• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Gdzie mieszkacie?

Rozmowy o wszystkim innym niż motoryzacja.

Gdzie mieszkasz?

wieś
19
59%
miasteczko
3
9%
miasto powiatowe
7
22%
miasto wojewódzkie
3
9%

Liczba głosów: 32

Awatar użytkownika
lukasz
Junior Administrator
Junior Administrator
Pojazd: Ogar 900 '09
Podziękował : razy

Gdzie mieszkacie?

Postautor: lukasz » śr 03 sie, 2011

Witam wszystkich :>
W ankiecie można podać gdzie mieszkacie( wieś, miasteczko itp.). W postach piszcie czy mieszkacie w blokach, domach jednorodzinnych itd. Możecie podać ilości hektarów w przypadku gospodarstw. :D Piszcie czy temat wam się podoba. :) Jeśli temat jest zbędny można usunąć.

To ja pierwszy :D
Mieszkam na wsi, w domu jednorodzinnym. Wioska liczy ok. 100 osób, parafia ok. 500 osób (dwie wsie). Nie mam gospodarstwa, tylko 16 kur i kogut. :D Mam nadzieję, że temat Wam się spodoba. :D
Ostatnio zmieniony śr 03 sie, 2011 przez lukasz, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
piotrek350
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Re: Gdzie mieszkacie?

Postautor: piotrek350 » śr 03 sie, 2011

Wydaje mi sie, ze byl ten temat ale spoko. Tylko mi sie wydaje. To ja mieszkam w troche wiekszej wsi. Mieszkanców cos ponad pare tyś i jednak jest to nadal wies.
Nie mam gospodarki, mieszkam na osiedlu blisko lasu, droga żwirowa. Jest git, policja nie jeździ wgl. Mam duza dzialkie, chyba z 12ar. Tylko na mojej ulicy są same babcie..i lubią nażekac i chwytac po telefon..:D
Jaki¿ to motor piêkny i m³ody? I jaka to na nim dziewica? Zje¿d¿aj¹ z drogi im samochody, Œmigaj¹ przy œwietle ksiê¿yca. Ona mu krêci manet¹ do koùca, a on wci¹¿ podnosi obroty; Pewnie ju¿ rura jest ca³kiem gor¹ca, Pewnie znów wpadn¹ w k³opoty.

Awatar użytkownika
Alpen
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: Alpen » śr 03 sie, 2011

Miasteczko ok. 1500 mieszkańców, mieszkam w samym centrum ale dom mam odsunięty od ulicy o ok. 100m. Blisko mam basen, hale sportową, sztuczne boiska do koszykówki, tenisa ziemnego, piłki nożnej i piłki ręcznej. Jest też tak zwane kartoflisko :D Hala sportowa, hala koszykarska, i sala baletowa. Także ogółem jest git. ;] A no i dom jednorodzinny, działka 1300m2. Mam jeszcze na wsi (ok.4 km od mojego domu) działkę 5 hektarów z 2 stawami, no i działkę 3000m2 oddaloną o ok. 40km. :D Tam gdzie stawy są to często robię imprezki. ;]
modó³ wm mugen sport cdti

Awatar użytkownika
Szczepan
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Postautor: Szczepan » śr 03 sie, 2011

No temat fajny :D A więc tak mieszkam na wsi takiej prawie prawdziwej ktoś tam ma krowy ktoś świnie :D Mieszkańców jest około 1800. Prowadzi do mnie droga żwirowa, a około 1km ode mnie stoją wiatraki :D Policja zjawi się raz na rok więc luz jeżdżę sobie bez kasku :D Rolnikiem jestem mam aż 8Ha :D No i sprzęt do uprawiania pola :D Działkę też mam ale dom na niej będę budował więc nie ma co na razie opisywać :D A z moich zwierzą to hoduje króliki <troll> No i to by było na tyle :D Dziękuję :) A i przy OSP oczywiście Orlik :D
Ostatnio zmieniony śr 03 sie, 2011 przez Szczepan, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Lukas995
Zasłużony
Zasłużony

Postautor: Lukas995 » śr 03 sie, 2011

Wioska można powiedzieć mieszkańców ok 4,5tyś :D Jest hala sportowa , orlik :D i takie tam :D
ogólnie to można powiedzieć że "małe miasteczko" :D

Awatar użytkownika
BarneY
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: BarneY » śr 03 sie, 2011

No to ja też napiszę :D

Aktualnie mieszkam w miasteczku, malym, pewnie z 15 000 mieszkancow :)
Niestety w bloku ;/ Do szkoły, do której teraz ide bd miał koło 2,5 km.

I mam też działkę 3000 m2, 18 km od mojego miasteczka. Zamierzamy się tam wybudować :D
Ok. 500m do granicy miasta, w którym jest basen, hala sportowa, szkoła do której bd chodził przy której jest sztuczne boisko do gry w kosza i piłkę nożną, a teraz budują stadion :D
Już nie mogę się doczekać własnego garażu xDD

Pozdro, PrezesKP ;)

PS.: Temat całkiem fajny :D
JeÂśli pomogÂłem - postaw browarka :D

DziĂŞki :)

Awatar użytkownika
Brunon K ver. 205
Weteran
Weteran

Postautor: Brunon K ver. 205 » śr 03 sie, 2011

Ja dotąd mieszkałem w mieście w kamienicy, ale teraz na wakacje przeniosłem się na wieś i zostaję tu na stałe.

Awatar użytkownika
choinka
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: choinka » śr 03 sie, 2011

Szczepan, Teraz tak spojrzałem na Twój avatar i widać tył sławnego tylnonapędowca i to nie ze stajni BMW czy Mercedesa xD

A ja można powiedzieć mieszkam w mieście powiatowym bo mieszkam w Sierakowie a powiat się nazywa Międzychodzko-Sierakowski. Mieszkam w domu jednorodzinnym praktycznie 100m od lasu, koło 2km od miasta, dookoła mnie jest ok 7 jezior ;d Na podwórku mam domek wypoczynkowy na który możecie przyjechać na wczasy z rodzinką ;d

Awatar użytkownika
RADI
Weteran
Weteran

Postautor: RADI » śr 03 sie, 2011

Hehe ;d a więc ;P
Ja mieszkam w miasteczku które ma ok. 14tys mieszkancow o ile ie nie myle ;P
Jest to dom w ktorym by sie zmiescily 3 rodziny ;] Obok siebie mam 3 sklepy oddalone o 50m/150m/350m ( zawsze chodze do tego co mam najdalej xDD ) nna przeciw plac zabaw, boisko, i kiosk xD do domu jest przyłączony sklep z częściami rolniczymi/oleje i itp
Ale ojciec ma też gospodarstwo na wsi i często tam bywam ;) jest to mala wies ok. 100-150 mieszkańców tam mam taki domek, letnia kuchnie, garaz, warsztat, stodole, wiate i itp ogolem tego jest duuzo ... wiele gratow nastawiane jakies traktory, przyczepy i itp bo niby ojcu sie przyda xd mial kiedys swienie ale teraz z tego zrezygnowal ziemi mamy okolo 30hA, ale czesci nie uprawia bo nie ma na to czasu ... ale ogole na wsi jeszcze policji nei spotkalem <luzik> wiec jak wolny czas to moge sobie traktorkiem jezdzic, autkiem i itp ;P

[ Dodano: |3 Sie 2011|, o 23:19 ]
Wies jest oddalona o 2km od mojego domu ( polami 1,5km ) xd

Awatar użytkownika
Wilku1122
Zasłużony
Zasłużony

Postautor: Wilku1122 » śr 03 sie, 2011

No to i ja miasto Kluczbork 25 tysięcy ludzi ;P praktycznie wszystko jest sklepy markety teraz galeria ma być baseny orliki stadiony ;p mieszkam w bloku na osiedlu i to by na tyle ;P
Ostatnio zmieniony śr 03 sie, 2011 przez Wilku1122, łącznie zmieniany 1 raz.
PIEC!
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Szczepan
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Postautor: Szczepan » czw 04 sie, 2011

choinka, maluch jest mój :D Sorry za Off :)

Awatar użytkownika
ZiomeK
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: ZiomeK » czw 04 sie, 2011

A ja mieszkam na wsi, 400-450 mieszkańców, prowadzi do mnie droga żwirowa, mam dom jednorodzinny, gdzie mieszkają również dziadkowie (kiedyś dom był jeden ale zostały zamurowane drzwi, dokładnie... hmm... dwoje drzwi ;] ) i teraz my mamy oddzielne wejście, dziadkowie oddzielnie. Mam 2 sklepy, jeden 200m ode mnie, drugi 700, ja tam chodzę. Gospodarka? Owszem, jakieś 6,70 ha + ciągnik, maszyny, zwierzęta ;]
"Z religiÂą czy bez, dobrzy ludzie bĂŞdÂą postĂŞpowaĂŚ dobrze, a Âźli – Âźle, ale zÂłe postĂŞpowanie dobrych ludzi jest zasÂługÂą religii." - Steven Weinberg

Awatar użytkownika
robertwwl34
Majster
Majster

Postautor: robertwwl34 » czw 04 sie, 2011

Witam mieszkam w Wołominie 20 km od Warszawy. Mieszkam w bloku:)

Spidi67
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: Spidi67 » czw 04 sie, 2011

robertwwl34, znam jednego kolesia z Wołomina ;)) A ja mieszkam na wsi <radocha> Mam cos koło 20ha ziemi <faja> krowy, c360 ;P i inne <troll> swinek ni ma ale rok temu były <bezradny> :D . Wioska mała może ze 250-300 osób ;P ale fajne tereny do ujeżdzania ogara są . Ja jestem z kurpi <troll> zielonych <milczek>
<troll>

Awatar użytkownika
robertwwl34
Majster
Majster

Postautor: robertwwl34 » czw 04 sie, 2011

kogo??:P

Wróć do „Off-topic”