• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Samochody nasze / naszych rodziców.

Rozmowy o motoryzacji.
Awatar użytkownika
BarneY
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Samochody nasze / naszych rodziców.

Postautor: BarneY » wt 26 lip, 2011

Witam wszystkich ! :)
Jako, że jest to mój pierwszy 'poważny' post na forum chciałbym się ze wszystkimi przywitać. :)

Przejdźmy do rzeczy... Proponuję Wam nowy sposób na spędzenie czasu albo chociażby zabicie nudy :)

Zapraszam wszystkich do podzielenia się informacjami na temat samochodów, którymi podróżujecie na codzień :) Podajmy tutaj najciekawsze informacje na temat naszych maszyn. Proponuję przede wszystkim podać model, pojemność silnika, rok produkcji, i może jakąś ciekawostke na temat Waszej przygody podczas jazdy w/w samochodem, albo jak on się zachowuje itd...

Jeżeli temat już był przepraszam, nie natknąłem się na żaden taki i proszę o usunięcie go.

Swój samochód opiszę w poście poniżej.

Zapraszam do udzielania się w temacie :D

Nie chciałbym również, żeby to była jakaś ścisła ( według wzoru) prezentacja, czy coś w tym stylu, tylko luźna pogawędka :D pozdrO
Ostatnio zmieniony wt 26 lip, 2011 przez BarneY, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Olo
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Re: Samochody nasze / naszych rodziców.

Postautor: Olo » wt 26 lip, 2011

Z tego co wiem to w tym dziale można przedstawić pojazd http://forum.moto-4t.pl/nasze-pojazdy-vf11.htm
http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Zipp/Shock/109607
Obrazek[/URL]
Motocykl jest bogiem,
prêdkoœÌ na³ogiem
Pal gumĂŞ i szalej,
nie myÂśl co dalej

Awatar użytkownika
BarneY
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: BarneY » wt 26 lip, 2011

Olo, Przepraszam za nieścisłość, już edytowałem :D

Przyszedł czas na zaprezentowanie maszyn mojej rodziny :
1. Citroen c4, silnik - słabiutki 1.4 . Straaaszny muł. Rok produkcji z tego co wiem 2008 :)
Aktualny przebieg, z tego co pamiętam - 60000 km :)

2. Służbowy samochód mojego Taty :
Ford Kuga. Silnik 2.0 (Jest moc! :D) Ma on rok, a przejechane już ok. 130 000 km ! Tata pokonuje nim tygodniowo pare tysięcy km :D Ciekawostką może być to, że nie ma możliwości 'zaboksowania' kołami, ponieważ kiedy komputer pokładowy "czuje", że brakuje mocy dołącza do napędy przedniego tylni :) Świetna sprawa :D

Zapraszam do przedstawiania swoich maszyn :)
JeÂśli pomogÂłem - postaw browarka :D

DziĂŞki :)

Awatar użytkownika
kuba2354
Weteran
Weteran
Kontaktowanie:

Postautor: kuba2354 » wt 26 lip, 2011

Auta moich rodziców to jest nie mała historia... Zaczęło się...

...mój ojciec "x" lat temu kupił sobie UAZ`a. Działał i zrobił buu..;/ Stał pod drzewem. Kupiły go dzieciaki za 300 PLN i coś wymieniły. Śmiga do dziś. ;D
Kolejna była ŁADA 2107 1,5 55 KM. Tył napęd, radio Blaupunkt z Opla. Fajne drifty się nią robiło. ;D
Potem moja Matka zrobiła prawko i kupiliśmy Fiata Uno, którym teraz śmiga mój dziadek. 1.0, CLIP (jednopunktowy wtrysk), ABARTH, 60 KM. Lekki, śmiga jak ta lala. Ale bierze go rdza. ;D Auto super! Wygodne, duże, jak na auto klasy B.
Potem była, a właściwie jest Renault Megane z 2002 (I.rej . 2003). Ma 270000 km. Jeździła przez 5 lat PL-Dania-PL. Teraz ma odpoczynek i jeździ po PL. 1,9 dti (diesel i turbo bez intercoolera) 87 KM. Niskie spalanie od 4,2-6,5L/100 km.
No i jak Łada się rozsypała, to dziadek dostał w/w Uno, a Mama VW Polo. 1,6, 75KM, licznik kręcony, skóra, el.szyby, szyberdach, kubełkowe podgrzewane fotele. Do 100 km/h ok. 7 sek. Niemożliwe? A jednak! ;P No i sprzedaliśmy. A Renault i Uno dalej śmigają. :D

No i auto mojego ojca, to małe, ale silne Volvo FH 12, 440 KM, Euro 5. Climatronic, retarder, manual 6 biegów + parkingowy + połówki + wsteczny (2 skrzynie- mała i duża czyli tzw. przebitka). 2 łóżka, elektroniczny tachograf, komp. pokładowy, szyberdach, lodówko-zamrażarka. Masa schowków. ;D Jest to tzw. "mega", czyli ciężarówka na małych kółkach rozmiaru 295/80. Zawieszenie na poduszkach, regulowane. Niskie, prawie jak German Style. ;D Ma halogeny dalekosiężne, halogeny przeciwmgielne. CB, Radio Blaupunkt + 6 głośników. No i masa choinek zapachowych. ;P Jeździ po Skandynawii. ;D
Ostatnio zmieniony wt 26 lip, 2011 przez kuba2354, łącznie zmieniany 1 raz.
HONDA !

2T mooooc xd

http://zyciebikera.blogspot.com/ <-- mĂłj blog. : )

Awatar użytkownika
stepien0601
Weteran
Weteran

Postautor: stepien0601 » wt 26 lip, 2011

Mój wóz - seat marbella(nie wiem)
Tata-Opel Frontera i Suzuki Samuraj Long (115 km i ok 60)
Mama-Vw Passat b5 fl(130km)

Dobranoc.
Ostatnio zmieniony wt 26 lip, 2011 przez stepien0601, łącznie zmieniany 1 raz.

Spidi67
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: Spidi67 » wt 26 lip, 2011

Rodzice vw passat b5 :P
Ja nie mam :( ale bede mieć <troll> minimum 300 kucy <cwaniak2> i oczywiscie napęd rwd :]
<troll>

Awatar użytkownika
ZiomeK
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: ZiomeK » wt 26 lip, 2011

A auto moich rodziców, w zasadzie taty to Nissan Micra K11 '94 1.0 16V 54 KM :D Gówno małe ale idzie jak to mówi tata :D Na autobahnie (spr. z Niemiec) -- 150 km/h :) Choć cały czas namawiam go do kupna czegoś nowego;D I o dziwo - tata jeździ ponad 20 lat (wcześniej niebieskim malczanem ale w progach i na masce takie dziury rdzawe, że pięść szło włożyć, poszedł za 80 zł :D ) i nic nie stuknął a siostra podczas jednej zimowej jazdy zrobiła bum! :)
Ale ojciec nic do niego nie dokłada. Jedyne co wymieniał poza 'standardem' to przeguby. No i naprawia przepływomierza za 200zł :)
"Z religiÂą czy bez, dobrzy ludzie bĂŞdÂą postĂŞpowaĂŚ dobrze, a Âźli – Âźle, ale zÂłe postĂŞpowanie dobrych ludzi jest zasÂługÂą religii." - Steven Weinberg

samoo96
Weteran
Weteran
Kontaktowanie:

Postautor: samoo96 » wt 26 lip, 2011

Wspólny rodziców opel zafira 2.0 TDI 110km
Zapasowy samochód polonez 1.6 na pełnym wtrysku 80km jak dobrze pamietam..
Służbowy ojca ford focus 2.2 benzyna 160km
DoradziÂłem Ci coÂś..? :)
WciÂśnij 'pomĂłgÂł' albo postaw piwko..:)

http://www.polskajazda.pl/Motocykle/GB/Street/97134

Awatar użytkownika
Alpen
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: Alpen » wt 26 lip, 2011

U mnie jest Audi A4 B5 1998r. 1.6 102KM miało jak z fabryki wyjechała czyli obecnie oscyluje w ok. 90-95KM. przebieg 230 000km i ciągle rośnie, u mojego taty w rękach przez 60 000km. Działa bardzo dobrze, rzadko spotykane wykończenie w drewnie i super kolorystyka deski rozdzielczej. Jeździ dobrze, 30 000km temu robiony remont silnika (pierścienie, uszczelniacze, uszczelki i gruntowne czyszczenie i mycie silnika w ASO). Sami sprowadzaliśmy auto z Niemiec. No i tyle.
modó³ wm mugen sport cdti

Awatar użytkownika
RADI
Weteran
Weteran

Postautor: RADI » wt 26 lip, 2011

Ja nie mam :D Uaza kiedyś ojciec miał ale wydał za 1000zł do dziś tegfo żałuje bo miałbym czym jeździć po polach :D

Teraz mamy Opla merive 1.3 ecoFlex z 2009 roku kupionego nowy ;D teraz ma ok. 40k przebiegu . pomimo silnika 1.3 w dieslu turbinka robi swoje powyzej 2tys obr juz sie wlacza i idzie ładnie ... ;d ale za to spalanie 4,5l/100 :P Jak na takie duże i WYGODNE auto to bdb wynik

Awatar użytkownika
Olo
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Tata ma Audu A4 avant (b6) 1.9 tdi 130km. Auto zostało sprowadzone z niemiec w 2008. Audica bardzo dobrze się sprawuje. Pakowna, zmięcia jawę do bagażnika :DObrazek

Jest oszczędna. Posiada sport pakiet czyli zawieszeni twardsze i opuszczone, siedzenia bardziej kubełkowe i trójramienną kierownice. V-max wynosi 230km/h.Obrazek

Ale teraz szykuje się zmiana na bmw 320 (e91). Mama natomiast ma renault clio 1.4 16v 98km tu taj są fotki http://polskajazda.pl/Samochody/Renault/Clio/125725
Ostatnio zmieniony wt 26 lip, 2011 przez Olo, łącznie zmieniany 2 razy.

Obrazek[/URL]

Motocykl jest bogiem,

prêdkoœÌ na³ogiem

Pal gumĂŞ i szalej,

nie myÂśl co dalej

Awatar użytkownika
Alpen
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Olo, Kasy twoi rodzice mają kolego :P

Awatar użytkownika
Olo
Stały Bywalec
Stały Bywalec

brukx pisze:Olo, Kasy twoi rodzice mają kolego :P
Bez przesady <luzik> Jakby mieli to by była Q7 a w bagażniku hayabusa zamiast jawy ;p

Obrazek[/URL]

Motocykl jest bogiem,

prêdkoœÌ na³ogiem

Pal gumĂŞ i szalej,

nie myÂśl co dalej

Awatar użytkownika
ZiomeK
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: ZiomeK » wt 26 lip, 2011

Mimo wszystko nie każdego stać na takie autko :P
"Z religiÂą czy bez, dobrzy ludzie bĂŞdÂą postĂŞpowaĂŚ dobrze, a Âźli – Âźle, ale zÂłe postĂŞpowanie dobrych ludzi jest zasÂługÂą religii." - Steven Weinberg

Awatar użytkownika
Alpen
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Bez przesady <luzik> Jakby mieli to by była Q7 a w bagażniku hayabusa zamiast jawy ;p

--------------------

Jeżeli cię stać na takie samochody to mają :P My w 2008r woziliśmy się Lanosem. :P A w 2006 Toyotą Cariną II także wiesz... Ale tata się przymierza do Audi A6 2.5TDI 163 or 180KM ok. 2003r. <lol> <rotfl>

Wróć do „Moto-topic”