na moc, to owszem v-max nie byłby zadziwiający, ale ruszać powinieneś bez problemu. :)

Dodam.. ze gdy byłem w 4 tej klasie podstawówki katowaliśmy dokładnie tego samego krosika którym smiga moj brat.. i wtedy miał kopa a teraz 3 lata ponad stał? troche lipa.. a może by to rozebrać wyczyścic itp? xd da to coś?

Awatar użytkownika
Brunon K ver. 205
Weteran
Weteran

michau_ek, a cylek i tłok w jakim stanie? Ten crossik, jak jedziesz, to zaczyna przerywać, czy po prostu brakuje mu siły? Może to objawy zacierania?
Obrazek

EMO

Awatar użytkownika
Yautja
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Otrzymał podziękowań: razy
Kontaktowanie:

Postautor: Yautja » śr 07 wrz, 2011

michau_ek pisze:i tak jakby koło zaczyna sie krecic na wysokich obroach dopiero..

Może na początek regulacja sprzęgła?
Obrazek

michau_ek
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: michau_ek » czw 08 wrz, 2011

TO tak.. powoli ruszy.. i jak dodam gazu to go muli i gasnie.. jak wyregulować sprzęgło? [ przypomne, że to automat]

Awatar użytkownika
Czyżu15
Weteran
Weteran

Postautor: Czyżu15 » czw 08 wrz, 2011

to może coś z gaźnikiem lub święcą a jest tam jakiś filtr powietrza ?
only vag

Awatar użytkownika
Brunon K ver. 205
Weteran
Weteran

Postautor: Brunon K ver. 205 » czw 08 wrz, 2011

michau_ek, to może jak dodajesz gazu i gaśnie, to może go zalewa i trzeba wyregulować gaźnik.
Obrazek

EMO

michau_ek
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: michau_ek » czw 08 wrz, 2011

Dobra, na chwile obecną nie odpala... kiedy będę miał trochę czasu rozbiore go, wyczyszcze gaznik itp. i teraz tak.. czy w tym gazniku jest srubka od mieszanki? bo obroty sa.. czy musze to rozbierać wszystko i iglice obnizyc? Poradzcie mi cos.. najlepiej ktos kto miał takie gowienki =\ prosze nie zamykac mi tematu bo czuje ze to nie koniec problemów

Awatar użytkownika
Brunon K ver. 205
Weteran
Weteran

Postautor: Brunon K ver. 205 » pt 09 wrz, 2011

michau_ek, nie chciałbyś może sprzedać tego crossika? (Sorry za OT, ale użytkownik ma wyłączoną funkcję PW)
Obrazek

EMO

michau_ek
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: michau_ek » wt 27 wrz, 2011

odświeżamy temacik ! mini cross odpala, jeździ ale ma mało mocy.. nie wiem jak w nim wyregulować gaźnik bo jest tylko śrubka od obrotów.. i to sprzęgło.. wie ktoś jak to zrobić?

sprzedam tego crossika za 80 zł.. urwana linka od gazu przy manetce.. pali, jezdzi powoli d;

Awatar użytkownika
TaHa
Specjalista
Specjalista
Kontaktowanie:

Postautor: TaHa » czw 06 paź, 2011

michau_ek, dawaj foty albo pisz na gg: 936532

Wróć do „Pomoc”