• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Samochody nasze / naszych rodziców.

Rozmowy o motoryzacji.
Awatar użytkownika
Lukas995
Zasłużony
Zasłużony

Re: Samochody nasze / naszych rodziców.

Postautor: Lukas995 » śr 27 lip, 2011

Szczepan, dziurawy wydech !!
:P
Ostatnio zmieniony śr 27 lip, 2011 przez Lukas995, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Szczepan
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Postautor: Szczepan » śr 27 lip, 2011

lukas15, kiedyś jeździłem z urwanym to jak ojciec jechał to go z 2km słyszałem :D To były czasy :D Ale Lanos ma moc <troll>

Awatar użytkownika
Prelude
Administator
Administator
Pojazd: Corsa C FL
Podziękował : razy
Kontaktowanie:

Postautor: Prelude » śr 27 lip, 2011

Fuu ja wszystkich aut nie pamiętam :D Było sporo aut + motocykli. Teraz aktualnie jest MB 300ce coupe- 1990r + Daweoo Matiz- 2002 mojej mamy xd ( z ojcem chcemy się tego pozbyć, ale mama się do niego przywiązała ). Szczerze to Matiz non stop na dworze stoi, więc trochę rdzy można zobaczyć. Ma 180k przejechane BEZ jakiejkolwiek awarii :D Co do merca to posiada silnik 3litry + skrzynia automatyczna. Moc około 220km. Mamy go już 4 lata, ojcu się znudził, więc pod koniec tego roku czy na początku następnego bierzemy coś takiego: http://otomoto.pl/mercedes-benz-ml-55-a ... 63125.html ;)
Ostatnio zmieniony śr 27 lip, 2011 przez Prelude, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
lukasz
Junior Administrator
Junior Administrator
Pojazd: Ogar 900 '09

Postautor: lukasz » śr 27 lip, 2011

Moi rodzice z tego co pamiętam z opowieści to mieli 4 maluchy ( brązowy, czerwony, niebieski 96r., czerwony 93r. z bezawaryjnym silnikiem, którym po roku mama uderzyła w skarpę i poszedł na złom biedaczek ;( ), później był fiat cc 700 97r. srebrny, aktualnie od marca Yaris 1.0, 99r. 68KM 146 tys. km przebiegu, kolor srebrny. 130km/h na ekspresowej, ale poszedłby dużo więcej :)

Awatar użytkownika
BarneY
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: BarneY » śr 27 lip, 2011

Woow :D Bardzo się cieszę, że temat jest taki popularny :D

I teraz cel mojego pisania :
Chciałbym poprosić Moderatorów o nie usuwanie postów OT, ponieważ temat ten założyłem własnie do luźnej pogawędki o historii naszych rodzinnych maszynek :D
Oczywiście czy to przyjmiecie to już Wasz wybór :D

A teraz chciałbym przejść do historii samochodów mojej rodziny :D
Od razu przepraszam za taki długi tekst i zapraszam do lektóry :D

Nie pamiętam co się stało z połową samochodów mojej rodziny, ponieważ mnie poprostu wtedy jeszcze nie było na świecie :D Z opowiadań wiem, że wszystko zaczęło się od białego malucha, którego Tata kupił na jakiejś giełdzie. Następny byłmaluch pomarańczowy, którego rodzice kupili z ogłoszenia :) Kolejnym samochodem był maluszek koloru czerwonego, którego tata kupił od Ojca mojej Mamy :). Po "erze" trzech malczanów przyszedł czas na coś większego, ponieważ rodzina miała się powiększyć o jednego członka - mnie :D. Tak więc przyszedł czas na Fiata Uno, którym zostałem przywieziony ze szpitala :D. Ahh te pierwsze podróże <rotfl> . Fiacik był kupiony nowy z salonu. Następnym wozidełkiem był Opel Corsa. Pamiętam jak szedłem z siostrą z przedszkola ( <rotfl> ) i ktoś nam pokiwał. Kiedy weszliśmy na osiedle (mieszkam w blokach, ale juz nie długo :D) stał tam jasnozielony Opel z moim Tatą w środku :D Ahh jaka to była radocha xDD Tata kupił go u miejscowego dealera samochodów używanych :D. Kiedy niestety ukradziono nam Corsę ( sprawcy nie odnaleziono ;/) pojechaliśmy seicentem cioci do Gniezna - stolicy komisów samochodowych :D Kto nie był pewnie nie uwierzy, ale tam jest tego peełno :D Zakupiliśmy wtedy Opla Astrę, którym jeździliśmy parę dobrych lat :D Kiedy zaczął się sypać postanowiliśmy go sprzedać . Przy sprzedaży okazało się, że parę rzeczy nie było oryginalnych, o czym byliśmy zapewniani przy kupnie ;/;/. Teraz mamy Citroena C4 z silnikiem 1.4. takiego muła że szok ;/. Ale jakoś jeździ, a miemie w zupełności wystarcza :D. Tata wozi się Fordem Kugą z silnikiem 2.0 i napędem 4x4 . Jest moc! :D

Dzięki za przeczytanie i zapraszam do komentowania :D

Pozdro :D
JeÂśli pomogÂłem - postaw browarka :D

DziĂŞki :)

Awatar użytkownika
Szczepan
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Postautor: Szczepan » śr 27 lip, 2011

PrezesKP, a ja maluchem do szpitala :P A po za tym to fajna historia :D

to&owo
Junior Administrator
Junior Administrator
Pojazd: Ogar 900
Otrzymał podziękowań: razy

Postautor: to&owo » śr 27 lip, 2011

mój tata samochodów miał od ch*** za przeproszeniem :D a obecnie mamy poloneza 1,6 gsi stan igła ,rok 2000 kupiony prosto z salonu ,i matizika ten sam rok też niezły :D poldziem oficjalnie wycisnęliśmy ponad 180 km/h a matizem 160 :D śmierć w oczach :D
teraz tata planuje kupić jakiegoś suva 2005-2006 r ,więc ciągle nam przebiegi rosną ,bo a to coś w wawie obejrzeć ,a to w ciechanowie i takie tam :D

Awatar użytkownika
lukasz
Junior Administrator
Junior Administrator
Pojazd: Ogar 900 '09

Postautor: lukasz » śr 27 lip, 2011

PrezesKP, naszą Yariskę też kupiliśmy w Gnieźnie :D a jej ostatni właściciel mieszka koło Torunia :D bo w Gnieźnie kupił Corollę. <dresik> :) I Yaris zostawił w rozliczeniu.
Ostatnio zmieniony śr 27 lip, 2011 przez lukasz, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Yato
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: Yato » sob 03 wrz, 2011

moja mama ma dodga neona 2006 r 160 koni silnik 2.0 + turbo :)
A tata opla astre combi
Ostatnio zmieniony pt 04 maja, 2012 przez Yato, łącznie zmieniany 1 raz.

Outer
Weteran
Weteran

Postautor: Outer » ndz 04 wrz, 2011

Tata(za pół roku ja)

Passat b5.5 131 ps 1.9 tdi, triptronic, 220 tyś km, trendline, salonowy = perełka, na pewno z rodziny się nie pozbędziemy, bo szkoda, jak w okół jeżdżą same zajechane b5 z milionowymi przebiegami. Zastanawiamy się nad Mercedesem Ml, Bmw x3,x5 , Audi q7 albo audi a6 3.0 tdi.

Mama

Skoda SuperB 2.5 v6 tdi, triptronic, laurin&clement 2005 rok, 120 tyś km, salonówka, tego auta też się nie pozbędziemy, bo perełka z bezproblemowym już silnikiem. :P

Ja

Nie mam nic :D Za pół roku prawko i leci do mnie pasek. <lol> ale i :[ bo trzeba przetrzymać jeszcze tyle czasu. Zastanawiałem się nad starym autem do nauki, by nie jeździć jak jajkiem.

Paweł.k
Uczeń
Uczeń

Postautor: Paweł.k » śr 26 paź, 2011

Mój tato fiat scudo 2008r. 1.6 multijet 90 kucy nie dużo ale daje rade wspólny moich rodziców vw passat 2.0 94r. również nie jest najgorszy. A kolory to:scudo czerwony passat zielony
Jedno Âżycie, jeden cel, ÂśmigaĂŚ HondÂą CBR :D

Awatar użytkownika
n0r3k
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: n0r3k » śr 26 paź, 2011

moj ojciec mial kiedys kiedys fiata 125 ktorego sam rozebrał na najdrobniejsze czesci i troche podremontował ( mnie jeszcze nie bylo wtedy) potem byl bordowy polonez caro przejsciowka czyli z przodu okragle lampy, tego juz troche pamietam. potem polonez atu plus 1,6gsi to byla laleczka perełka i wogole dopóki brat go nie w zial w swoje rece - zaniedbał a potem rozbił i poszedł za 4k :D ale polonez byl ideał, zero rdzy, islnik igła, zero awari a z 200 000km przejechane. byl piekny i niezawodny, nie za szybki ale i tak go swietnie wspominam. teraz jest volvo s40 2,0d 136km 2005 rok. zbiórke to to ma dosyć niezłą :D i kolorek - ciemna wiśnia, ajajaj :D
brat sie wozi ibizą 99' po lifcie zoltą z czerwoną maska bo oczywiscie po dzwonie :D i sluzbowa panda.
wczesniej mial bmw e30 2,0benz. to byl kozak. gleba, 16cali na rancie, niski profil. no i tyl pędzony.
a neidlugo pewnie kupi e46 2,0 diesla lub 2,0 benzyniaka.
siostra czerwone sejczento xD
OGAR 900 R > NSR 125 > CBR 600 F3 :)

Awatar użytkownika
Alpen
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: Alpen » śr 26 paź, 2011

A mój tata ostatnio kupił Berlingo '00 1.9D na dojazdy do pracy, do ciągania przyczepki z piachem lub coś. :) No i ja czasem się bryknę. :]
modó³ wm mugen sport cdti

Awatar użytkownika
Czyżu15
Weteran
Weteran

Postautor: Czyżu15 » śr 26 paź, 2011

U nas w rodzinie było 6 samochodów pierwszym z nich był Polski malczan ;d Czyli Fiat 126p stan igiełka w środku zadbany - ja go nie pamiętam lecz tak winika z opowieści mojego taty, potem skradziono go podczas obiadu u wujka pod blokiem złodzieje go rozebrali i sprzedali na części. Potem była limuzyna polskiej motoryzacji czyli.... Fiat 125p zwany dużym Fiatem ;d szedł 155km/h z pedałem w podłodze ale że tacie sie znudził sprzedaliśmy go wujkowi :) i Nastała era Poloneza Caro 1.6 GLS :) pamiętam do dzis ten jasno zielony metalic połyskujący w słońcu, była to bardzo zadbana maszyna ale tata chciał zmienić auto a polonez miał przejechane 160.000km. Po szukaniu dobrego auta, znaleźliśmy w komisie Nasze Nowe autko jakim było Volkswagen Passat B3 1.6 NIE zagazowany :) sprzedaliśmy go ponieważ nadażyła się okazja na lepsze auto Passata B3 sprzedaliśmy z przebiegiem 270.000 za 4,500zł silnik był w stanie wzorowym bym powiedział nie brał oleju nic wszystko czyściutkie ale wiecie robiliśmy częste trasy nad morze latem to przydała by się klima <myśli> i tak tata nabył Volkswagena Passata B5 1999r. 2.5 TDI V6 tiptronic bardzo dużym wyposażeniu o mocy 150 koni mech. :) szedł jak burza aż do pewniego dnia, było to na grillu u babci już mieliśmy odjeżdzać tata zapalił gablote a tu buuu silnik zgasł, wróciliśmy do domu Corsą 1.2 zapomniałem o niej napisać xd kupiliśmy na giełdzie gdy mama zrobiła prawko :) ale wracając do passata to była do regeneracji pompa paliwa gdyż dzień wcześniej tata zatankował na stacji no name ;/ ale passat miał już przebieg powyżej 200.000 i zbliżała sie wymiana paska rozrządu ale tata i tak nim jeździł aż do momentu gdy zapaliła się kontrola od ABS i ESP znowu do wymiany pompa ale teraz od ABS i tak nie dawno bo w niedziele sprzedaliśmy Tegoż passata obecnie mamy Corse i przemierzamy sie do kupna VW Passata B5 FL - czyli po liftingu 1.9 TDI w manualu kombi o mocy 130 koni mech. :)

nie wiem czy ktoś przeczyta całe ;p, pozdrawiam :)
only vag

sasek94
Weteran
Weteran

Postautor: sasek94 » czw 27 paź, 2011

U mnie aktuaklnie są 4 bryczki:)
Ssangyoung musso 1999 2,9Tdi
ssangyoung musso 1997 2,9 d ale w angliku;d
siora jeździ renówką Twingoo 2009 1,2..
a tata
hyundaiem accentem 1,6 dohc po lekkim tunie silnika w stanach:) rok 2004